שאלת השאלות

שאלת השאלות../images/Emo8.gif

זה פשוט לא יאמן מאז ההריון ועד לפני כחודשיים כשהפסקתי להניק האיזון היה טוב (עם עליות ומורדות אבל בגדול טוב). ועכשיו הוא משתולל שחבל על הזמן כל הזמן הערכים גבוהים ומכיוון שאני מוסיפה ומוסיפה אינסולין אני נוחתת חזק להיפו אוכלת מעט ושוב זה קופץ
. בזמן האחרון הנקתי כל-כך מעט שלא העלתי בדעתי שזה צורך כל-כך הרבה קלוריות. ועכשיו עומדת בפני ההתלבטות הגדולה ואשמח לשמוע חוות דעת: אני עדיין עם האקטרפיד במשאבה- כי אין אישור לאנלוגים בהריון והנקה. וזה מה שאמרו לי בהריון הקודם והתעקשו על זה. וכן חושבים כבר על הבא
לא כרגע אבל עוד כמה חודשים. מרפאת הסוכרת שלי אומרת לעבור לאנלוגים חזרה. מרפאת ההריון בסיכון עושה "מחקר" בנושא על חשבון המטופלות שלה וילדהן מצד אחד יותר קל ופשוט עם האנלגוים. ואנשי המקצוע אומרים כי האינסולין הוא מולקולה גדולה שאינה עוברת את השיליה לעובר. וכן אני יודעת שיש כאלה שכבר עברו הריון וילדו ילדים בריאים עם אנלוגים. מצד שני אין אישור FDA רשמי להשתמש באנלוגים בהריון, ורוב רופאי הסוכרת אכן מאשרים בגלוי שאין אישור כזה ולא בא לי לעשות נסיונות על הילדים שלי אלא שעברו הריון עם האנלוגים זה עדין קבוצה קטנה והנסיון אינו רב והילדים עצמם עוד קטנים ולא יודעים אם יש השפעות לטווח ארוך- לעומת האקטרפיד שכבר נבדק המון שנים. ובגדול עם קצת מאמץ אני בסוף הצליח להתאזן גם עם האקטרפיד כפי שהיה בעבר.

אנשים גם אני צריכה קצת תמיכה ../images/Emo7.gif

סתם תחושת בטן שלכם. מה נראה לכם? חלקכם עמדו בסוגיה חלקם יעמדו בסוגיה וחלקכם יתמכו מהצד - נו מחכה לקצת התיחסות......

יפיופי

New member
שבת שלום מתוקה בטח התיחסות

טוב אז אין לי ממש מה ליעץ לא כל כך בקיאה, אבל מה היה בהריון הראשון, לא ממש הבנתי למה ההתלבטות עכשיו. אני לא הייתי עושה ניסויים בהריון, (מה שאני משתתפת באופן כללי בשבילי) תתמקדי להגיע לאיזון כרגע כפי שהבנתי שאת לא. וחוץ מזה אני שולחת לך ים של
תורידי הילוך, ותכף יבואו הממוחים, ובעלי הנסיון. ביקשת התיחסות קיבלת מכל הלב והנשמה שתהיה לך שבת נפלאה, אנחנו יוצאים לטייל לראות פריחות.

תודה מתוקתי ../images/Emo13.gif

בהריון הראשון הייתי עם אקטרפיד אבל אז לא היתה שאלה. פשוט אמרו שאסור משהו אחר. היום אומרים לי שהחלטה שלי..........

כנראה מזג אויר../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

גם אצלנו יש קצת "השתוללות" בערכים בימים האחרונים ומחולי סוכרת אחרים שמעתי דברים דומים...כנראה ההתחממות המוגזמת והמהירה תורמת את חלקה...

אמנם יש מגמת השתפרות

אבל כל ההשתוללות התחילה לפני שינוי מזג האוויר כך שאני לא כול-כך תולה בו את האשם.

shula30

New member
הי שושן

הקטנה נרדמה עלי אז אני מנסה לתמוך... כמו שאת יודעת, אני עברתי את ההריון עם משאבה ונובורפיד. היום אני מניקה עם הנובורפיד. הרופא שלי טוען , לפחות לענין ההריון, שאמנם ה FDA טרם אישר את הנובורפיד, אבל גם לא אמרו שאסור. דה-פקטו, בארה"ב ובאירופה עושים שימוש בנובורפיד בהריון, ואף ממליצים עליו שכן כידוע קל יותר לאזן את הסכרת איתו (אצלי זה נכון). לגבי ההנקה, האמת היא שאין לי מושג. מצד שני אותו רופא לא הוריד אותי מהנובורפיד והוא כמובן יודע שאני מניקה. אני מתחילה עכשיו לנסות ולגמול את הקטנה מהיניקה. אז מה? לצפות להיפרים בעקבות ההפסקה? ההיפויים של התחלת ההנקה כבר לא חוזרים (כמעט), ויש לי תחושה שעוד לפני תחילת הגמילה הערכים כבר קצת יותר גבוהים. אשמח לשמוע יותר פרטים מנסיונך

גמילה מהנקה ואיזון

אני גמלתי במצב של בערך הנקה שתיים ליום וכן הערכים התחילו להשתולל. אמנם לא היפרים הסטריים אבל בהחלט הרבה יותר גבוה- אבל את צריכה לקחת בחשבון שאני גמלתי בגלל הניתוח שעברתי-כך שגם זה גורם משפיע על האיזון. עד כמה שאני זוכרת הקטנה עוד קטנה ומן הסתם יונקת הרבה יותר. ככה שהשפעה מן הסתם תהיה יותר חזקה. וסתם מתוך סקרנות למה את כבר גומלת אותה?

shula30

New member
גמילה

החלטתי לגמול אותה כי אני אוטוטו חוזרת לעבודה וכי אנחנו נוסעים איתה לחו"ל. חשבתי שאם ממילא אני מתכננת לגמול אותה לקראת החזרה לעבודה אז אני אקדים קצת את הגמילה ואצא לחו"ל כשאני יכולה גם לטייל ולהסתובב בלעדיה. כבר די הרבה זמן היא מקבלת 2 בקבוקי תמ"ל כל ערב/לילה ובקבוקים עם חלב שאוב החל משעות אחה"צ (כי אמא שלה לא עומדת בקצב).

OK

את יודעת את דעתי בנושא אני קצת פסיכית בנושא ההנקה
. אני חזרתי לעבודה והמשכתי להניק ואמנם היה קטע שהרגשתי את מה שאת מתארת כ"אמא לא עומדת בקצב..." אבל אז תפסתי את עצמי לשיחה
ומשם זה זרם. אמא נמאס לך סבבה
אבל אם את מרגישה כי את "צריכה" לגמול כי את חוזרת לעבודה או נוסעת לחו"ל אז אפשר גם אחרת. ואת יכולה להסתובב ולטייל גם בלעדיה- יש כאן בעבודה שלי מישהי שנוסעת לכמה ימים. לוקחת איתה משאבה (חלב הפעם
) והילד נשאר בארץ אפשר לשאוב, אפשר לשלב כמו שאת עושה היום ולא צריך להפסיק. אבל שוב הנקה צריכה להיות כיף לשני הצדדים ולא תחרות ריצה.

shula30

New member
שלא תטעי

די מבאס אותי להפסיק עם ההנקה, אבל אני מכירה אותי וזה יהיה המון לחץ. גם עכשיו היא לא יונקת פעם ב X שעות. הכל מאד נזיל אצלה, והיא כבר די גדולה. חוץ מזה, קצת קשה לצאת בערב לכל הערב עם משאבה ובנימה זו, אני רצה כי מישהי רעבה. הנקה, עדיין

זה בדיוק העיניין קחי את זה יותר בקל

בקלות !!!! שוב אני לא באה להטיף או לשכנע רק נראה לי שאת לא שלמה עם ההפסקה. ואם את יוצאת אז את יכולה לותר לעצמך ולא לשאוב או לשאוב שתחזרי אם זה מציק לך והאפרוחיה לא רוצה לעזור
גם אצלי הוא לא ינק בשעות קבועות אז מה? בקבוק היא כן תקבל בשעות קבועות? אני לא יודעת מה את מתכננת לעשות איתה שתחזרי לעבודה - אבל המטפלות בסוף מסתדרות. אם יש לך אפשרות לשאוב בעבודה אז זה יותר קל כי את יוצרת לך את השעות הקבועות ואם לא אז או לפני/אחרי העבודה או תחליף אם זה יותר נוח. אני יותר בגישה של להפסיק תמיד אפשר אם זה מבאס אותך להפסיק אל תפסיקי. ושוב אם נמאס לך סבבה (שלא יהפכו אותי פה לפנאטית בנושא
)

shula30

New member
זה לא כ"כ פשוט

העבודה נמשכת מעל 8 שעות ואין אפשרות לשאוב שם. העבודה כרוכה בהתרוצצויות ברחבי הארץ, ולא נראה לי חויה מרנינה לעשות את זה עם ציצי דולף. חשבתי אולי לנסות ולהניק אותה רק משעות אחה"צ ושבבוקר תהיה עם בקבוק, אבל זה בדיוק הפוך מהמצב עכשיו, שהיא יונקת עד אחהב"צ ואז מקבלת בקבוק, כי כנראה שאין לי מספיק חלב לתת לה בשעות האלה. מסובך

יקירתי

זה מתחיל להיות
לפורום הזה. אפשר למצוא פתרונות לכל, אבל זה תלוי אך ורק בך. ואני מרגישה כאילו אני דוחקת בך לעשות דברים שאינם לרוחך- ואנני רוצה בזאת. אם את רוצה עוד מידע ומחשבות בנושא תפני אלי במסר. ותמיד יש את פורום הנקה המפורסם

למעלה