שאלת השאלות

asufit

New member
שאלת השאלות../images/Emo35.gif

הילד עולה לכיתה א' בשעה טובה ומוצלחת. איזה ילקוט לקנות לו, נישא על הגב או עם גלגלים?

ב ו ע ו ת

New member
כמורה בדימוס

שעלתה עם אותם תלמידים עטורי תיקים עם גלגלים לקומות הגבוהות יש לי מספר השגות: תיקי גלגלים נוחים רק כשיש לקטנטן דרך ארוכה עד הבית הכוללת מדרכות ישרות. בדרכי עפר ובמדרגות התיק הזה הוא סיוט מתמשך ויותר עדיף לקנות תיק טוב שנישא על הגב ולא את המזוודה המתגלגלת הזו (שהופכת את מסדרונות בית הספר לדיוטי פרי קטן). בדקי אם הכתה שלו בקומת הקרקע, אם כן תיק הגלגלים לוקח. בכל מקרה, נדמה לי שיש כמות מוגבלת של משקל שהילד יכול לסחוב על הגב. אני זוכרת שראיתי מסמך כזה שיצא מהתאחדות ההורים הארצית או משהו כזה. בקשו מהמורות לרחם על הילדים ולא להעמיס עליהם יותר מידי ספרים, הנזק לגב הוא בלתי הפיך. חג שמח ו"שלום כתה א'". נעמה

גם וגם

בכול מקרה מדובר בתיק נישא, והגלגלים (העגלה) היא תוספת שתופסת. העגלה עוברת בהצלחה רבה מסע כומתה יומי. עוברת דרך חול, אבנים ואין סוף הקפצות על מדרגות. הילדים אוהבים את זה וזה בהחלט מקל על המישקל שהם צריכים לסחוב איתם לבית הספר כול יום.

כמו שאומר דוד הכיטוב

הכי טוב גם וגם. קונים תיק (אורטופדי
) וקונים גם עגלה לתיק.

"גם" "וגם"

לכל תיק רגיל (אורטופדי כמובן)- יש את האפשרות להוסיף ולחבר עגלה טובה. מסתדר לקטנצי'ק עגלה- מה טוב. לא מסתדר מפרקים- שמים על הגב. שיהיה בשעה טובה ודרך צלחה...

Raychoo

New member
גם וגם חד משמעי...אבל לשים לב....

...יש שתי חברות שמייצרות עגלות לתיקי בית ספר. מניסיון, חובה לקנות עגלה ותיק של אותה חברה. למרות מה שטוענים המוכרים למיניהם, העגלות ממש אבל ממש לא מתאימות לכל תיק. לא יודעת אם מותר בפורום להמליץ על חברה מסויימת, אז ליתר ביטחון אאמר כך: עדיף תיק ועגלה של החברה שמייצרת עגלות עם גלגלים גדולים יותר. חד משמעי. ובראשי תיבות...וברמז דק...לקנות חברה שקלה לגב:)

ספיישיל

New member
../images/Emo45.gif שימי לב מה רייקו אומרת

את זה שכחתי. גם אני אכלתי אותה בגלל זה. ודבר נוסף. קונים תיק אורטופדי שעולה 200 ש"ח ומקבלים תעודת אחריות-לשמור עליה.יש לך אחריות ל-10 שנים במודן. אך בד"כ, תיק מחליפים כל שנתיים. לא בא לך להוציא עוד 200 ש"ח, אם התיק נפגם איכשהוא במהלך השנה. (בגלל הילד/לא בגלל הילד). יש לך אחריות-אל תוותרי עליה.

אם...

אם הוא הולך ברגל לבית ספר - על גלגלים אם הוא צריך לעלות/לרדת מהסעה - נישא על הגב וזה מניסיון עם הילדים שלי, היה להם קשה להעלות את התיק עם המנשא להסעה ובחורף, גם מעיל, גם מטריה, גם תיק אמנות... התייאשו מהר מהגלגלים - היה להם כבד. בהצלחה

ספיישיל

New member
כאמא לילדה שעולה ל-ו'

בתי הלכה עד סוף כיתה ד' עם תיק גלגלים. משקל תכולת התיק בכיתה א'-הרסנית,אכזרית ומתסכלת ילדים כה רכים שעוברים מנשיאת תיק סנדויץ ושתיה בגן לנשיאת קידבק בבי"ס. זה פשוט אכזרי. אני התעמקתי בזמנו בנושא זה. יש חוק משרד החינוך למשקל התיק מול משקל הילד. דרישות ביה"ס חורגותממה שמותרלילד לשאת ולא יפגע בו פיזית. שיהיה ברור, גם עגלה יוצרת איזה פגיעה בחוסר האיזון מול אותה יד שמושכת את העגלה.אך היא אינה מתקרבת להרמה על הגב של הרך. אני ממליצה: 1. לבדוק את משקל התיק. (אני אינני בטוחה. אך נידמה לי שמותר 4.5 קילו בכיתה א. וביה"ס חורג ומשקל התיק הינו 5.5 קילו ואפילו 6. יותר מאוחר אני אשלח לך נתונים וודאיים) 2.לבחור עגלה שיש בה אופציה קלה של משקל.(לא לשכוח שהיא נוספת למשקל התיק) אופציית קיפול קלה. כשילדים בבי"ס עירוני מגיעים לביה"ס וצריכים לעבור לכיתה אחרת מכיתתם בקומות עליונות. הם צריכים להעביר את התיק+העגלה למצב נשיאה עם העגלה על הגב. 3.אם בוחרים בכל אופן ללא עגלה על הגב. יש לוודא שהכתפיות קרובות לגב ולא יוצרות משיכה אחורנית/קדמית של הילד. שהרצועות כיווץ אחוריות סגורות בתיק.כך,פחות כבד לילד+ חוסכים נזק ומשקל אחורני לגב. שנה טובה מוצלחת פוריה
ובריאה אורטופדית לילדי כיתה א' הרכים!

t o t a l

New member
עם גלגלים או בלי

העיקר שיהיה ורוד, מוצף בלבבות סגולים ולא יזיק איזה דיוקן של איזו ברבי.

השתגעת?

זה ילד,מסכן אתה רוצה לעשות לו צרות בבי"ס? ספיידרמן לוקח בענק לדעתי

t o t a l

New member
וואלה !!!

לי כולן נראות אותו דבר. אם היית שואלת אותי כמובן לגבי ההבדלים בין יוגי-הו ל- דרגן בוי [GT] או לגבי ההבדלים בין ספיידר לבאטמן, בטח אז לא הייתי מבזה את עצמי בכזה חוסר ידע בסיסי.

L o v e M e1

New member
בכתות א' -ב' הכי טוב תיק+ עגלה.

עדיין לא כבד מידי ולא נורא לגרור עגלה. בכתות ג' ואילך, התיק הופך להיות כבד, הילדים כבר גבוהים יותר ובד"כ אי אפשר לכוונן את גובה הידית לפי גובה הילד ואז במקום שהעגלה תעשה את העבודה, הילד עושה אותה כי הוא כבר כפוף . בכלל אני ממליצה שכל הספרים יהיו על דיסק ובילקוט יהיו מחברות ומחשב נישא.

asufit

New member
תודה על תגובתכם,../images/Emo24.gif

עזרתם לי מאד, עוד טיפים לכיתה א'....? אשמח ללמוד מניסיונכם.. איזו התרגשות (שלי בעיקר...
)... מכינים את החדר לכיתה א'... שיהיה לכם יום ניפלא ומלא אהבה

m i n i m a u s

New member
שתי עגלות מיותמות..

מעידות על כך שזה לא ממש פתרון יעיל. אחלה גימיק,אבל לא יעיל. קשה לרדת ולעלות מדרכות ,לרדת מההסעה של בי"ס ,לעלות/לרדת מדרגות במידה והילד לומד בקומה עליונה. עדיף להשקיע בילקוט עם גב מרופד וכתפיות מרופדות היטב במקום להשקיע בעגלה. ויותר מכל, עדיף כמו אצלינו בבי"ס להשקיע במגירות ,אפילו בהשקעה של ההורים .לקנות יחידות של כתר פלסטיק או משהו מקביל של מגירות עמוקות,ולהשאיר שם את מה שאפשר בסוף היום.

d a n i e l s 5

New member
כתה א'

זה היה מזמן............... זוכרת שאנחנו מצאנו פיתרון לתיקים הכבדים האלה....מימון של ארוניות בכיתה לכל אחד יש את הארונית שלו,התא שלו ושם נמצא כל הציוד, חוזרים הביתה רק עם מה שצריך לאותו היום או למחרת. מלמד את הילדים אחריות, למידה על המערכת היומית...והכי חשוב לא שוברים את הגב. לא זוכרת שהעלויות היו גבוהות במיוחד.

למעלה