שאלת הריון

שאלת הריון

אז ככה, הריון שלישי, שבוע 22. אומרים שכל הריון גורם לפעילות רחמית מוגברת ומוקדמת יותר (בשני יותר מראשון, בשלישי יותר משני וכו'). בגדול אצלי זה היה נכון- בהריון ראשון היו צירים מאיזור שבוע 36 וילדתי ב-38. בהריון השני היו צירים משבוע 32 בערך, הייתי בשמירה (עד שבוע 30 בגלל התעלפויות חוזרות ולחץ דם שבקושי אפשר לי לעמוד, ומשבוע 32 בגלל צירים), ילדתי בשבוע 37. ועכשיו- אחרי שליש וחצי מהגהנום, אני סוף סוף מרגישה טוב. כנראה בגלל זה מרפי החליט לטפל בי- מלפני 4-5 ימים, צירים מידי פעם. התחיל בערב ויכולתי לקשר ליום עמוס. מאתמול פשוט יש צירים כמה פעמים ביום, כל פעם 2-3 וחולף. כמה לדאוג? אני יודעת שזו שאלה טפשית, אבל אשמח לשמוע מנסיונכן.

Anne Shirley1

New member
אני ילדתי את השנייה יום לפני מועד לזירוז

ושני ההריונות היו דומים מאוד לגביך לגמרי עניין לרופא לדעתי. מניחה שהתייעצת לא? תרגישי טוב ובמהרה

h 3

New member
אצלי היה ככה בשני ההריונות האחרונים...

בראשון גם, אבל יותר מאוחר, ובהריון ראשון כמו בהריון ראשון, נלחצתי, הלכתי לבי"ח, המוניטור הראה צירים (בשבוע 30) וזה נגמר בכמה ימי אשפוז, מגנזיום לורידים וכדורים מכל הסוגים...
לא כיף. בשני ובשלישי כבר הייתי חכמה יותר. ידעתי שאלו סוג של ברקסטונים. שאצלי לפחות לא הובילו לכלום. פשוט עקבתי. בדקתי שהם לא צירים ממש. השתדלתי לשתות ולנוח כשהיה אפשרי... אולי זה קשור לזה ששתיהן נולדו בשבוע 37... אבל מה אכפת לי? בקיצור, מה שאני אומרת זה לא להזניח, לעקוב, לשים לב. אם יש איזושהי סדירות או מחזוריות - ללכת להבדק ממש לא יזיק. (או לפחות להתייעץ עם הרופא שלך או אחות בטלפון) אבל בגדול, אם זה כמו שאת מתארת "מדי פעם" - סיכוי סביר שזה שום דבר.... H (הכותבת אינה רופא...)

פישים

New member
אם יש ספק אין ספק, לכי לבדוק

מקסימום - תבזבזי שעה - שעתיים וישלחו אותך הביתה רגועה ואולי גם קצת נבוכה. עדיף מאשר לפספס צירים שעושים עבודה בשבוע כזה.
(הריון ראשון לידה ב-38+3, הריון שני לידה ב-40+3 ברקסטונים עזים משבוע 36, שלישי עכוז קיסרי ב-38+3 כי היו צירים)

adip78

New member
לדאוג וללכת להיבדק

לא רוצה להלחיץ, אבל צירים בשבוע כזה יכוליפ להוביל לאיבוד ההריום. ללכת להיבדק עוד הבוקר!

נשמע לי נורמלי

אם מדובר בברקסטונים. בהריון האחרון התחילו באמצעו. אבל אני מדברת עם התקשויות של הבטן (גם אם ממושכות) ולא על צירים כואבים. ובהריון הקודם המצב היה דומה. כשהרגיש לי חזק או צפוף מדי או שונה מהרגיל באיזושהי דרך (היה משהו סביב שבוע 35-6 אני חושבת) - הורדתי מהתפריט את כל הפעילויות הפיזיות. מה שאת מתארת לא נשמע מדאיג אבל את זאת שמרגישה ויודעת. אם יש לך ספק - לכי להיבדק.

מסבירה

לא מדובר בהתקשות של הבטן, אלא במין לחץ/ חוסר נוחות בבטן התחתונה, לפעמים בשילוב הגב התחתון. לא כואב, אבל מהלידות הקודמות אני יודעת שלא כ"כ כואב לי. זה לחלוטין לא משהו סדיר, ונעלם מעצמו. מבאס אותי הרעיון של שמירה, עד שהצלחתי להיכנס להריון בדיוק בשנייה שרציתי, כך שיתאים לי מבחינת הלו"ז...

יש חדש

כי זה נשמע ממש כמו צירים אמיתיים, וממש לא בריקסטונים גם אני הייתי בשמירה בהריון האחרון עם צירים מוקדמים - מבאס קשות, אבל שווה את התוצאה המושלמת (והלידה בשבוע 40+4)

אז לכי להיבדק

זה הרי משתנה מאישה לאישה. אם יש ספק - לכי להיבדק. מקווה שיתברר כברקסטונים בלתי מאיימים.

לכי לבדוק ואל תזלזלי

2 ההריונות הראשונים שלי נגמרו מוקדם, אבל בשלום (הראשון ב-36+1, השני ב-33+3) לכן בהריון השלישי הייתי במעקב צמוד ואכן בשבוע 23 גילו שאני כבר עם מחיקה של 50% או יותר והושכבתי בשמירה מלאה הייתי במיטה עד 30 מלא ואח"כ בבית במנוחה עם הקלות שהלכו והתרבו ככל שהשבועות עברו משבוע 36 שוחררתי מכל שמירה וילדתי ב-39+1 בלידה קלילה ומהירה היה שווה לשמור
בקיצור, אם יש לך היסטוריה של שמירות וצירים מוקדמים - אל תזלזלי עדיף לבלות כמה חודשים בבית ואפילו במיטה בהצלחה

מיקסי10

New member
לכי לבדיקה...

ואז תדעי אם לדאוג. אם הצירים כבר חלילה מייצרים דינמיקה של צוואר הרחם את צריכה להיות מודאגת. אם לא אז הם כנראה הברקסטונים ואפשר להירגע. אם היו לך צירים מוקדמים את יודעת בערך איך זה מרגיש...זה אותו הדבר? לא מכירה את תיאורית הצירים המוקדמים מהריון להריון אבל אם אצלך זה קיים תשמרי על עצמך פי כמה.

למעלה