שאלת הרביה

שאלת הרביה

יש לנו 3 תוכי אהבה.
תוכי אחד האכלת יד. כשקנינו אותו ביום הראשון הוא היה ממש טוב ונתן שיחזיקו וילטפו אותו. אבל מיומיים אח"כ הוא רק נושך את כולם. שאלה1-למה??

יש בכלוב צמוד אליו עוד 2תוכי אהבה. זכר ונקבה. קנינו לפני חודש תא הטלה ושמנו להם עצי דקל. הם אומנם חותכים את העלים כל היום אבל לא עושים שום קן ובטח לא מטילים.
שאלה2-מה עלינו לעשות??
הם אוכלים תערובת גרעינים לתוכים ומדי פעם אנחנו שמים להם פירות וירקות לנשנש.

בלילה מכסים אותם בשמיכה.

מה עוד אנחנו יכולים לשפר אצלם?
תודה ויום טוב.

אlרית

New member
התייחסות חלקית לגמרי

"בלילה מכסים אותם בשמיכה"
תוכים לא מכסים בשום דבר, ובטח לא בשמיכה!
סוגרים בכלוב, מכבים את האור וזהו.
אי אפשר לכבות את האור? העבירי את הכלוב לחדר אחר, שאפשר להחשיך.
הכלובים קטנטנים, בספק אם הכלוב "הגדול" יתאים לתוכי הבודד
בטוח שהוא לא מתאים לזוג, ועוד עם תא הטלה.
במצוקת דיור כזו, אין סיכוי שינסו אפילו להתרבות.

התוכי הבודד לא נחמד יותר? ההחתמה גרועה
ובכל מקרה, ציפורי אהבה לא שומרים על ההחתמה אלא אם מתעסקים איתם המון (בידים), להבדיל מסוגים אחרים שגם אם תשכח להתעסק איתו יומיים, מקסימום יכעס, אבל לא ישנה אופי.
התוכי הבודד, רואה את בני מינו מתעסקים האחד בשני. לדעתי יתכן שזה סוג של "גם אני רוצה".

התזונה נשמעת בסדר גמור (למרות שהייתי מנסה להעביר לכופתיות).

את רוצה לשפר?
תתחילי בזה שתחליפי כלובים למשהו גדול יותר. הנוכחיים ממש לא מתאימים.

אlרית

New member
לא לכסות את הכלוב בשום דבר!

החתמה - (רק מגדלים מנוסים) לוקחים גוזל בן שבוע/שבועיים
מאכילים אותו בדייסה מיוחדת לגוזלים, ומגדלים אותו תוך מגע שוטף
כך כשהגוזל הופך לבוגר - הוא רגיל לידיים.. ולא פוחד מאיתנו
כשההחתמה טובה והתוכי זכה להרבה מגע עם המגדל, הוא נחמד
כאשר רק האכילו אותו בלי להתעסק בו יותר מדי - זה בערך מה שיש לך.
זה על רגל אחת.. (ואף פחות)

את אוהבת את התוכים שלך?

את באמת רוצה לדעת מה לשפר עבורם? אז ככה:
הכלובים מה זה קטנים.. (קטן זו מילה עדינה במקרה הזה) ציפורי אהבה הן ציפורים ממש פעילות. קני להם כלוב גדול יותר, תא הטלה בגודל שמתאים לציפורי אהבה (לא נעים להגיד, אבל מי שמכר לך את הכלוב עם תא ההטלה הזה... עשה צחוק..) ותראי איך הם נהנים מהמרחב, את תהני מהם ואני בטוחה שהריבוי לא יאחר להגיע.
בקשר לציפור אהבה האכלת יד, כפי שנאמר פה, ציפורי אהבה גרועות כהאכלת יד, זה מתקלקל אצלן מהר מאוד. וותרי על הרעיון והכי טוב, תביאי בן\בת זוג לבודד וכולם יהיו מרוצים. אם את מעוניינת בתוכי קטן ונוח כהאכלת יד, לכי על תוכון, קוקטייל, גרינצ'יק.
את הכלוב לא מכסים בכלום (כמו שגם אמרו פה קודם). בנוסף למה שאת נותנת להם לאכול את יכולה לתת ביצה קשה מידי פעם ותערובת השרייה (מן תערובת קטניות לתוכים שמשרים במים עד שמתרככת ואז מגישים).
עצה קטנה, בשביל שכל העסק לא יהיה פגיעה קשה לכיס אני מציעה לך מראש לא לקנות מחנויות חיות (שהאינטרס שלהן לעשות קופה) אלא מגדלים. תגידי מאיפה את ונשמח להמליץ לך על מגדלים בקרבת מקום שמוכרים כלובים, אוכל ואפילו תוכים ברמה גבוהה.
אגב, אם את מחליטה את התוכי ה"האכלת יד" להשאיר לבד, אז גם לו מגיע כלוב יותר מרווח. הכלובים האלה- ממש התעללות (חלילה לא מאשימה אותך) לא יודעת בכל למה מייצרים אותם... :\

תשאלי כל דבר קטן שאת מעוניינת לדעת. נשמח לעזור לך לתת לתוכים שלך תנאים טובים יותר.
שיהיה בהצלחה :)

כלוב לציפור אהבה

אחד ויחיד, שגידלתי כהאכלת יד (זה בסדר, גם הוא "התקלקל" בצ'יק.

לא מוצאת תמונה

של הכלוב של הזוג, אבל לצורך השוואה, בכלוב הזה, בקומה התחתונה גידלתי זוג ציפורי אהבה שאהבו להתעופף בו...
*יש שני תאי הטלה כי ניסיתי לגדל שני זוגות יחד בהתחלה, לא היה רעיון טוב. כל זוג קיבל כלוב מרווח משלו.*

תודה לכולכם!

הבנתי בענין הגידול. אכן קנינו בחנות חיות. ככה מכרו לנו את התוכים והכלובים בלי ידיעה ממשית שלנו על איכות החיים שלהם.
באמת מתחילה לחשוב על להחליף אותם בקוניור גרינצ'יק אחד עם כלוב גדול. מכירה כזה אחד מאמא שלי וכולנו משוגעים עליו. בעיקר אני...
גרה באיזור פתח תקווה-האם יש מגדלים באיזור? תודה

Tweety66

New member
מעבר לכל מה שאמרו לך

(מסכימה עם הכל)
התוכי הבודד נראה לא טוב בתמונות. אם הוא עומד על הרצפה הרבה ומנפח את הנוצות, יכול מאוד להיות שהוא חולה.
לגבי הזוג שמכרו לך בחנות חיות, רביה תהיה רק אם מדובר בזכר ונקבה, וגם אם אמרו לך שמדובר בזכר ונקבה זה ניחוש. מין אפשר לבדוק רק בבדיקת דם (שאני חותמת לך שלא עשו להם בחנות...)

למעלה