שאלת הפקטור

שיר שיר7

New member
שאלת הפקטור

עשיתי בדיקת דם גנטית ומצאו שיש לי בעיה עם פקטור 2 הטרוזיגוט האם זה יכול להשפיע על הריון ?
או בטיפולים ?

פקטורי קרישה

כל מה ששייך לפקטורי קרישה מחייב פגישה עם המטולוג וקבלת פרוטוקול טיפול מותאם ל IVF ואז מי שאחראי על ה IVF שלך, מחוייב לבצע עפ"י הפרוטוקול. (אין משמעות בהזרעות, כי אין התערבות כירורגית)
בשלבי הריון, תהי לרוב בהשגחה ומעקב רחבים יותר)
הכל תלוי באם יש לך מחסור או עודף... או חשש מקרישיות יתר או חשש מדימום (יש טיפול תרופתי לכל אחד מהצדדים, רק צריך לקבל את האבחון ופרוטוקול הטיפול)
רק המטולוג יכול לומר עד כמה הממצאים מחייבים טיפול תומך ואיזה טיפול בדיוק ׁ(יש מצב שהממצא לא כזה אקוטי..).
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מחבטנית

New member
אני הטרוזיגוט לפקטור 2

ובהחלט יש לזה השפעה על הריון ולידה, ומאוד חשוב שתהיי מטופלת אצל מומחה בתחום, ולא להתחיל טיפול נוסף בלי התייחסות לנושא.
אני עשיתי את הבדיקה לבירור קרישיות יתר אחרי 2 הפלות כואבות ועצובות (אחת רגע לפני דופק ואחת שבועיים אחרי שנצפה דופק). הלכתי עם התוצאות לפרופ' קופרמינץ שהוא מומחה להריון בסיכון ומתמחה בנושא של קרישיות יתר. הוא אמר שרוב הסיכויים שההפלות נגרמו בגלל קרישיות היתר שלא היתה ידועה ולא היתה מטופלת (אבל שלח אותי במקביל לעוד כמה בדיקות כדי לשלול גורמים נוספים - היסטרוסקופיה וקריוטיפ לשני בני הזוג) והוא הנחה אותי להזריק קלקסן במהלך כל ההריון (בשלב ההוא עוד לא ידעתי שאמצא את עצמי בטיפולי פוריות אז ההנחיה הייתה החל מיום איחור במחזור), וגם במהלך משכב הלידה (6 שבועות לאחר לידה). בהריון - כדי להפחית סיכון לעובר ולעצמי, ולאחר לידה- כדי לטפל בסיכון לעצמי, של קרישי דם מוגברים.
כשהגעתי לטיפולים חזרתי אליו לבדוק מה עושים עם הקלקסן בהקשר הזה, וההנחיה היתה חד משמעית - להזריק קלקסן מתחילת טיפול הורמונלי, ועד לאחר הלידה (בהנחה וייקלט הריון). הריון אחד בו טופלתי בקלקסן גם אבד, לפני הדופק (אבל לא בטוח שזה היה קשור לקרישיות בכלל אלא לעובר לא תקין), ועכשיו אני בהריון גם מ IVF), מטופלת בקלקסן כל יום, במעקב אצל קופרמינץ, מתה מפחד ומתפללת לטוב.
ההמלצה שלי - תקבעי אליו תור, הוא לא המטולוג אבל הוא מומחה להריון בסיכון ומסםר אחד בתחום קרישיות היתר. האבחנה של הטרוזיגוט פקטור 2 שמה אותך בהגדרה של הריון בסיכון וחבל לקחת סיכונונים מיותרים כי לרפואה היום יש פתרון לבעיה הזו.
בהצלחה:)

acka

New member
מצטרפת לדבריה של מחבטנית

ענייני קרישה עלולים בהחלט להשפיע על ענייני קליטה והשרדות הריון בכל שלביו.
כדאי מאוד להיעץ עם מומחה.
אחד המומלצים פה בפורום הוא פרופ' קופרמינץ.

למעלה