שאלת המיליון..

תגובה No.2

הייתי חניך 5 שנים אני מדריך כבר שנה וחצי קרה לי כבר עשרות אם לא מאות פעמים שהרגשתי שהתנועה היא קילקול אחד גדול כל כך הרבה פעמים חשבתי לעצמי שזהו! נגמר! הגיע הזמן לעזוב את בני עקביא ולזרו לחיים יהודיים אמיתיים חיים בלי דברים שגויים שבאים בכמויות גדולות מאוד בבני עקיבא אבל הבנתי משהו חשוב-שלעזוב את בני עקיבא זאת הדרך, אבל זה לא הפתרון. בני עקיבא של היום זאת באמת תנועה ברמה דתית נמוכה אבל מי אמר שאי אפשר לשנות? ומה נראה לכם שציבור עצום כל כך של דתיים היה עושה מחוץ לישיבה? זה נחמד להגיד שאידאל זה הישיבות של מזרח אירופה... אבל זה היה באירופה היום אנחנו בארץ ישראל נסכים שצריך להחזיק את המדינה הזאת על משהו ולא על ישיבות כי גם ישיבות צריכות כסף אז זה הפתרון? שיהיו ישיבות ובני הישיבות יתרכזו כל הזמן רק בישיבה והם יצטרכו כסף שיגיע כביכול מהמדינה שנשענת על הישיבות עצמם?זאת הדרך? מינוס שנשען על מינוס? נרצה או לא נרצה ישיבות תיכוניות זה משהו נצרך. ואם ישיבות תיכוניות זה משהו נצרך אז מה יהיה עם התלמידים של הישיבות שעוסקים גם בחול? מה יהיה איתם כשהם חשופים לעולם של חול? הם צריכים מסגרת שקשורה לעולם הזה והיא מסגרת דתית אבל שהיא לא כל כולה הישיבה ושהיא לא בהכרח צורכת סכומים מהמשתתפים בה. בני עקיבא זה פתרון הכרחי. חוץ מזה שאת הרמה הדתית של בני עקיבא חייבים לשפר ועל זה אין וויכוח. אז זה לא שמבחינה דתית הדרך חסומה. נרצה או לא נרצה ההופעה של המניע הכלכלי בכל זה היא גדולה מאוד ובצדק, היום כל העולם מסתובב על העניין של הכלכלה, האומות המובבילות הם כאלה בגלל הכלכלה שלהם ולא בגלל הצבא שלהם או האישים שלהם או המדע שלהם. בקיצור בני עקביא זאת תנועה די הכרחית ומה לעשות שהרמה לא משו?-אפשר וחייבים לשנות. אם כל אחד יפעל כדי לשנות את הסניף שלו אז תחשבו שכל האלפי חניכים שיעברו בכל סניף בנפרד במהלך ה10, 20 שנה הקרובות יתחנכו על פעולות, מפקדים, פזמונסניפים, פער"שים ומסגרת נפרדת וכל זה בזכות איזה בוגר/מדריך אחד שקצת ירק דם בשביל שמשהו (גדול) ישתנה בחברה ובארץ שלנו ופה אני מדבר רק על צניעות אז תחשבו יותר בגדול וזה בכלל יהיה מדהים-השינוי שאפשר לעשות הוא עצום ונדרש מעט מאוד כוח אדם בשביל שלנות סניף שלם.

רוצה תחרות? ../images/Emo3.gif

הייתי חניכה 5 שנים הדרכתי 4 שנים וכן - היו פעמים שחשבתי שאין לחניכי מה לחפש בסניף מכל מני בחינות (אליומת, התנהגות של מדריכים ועוד ועוד). אבללל - אני לא חושבת שיש בכלל טענה כזו שגרוסת כי הדרך הדתית חסומה. אני פשוט חושבת שיש חוסר הסכמה בנוגע מהו בדיוק המישור הדתי הרצוי להתקדמות.. האם דווקא נפרד = דתי יותר וטוב יותר?

זאת בכלל שאלה אם נפרד עדיף או לא?

מקסימום לעשות את זה בשלבים (את ההפרדה) כדי לא לגרום לשוק ולחוסר הבנה

avitalina

New member
דעה שונה..

אני דווקא בעד סניפים מעורבים.. אני לא מבינה את הקטע הזה שבכל מקום בכל צריך להיות נפרד! מה- אנחנו מפחדים אחד מהשני
מה- אי אפשר לחיות ביחד
זה טבעי שבנות ובנים ביחד, ידוע שלבנות ובנים יש אופי ,התנהגות וחשיבה שונים, וכל צד תורם את שלו לחברה -וזה חשוב

מי מפחד מבנות?

למה שנפחד? זה לא פחד מבנות.. זה נסיון להתרחק כי המצב היום הוא קרוב מדי. בטח שאפשר לחיות ביחד קוראים לזה נישואים. אני יודע שלבנות יש מה לתרום בחברה ובכל דבר שיש היום, אבל למה זה צריך להתבצע באותו מיקום של בנים? אי אפשר לעשות דברים בנפרד רק כי מפחדים להיות לא הוגנים כלפי הנשים/הגברים? מי אמר שזה צריך להיות ככה?

lori14

New member
אין כותרת.. פשוט תקראו :p

אני עדיין לא סגורה על עצמי אם אני בעד או נגדד.. מצד אחד יש בבנ"ע (או לפחות בסניף שלי..) חילול ה' נוראייייייייייייייייייייי!! כל הבנים והבנות ביחד (ב"ה לא בשבט שלי
) אבל נגיד אצלנו שבט שבות כזה מעורבב! יש המון נגיעות,מלאאאא..! ומצד שני אצלנו הבנות באות רק בגלל הבניםם בתכלס אם לא הבנים הן לא היו באות (ואני לא מתכוונת לשבט שלי.. ב"ה ) אני חושבת שהתנועה הזאתי כן צריכה להיות מעורבת אבל לא מעורבת מידי.. ז"א בפעולה וכאלה להפריד בין הבנים לבנותת זה מה שהמדריך של השבט שלי היה עושה.שום דבר לא היינו עושות עם הבניםם אפילו ניקיוןן סניפיי!! ואז היינו מזה מתעצבנות עליוו.. היינו קוראות לו "אנטי בנות" והיום ב"ה אנחנו מבינות מה הוא ניסה לעשות והאמת היא שהוא גם הצליחח.. ואנחנו כל כך מודים לו על זהה!! נכון שהשבט צריך להיות מגובשש אבל עד מידה מסויימתת.. מזעזע אותי לחשוב על זה שהיינו יכולים לצאת שבט כמו שבת שבות (וזה לא שיש לי משו נגדו פשוט הוא השבט הכי מעורב ולא שומר נגיעה וכו') זההווו.. סיימתי לחפור =] יומטוב

אני חושבת שאחד המזכלי"ם אמר את זה פעם...

אם מגבילים אותך, אתה רוצה יותר את הדבר המוגבל. כמו ילדים: אם אמרת להם לא לקפוץ על הספה, הם דווקא יקפצו!.. ככה זה גם: אם מגבילים, יש יותר רצון. עובדה למשל, שאצלנו בבי"ס כל ה"זוגות" מתחילים בכיתה ו', אחרי ההפרדה. אני בטוחה שההפרדה בבי"ס מכיתה ה' לא מזיקה, אבל בבנ"ע זה אחרת, נראה לי... אצלנו בשבט אין שום בעיה כזאת. אנחנו נפגשים המון במשך היום (בי"ס, פעילויות, בנ"ע, תפילות...) ורוב החניכים אצלנו שומרים נגיעה וכו'. בקיצור, אני לא חושבת שיש ממש בעיה...

מצטער "לחלוק" עליך אבל-

שטויות. אם היתה הפרדה מהגון כמו שצריך אז אף אחד לא היה עושה דווקא כי כל החברים שלו היו יורדים עליו שהוא מתקרב לבנות בלי סיבה וזה שאוסרים לאכול בשר וחלב נפרד? גם לזה עושים דווקא? ומה עם גילוי עריות, שפיכות דמים, גזל, נגיעה (בגיל מתקדם ולא ב13 14) מה עם כל אלה? גם זה דווקא?

למעלה