שאלת הלכה

שאלת הלכה

מישהוא אמר לי שישנה הלכה (אורתודוכסית) שמותר לכתוב בשבת ובלבד שיכתוב ביד שמאל . אני מבקשת לברר האם מידע זה הנו נכון אם לאו. בברכה

הרחבת שאלה

בטרם אקבל תשובה על שאלתי אני מבקשת להרחיבה ,כעת שלא יאמרו שוב" מתפלספת גסה ,ישלחו אותי לגיהנום ויבקשו להשתיק שאלת הלכה בפורום שנועד לענות עליו ,ויאמרו שכבר קבלתי תשובה גם אם חלקית , וכו וכו , וכך השאלה: במדה שחל איסור בין אם ביד ימין ובין אם ביד שמאל הרי שההרחבה מיותרת , אולם במדה וקיים היתר לכתוב ביד שמאל האם זה בכול מקרה או שמא במקרים מיוחדים ,ואם כן מהם? בברכה

אסור לכתוב בשבת נקודה

אבל יחד עם זאת, יש הבדלים באיסורים בין כתיבה ביד ימין לשמאל ויש להבדלים האלה לפעמים שימושים (נפקא מינה) במקרים שונים. קראי עוד כאן. http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=15243 מלבד זאת הייתי מציע לך להכנס לויקיפדיה ולקרוא על ל"ט אבות מלאכה על מנת להבין את הבסיס להלכות השבת. http://he.wikipedia.org/wiki/ל"ט_אבות_מלאכה

תודה

קראתי ומציתי שבמקרים של פיקוח נפש ישנו היתר אם כי עם מגבלות , ומכך שאלה אחרת העולה לי ,ידוע לי שמאורעות תרפ"ט הרב קוק טלפן בשבת , בעוד חל איסור על לטלפן בשבת הרי שברור שעשה כך מתוך פקוח נפש , ובכך ישנו היתר .אם כך מדוע במאה שערים כאשר עבר בשכונתם זרקו עליו צואה גדפו אותו וכו , והאם על ידי כך לא עברו עבירת הלכה בעצמם ? מה ההלכה אומרת על מקרים כגון אלה ? בברכה

האם את שואלת אם מותר לזרוק צואה על תלמיד חכם

או בכלל על כל אדם? - הרי ברור לך שאסור באיסור חמור. אלה, זה פורום לשאלות הלכה למעשה, לא פורום להגיגים או לדיונים בעניני יהדות מרתקים ככל שיהיו. אנא ממך, הסתפקי בשאלות הלכה למעשה ואל תנסי לפתח כאן שרשורים ארוכים ומפותלים. הפורום הזה הגביל עצמו מלכתחילה כפורום לשאלות הלכה פשוטות. לאדם יש בעיה הלכתית והוא שואל עליה. מאחר ואני מניח שאת לא עומדת בפני דילמה אם לזרוק צואה על אנשים או לא, השאלה אינה קשורה לפורום. ========= לעתים, יש חריגות וגולש שואל שאלה שאינה שאלת הלכה ועונים לו אלא שראיתי שבמקרה שלך את נוטה לשאול כדי לפתח דיון שהוא אולי מענין בפני עצמו אבל עלול לפגוע במטרת הפורום העקרית.

חהחהחה

ב"ה אין לי דילמה כזו כלל או כוונה כזו , יתכן ואיני מבינה מה זה הלכה למעשה ,שכן ממקומי מובן לי שחל איסור חמור אולם תהיתי האם יש הלכה האומרת שיש פעמים שמותר ? כך אני מבינה הלכה למעשה .ולכך מכוונים שאלותי . אין ברצוני לפגוע במטרת הפורום ומסתבר שאנו מבינים הלכה למעשה באופן שונה כאשר הדגש הוא על המלה למעשה . הנה הלכתי כפי שבאתי היו ברוכים אלה

למעלה