שאלת הלכה

שאלת הלכה

שלום ממקומי:אם אני שונאת אדם גם אם הוא טוב מאחלת לו רע ,רק בגלל שהוא משתייך לעם מסויים מין מסויים או צבע מסויים , הדבר נוגד את ערכי היהדות ונוגד צדק של אמת ,והנו שנאת חינם כלפי האחר שסופו שנאת חינם כלפי אחיך , מה דעת ההלכה על כך ?האם מותר לאחל רע ולשנוא מישהו ללא הבחנה באם הוא טוב או רע בתודה מראש

I S A A K

New member
עם ברור לך שהגוי הזה

שונא את היהודים ,כד כדי השמדתו,מותר לך לאחל לו רע

ומה אומרת ההלכה על:

באופן אישי כשאני רואה עם שמתנהג כך אני מבקשת מהקדוש ברוך הוא שיפקח אזניהם ,ועד שכך יעשו אלחם בהם עד חורמה , אולם בעת מלחמתי בם אעשה כמיטב יכולתי שלא לפגוע בחפים מפשע ,ואיני מבקשת בהכללה שכול הפרטים המרכיבים את אותו עם ילך לגיהנום, או כל דבר אחר ",כג וַיִּגַּשׁ אַבְרָהָם, וַיֹּאמַר: הַאַף תִּסְפֶּה, צַדִּיק עִם-רָשָׁע." צדק שאין בו חסד אינו קו אמצע של יעקב ישראל . מה ההבדל בין יהודי הכותב מוות לערבים לבין גוי הכותב מוות ליהודים ?והרי הנבדלות היא כול העניין . מה אומרת על כך ההלכה? (כמובן אין מדובר בעמלק)

מספיק. אין מקום לפלפולים האלו כאן.

כשארצה לשאול שאלת הלכה

בעניין הדחת כלים או ניקיון לפסח אפנה אליך אני מבינה שאת עונה לשאלות הלכתיות אולם באם עולה שאלה הלכתית הגדולה עליך אנא הרשי למישהו שיכול לענות -לענות במקום להשתיק אותי . מה בדיוק מפחיד אותך בי ? או מכעיס או מתסכל ? וזה אשר תומך בשנאת חינם כלפי הזר סופו ששונא גם עצמו .ואהבת לרעך כמוך מצדו המקולקל -ושנאת לחברך כמוך . אהבת ישראל איני שומעת ממך ,כמו כן מכיון ששמתי ליבי לכך שעד כה תגובותיך אליי אינן מאפשרות שיח לשם שמים ,בשל שתגובותיך אינן לשם שמים , הרי אנא סלחי לי באם מעתה והלאה לא אתיחס לשום תגובה שלך כול עוד אינה לשם שמים ומונעת ממניעים בהמיים . באיחולי רפואה שלמה

אופירA

New member
מנהל
בבקשה לא לדבר פה בגסות

הבעיה ב"שאלות" שלך, שתוך כדי ה"שאלה" המנוסחת מאוד מאוד לא ברור, את גם קובעת כל מיני עובדות מדעתך על התורה. תשאלי, אל תקבעי עובדות. את לא כל כך יודעת ומבינה מה התורה אומרת, לפי הרעיונות שאת מביעה תוך כדי ה"שאלות".

I S A A K

New member
פשוט

ע''פ הלכה אסור להתגרות בגויים,עם יהודי כזה או אחר כותב מות לערבים,צריכים להבין את המניע ,ויש הרבה סיבות לכך,התופעה מגיע בדרך כלל אחרי פיגוע כזה או אחר מותר ע''פ ההלכה לומר ה' ינקום דמו,הכוונה לגוי שרצח יהודי אבל לכלול את כל הגויים,אין פוסק אחד שיתיר דבר כזה.

אופירA

New member
מנהל
את רואה מה הבעיה?

אחרי שקיבלת תשובה, את מחלקת הוראות על סמך דעתך הפרטית...

שלום אופיר

מעניינים מאוד דבריך לאחר שקבלתי תשובה חלקית העמקתי את השאלה, וקבלתי תשובה שלמה . "אבל לכלול את כל הגויים,אין פוסק אחד שיתיר דבר כזה." שתואמת להפליא את אשר הבאתי , מעניין לא

למעלה