שאלת הכסף

phdnik

New member
שאלת הכסף

בימים האחרונים אני קורא הרבה כאן בפורום על עניין המיסוי של המלגות. וזה דיי מדאיג אותי.
השאלה היא - מה נחשב למלגה טובה, למשל לחיים בLA?
קיבלתי הצעה של 24K ל10 חודשים + מימון נוסף לחודשי קיץ. האם לנסות לבקש עוד (כמובן בצורה מעודנת, והמחלקה מאוד רוצה אותי, לכן יש לי תחושה שילכו לקראתי).
אגב, זה המקום היחידי מבין השלושה שהסכים להכיר לי במאסטר (כמעט במלוא הנקודות) מהארץ. לדעתי זה נקודה מאוד חשובה. אני טועה?

אור302

New member
המלגות מחושבות כך שיספיקו למחייה באותה סביבה.

זה לא שרירותי. עד כמה החישוב שלהם מדויק זו כבר שאלה אחרת. זה גם מאוד תלוי בצורת המחייה שלך ובחסכונות שלך. עלולה לצוץ בעיה בקיץ שבו אתה לא ממומן ודווקא שם יש מקום להתמקח - אם יש לך איזה כוח מיקוח. שאל אם ניתן להתחייב לממן אותך או לספק לך משרת הוראה בקיץ. כשאני התחלתי את לימודי בסיאטל לפני עשור קיבלתי מימון של 14K אלף בערך. זה עלה עם השנים היות שאני עצמי התקדמתי ממאסטר לדוקטורט ובסוף חייתי באותה עיר ב-18K. בשני המקרים יכולתי לחיות ובשני המקרים רציתי עוד. התחלתי בחדר בלי שירותים בבית גדול עבור $400 וגמרתי בדירת חדר ב-$800. הכול תלוי בנכונות שלך להתגמש, בתחבורה סבירה ובכל אותם גורמים שישפיעו על צורת המחייה שלך גם בארץ.
&nbsp
לגבי ההכרה במאסטר - זה יחסוך לך זמן. אתה רוצה לחסוך זמן? לא בהכרח. תלוי בגיל, תלוי גם במצב בשוק העבודה. אם יש מוסד טוב יותר עבורך שלא יכיר לך במאסטר - שלא יכירו. ייקח לך עוד שנה או שנתיים ואם יש לך מימון מלא אתה מרוויח: צובר ניסיון הוראה, אולי תספיק לפרסם יותר. אני גמרתי דוקטורט בשמונה שנים עם פרסום רציני. אם הייתי עושה את זה בחמש שנים כפי שהיינו אמורים או בשש אפילו, סביר שלא הייתי מגיע לפרסום. מה עדיף לדעתך? אל תשכח: המלקה דוחפשת לסיום מהיר אבל איש לא יתגמל אותך עליו בשוק העבודה.

phdnik

New member
לא יודע לגבי שרירותי או לא, אך

באותה העיר - LA - שתי האוניברסיטאות נתנו הצעות שונות (24K ו27K).
&nbsp
&nbsp
לגבי המאסטר - אני משום מה חשבתי שעדיין יהיו לי אותן 5 שנים, אך בהן אעשה פחות קורסים אלא אתמקד יותר בדוקטורט ובפרסומים.

אור302

New member
למיטב ידיעתי זה לא עובד כך

אם מכירים לך במאסטר זה אומר שאתה לוקח פחות קורסים ולכן זקוק לתקופת מימון קצרה יותר וזה מה שתקבל.
&nbsp
לגבי ההצעות - אולי ההבדל ניכר בסביבות השונות. גם באותה עיר מיקומים שונים יקרים בדרגות שונות. או שזו סתם נדיבות של המוסד או קמצנות שלו.

corrigenda

New member
בתוכנית שלי זו אותה תקופת מימון

אם הגעת עם תואר אתה מקבל את אותה תקופת מימון כמי שהגיע עם תואר ראשון (אבל מצד שני התואר השני לא חוסך כ"כ הרבה מלכתחילה)

phdnik

New member
במקרה שלי הוא חוסך המון

מתוך 60 נקודות מוותרים לי על 30:
On your M.A. credits: looking over your transcript, we anticipate that we can count 30 units (the limit transferable, equivalent to an M.A. [the PhD requires 60 units])

Philip Jr

New member
תראה ותשמע

קודם כל אני עם אור בעניין הזה - המלגות מתוכננות לתת לך מספיק כדי לחיות כרווק ברמת חיים סבירה. על פניו ההצעה שלך לא רעה, למרות שלא ברור מה יהיה המימון הנוסף לקיץ, שאולי עליו אפשר להתמקח אבל ספק שעל המלגה המרכזית. אני לא מכיר הרבה דוקטורנטים שהצליחו להשיג יותר כסף ממה שהוצע להם במקור, ולאלו שהצליחו היו הרבה הצעות והרבה גם מה להציע (אולי גם לך..) בכל מקרה הטריק האמיתי בעיניי הוא למצות את הכסף עד תום. למשל, דוקטורנט טיפוסי מגלה ומנצל כך דרך אפשרית לקבל ארוחות בחינם.. וכן - יש המון ארוחות בחינם במהלך דוקטורט

&nbsp
לגבי ההכרה בתואר, אולי זה מאד חשוב ואולי לא כל כך. מצד אחד אני מניח שזה יחסוך לך קורסים, ותוכל להתמקד במחקר שלך, נכון? מצד שני יש הרבה קורסים בדוקטורט פה שאני מרגיש שמאד הועילו לי, והייתי נרשם אליהם בכל מקרה..
&nbsp
&nbsp

phdnik

New member
מה שאני לא מבין ואולי את זה צריך לשאול את המחלקה

אם מוותרים לי על חלק מהקורסים תמורת המאסטר, האם 5 שנים שהציעו לי נשארות אותן 5 שנים שבהן במקום הקורסים אוכל להתמקד בדוקטורט ובפרסומים? או שברגע שיוותרו על הקורסים אוטומטית יקצצו את המלגה?

מה דעתך?

Philip Jr

New member
אני חושב שיתנו לך

את החמש שנים, אבל צריך לשאול כנראה..
&nbsp
ולגבי ההבדלים בין מלגות, זה טבעי שיהיו כאלה.. קודם כל יש מוסדות עם יותר משאבים, שיכולים להציע מעבר למינימום שבמינימום. בנוסף, אולי לא רק שכר היסוד שונה אלא גם מימון הקיץ ואז זה מתאזן?
&nbsp
אבל מעבר לזה אני לא חושב שאפשר לומר משהו כמו "שניהם בל.א.", כי זו עיר ענקית.. ועלויות המחיה עשויות להיות יקרות יותר באזור של מוסד אחד לעומת אחר.

למעלה