שאלת "הכן דודך לחורף"

cupidil

New member
האם כדאי לשלב את החמם המהיר עם סנן אבנית?

ואז יהיה חימום מהיר בלי הבעיה של האבנית? אולי סיליפוס דירתי או אפילו רק בכניסה לדוד.
מה דעתך?

רוני1955

Active member
לא אוהב את זה.

במתקני סיליפוס יש צורך מדי פעם למלא חומר, ואחרי פעם פעמיים אף אחד כבר לא מטריח את עצמו, וזה כבר לא עושה כלום.

OMERTLLF

New member
אז מישהו יכול לסכם לי בבקשה?

יש לי דוד 150 ל' בן 8 שנים.
יושב על הגג (במודיעין קר בחורף), 3 קומות מעלי + 4-5 מטרים של צנרת חשופה (עכשיו קניתי שרוולי בידוד).
משפחה של 5 נפשות (2 מבוגרים + 3 קטנטנים).
&nbsp
להתקין את השרוול או לא?

רוני1955

Active member
אי אפשר לסכם עבורך.

קיבלת מידע, וקיבלת המלצות. תעשה לעצמך את החשבון. את שרוולי הבידוד מומלץ להרכיב. יש לך גישה מספיק בטוחה לזה? 3 קומות זה לא צחוק.

חן 1111

Active member
כמו שראית, יש דעות שונות.

אני אוהב את השרוול. הוא מאפשר לך לקבל במהירות מים חמים, ועדיין לנצל את השמש, כשיש שמש, לחימום כל ה-150 ליטר.
החיסרון הוא באמת שהוא מתמלא אבנית. מצד שני פלאנג' כולל שרוול וגוף חימום עולה פחות מ-100 שקל. אז פעם בשנה-שנתיים אני מחליף. יש סוג של שרוול שיש לו פתחים מלמטה, והיצרן טוען שהאבנית יוצאת דרך הפתחים ומתפזרת על קרקעית הדוד, וכך השרוול לא נסתם. לא ניסיתי. אבל ראיתי בהום סנטר או אייס, לא זוכר.

וודאי שלא .

לדעתי הפתרון הנכון ( שעלה בפורום זה כבר מספר פעמים) הוא שילוב של דוד חשמל קטן בין 30 ל 50 ליטר תלוי בכמות בני הבית, הממוקם לאחר דוד השמש. המים החמים של דוד השמש נכנסים אליו ויוצאים ממנו אל הבית. מכוונים הטרמוסטט לאזור ה 50 מעלות ( ברור שיש להעביר החשמל אליו) והוא פתוח 24 שעות ביום כל השנה.
היתרונות: מים חמים כל הזמן, כאשר יש שמש אין עלות חשמל ( המים מגיעים מדוד השמש) , מאריך את חיי דוד השמש, אין בעיית אבנית (שוקעת לתחתית הדוד).

puptits

New member
תודה, גם אני החכמתי

לא המציאו את זה במקום?
מאיץ חימום ירוק
http://megafon-news.co.il/asys/archives/132707
זה פותר את בעיית האבנית שנוצרת?
בכל זאת, משהו לזרז אמור להיות טוב....במיוחד למי שאין קולטים בכלל (בניינים גבוהים)

זה כמו אטמור, אבל בחוץ....
גם לאטמור יש מערכות דומות.
הכי טוב זה דוד קטן.

למעלה