שאלת הילוכים

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
שאלת הילוכים

שלום לכולם. אני חדש פה, ורציתי לשאול משהו בקשר לבעיית הילוכים באופניים שלי. אני רוצה לציין קודם, שעשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה חד משמעית. יש לי אופניים מלפני כ- 5 שנים - Haro Escape 8.2. הבעיה היא במנוף ההילוכים הקדמי (3 גלגלי שיניים). השרשרת לא מצליחה לרדת לגלגל הקטן. היא יורדת רק אם אני מוריד אותה על ידי שתי לחיצות ברצף מהגלגל הגדול, וגם זה לא בטוח. אני יודע שמדובר בכיוון הילוכים ואני יודע שזה נעשה על ידי סיבוב הברגים שם. האם יש אפשרות להסביר לי במלל מה לעשות ואיך לכוון? או אולי להפנות אותי לאתר בו אמצא הסבר? תודה רבה לעונים.

bonanai

New member
הברגים לא נועדו לכיוון ההילוכים...

אלא לקבוע את קצה טווח התנועה של השרשרת בכל צד - וזה לא אותו דבר! יכול להיות שאתה צריך להרפות מעט את מתח הכבל. תראה אם יש לך בורג מתיחה (BARREL) על ידית המעביר הקדמי ותבדוק אם אתה יכול לשחרר משם.

andnem

New member
2 הברגים מגבילים את תנועת המעביר. ליד אחד

מהברגים כתוב HIGH - הוא מגביל תנועה בכיוון הפלטה הגדולה. ליד שני כתוב LOW, הוא שולט במהלך בכיוון הפלטה הקטנה. בד"כ בורג LOW - זה הבורג הרחוק יותר מהשילדה, HIGH - קרוב אליה. אם השרשרת מסרבת לרדת על הפלטה הקטנה, כדאי קודם לשחרר בורג LOW. אם זה לא עוזר, תצטרך להרפות את מתיחות הכבל. בשביל זה יש בורג על ידית ההילוכים, שדרכו הכבל עובר. סיבוב בכיוון השעון מרפה כבל, סיבוב נגד כיוון השעון מותח. אם הטווח לא מספיק, אפשר לשחרר בורג שמחזיק כבל על המעביר, להאריך טיפה את הכבל ולסגור בורג(בד"כ צריך מפתח אלן 5 מ"מ).

LLEM

New member
תודה רבה לכולכם!!!

מידע שימושי ביותר. האמת לא חשבתי על עניין המשחק עם מתיחות הכבל. אני אנסה את כל מה שהצעתם. מקווה שזה יסתדר. שוב - תודה רבה!

יעקב 471

New member
יכולה להיות עוד בעיה Ghost Shifting

יכול מאוד להיות שמוליך הכבל שחוק מה שגורם לכך שהכבל לא עושה את כל המהלך שלו כראוי וכתוצאה מכך המעביר לא מגיע עד הסוף (עד הגלגל"ש הקטן) . עכשיו, אם תשחרר את הכבל והבעיה היא מה שציינתי יכול להיות שתגיע לגלגל"ש הקטן אבל כשתנסה להעביר לפלטה הגדולה לא תוכל בגלל ששיחררת את הכבל לפני כן. לפני שאתה מרפה את הכבל תנסה את הדבר הבא: תעביר מקדימה לגלגל"ש הקטן ואחרי זה תנסה לראות אם אתה יכול להסיט את המעביר עוד שמאלה עם היד כי יכול להיות כפי שאמרתי לך שאם הכבל תפוס חלקית ע"י המוליך שלו הוא לא יתן למעביר לנוע עד הסוף. אני כמעט משוכנע שזאת הבעיה ואז החלפת מוליך כבל תפתור את הבעיה. רק קח לתשומת לבך שלכוון מעביר קידמי דורש נסיון. זה נראה פשוט אבל זה לא.

LLEM

New member
אוקיי אני אבדוק גם את העניין הזה

למרות שאני לא חושב שיש בעיה במוליך, מאחר שברגע שאתה מעביר לגלגל"ש הקטן, מתבצעת פעולת "שחרור" קפיץ. בכל מקרה אני אתייחס גם לזה. תודה רבה לך!

למעלה