שאלת הדיוט...

שאלת הדיוט...

בני בן 17 לומד בכתה י"א. עד כתה י' הכל הלך חלק. בשנה וקצת האחרונות, חלה ירידה משמעותית בלימודים, וירידה משמעותית מאד במצב הרוח הכללי שלו. היה במשך השנה שעברה בשיחות עם יועצת בית הספר, והיא השנה הפנתה אותו לשיחות אצל פסיכולוג. בשיחה הראשונה, הפסיכולוג העלה השערה שמדובר בבעית קשב וריכוז והמליץ לנו לעשות את מבחן TOVA. אכן קבעתי תור, אבל... נכנסתי לפורום, קוראת הודעות, ויש לי הרושם שהפרעות כאלה מתגלות בגיל הרבה יותר צעיר. האם יתכן שבעית קשב שלכאורה לא היתה קיימת קודם "תצוף" פתאום בגיל 16? או שסביר להניח שהמקור לבעיות אחר?

05 מיכל

New member
שלום אדמונית

בעיקרון ייתכן, אם הילד מוכשר וגם "מגויס" מאוד להיות בסדר. זו תופעה שקורית יותר אצל בנות, אבל כנראה לפעמים גם אצל בנים, בעיקר אם הם בכורים. (האם בנך הוא בכור?) לידיעתך, TOVA זה לא אבחון כשזה בא לבד. אבחון נעשה על ידי נוירולוג או פסיכיאטר או פסיכולוג קליני, אבל בכל אחד מהמקרים זה חייב להיות מישהו שהתמחה בהפרעות קשב, ולפעמים הוא מבקש גם בדיקת TOVA ככלי נוסף. במקרה של בנך, כיון שיש גם מצבי רוח בתמונה, כדאי שהמאבחן יהיה פסיכולוג או פסיכיאטר, ולא נוירולוג, כדי שאפשר יהיה להעריך גם את המצב הרגשי. קראי עוד קצת בקישורים שלנו, ונסי להיזכר אם היכרת בעבר חלק מהסימפטומים אצל בנך מבלי שהם יעורר בך חשד.

כשאת אומרת

שהאבחון צריך להיעשות ע"י פסיכולוג או נוירולוג וכו' את מתכוונת למי שבפועל עושה את המבחן, או למי ששלח אותנו לעשות אותו? מי שהיינו אצלו בשיחה ראשונה ויעץ לנו לעשות את המבחן הוא אכן פסיכולוג קליני, ואת המבחן נעשה במרפאה פסיכאטרית באחד מבתי החולים. בני אינו ילדי הבכור, הוא מה שנקרא "ילד סנדביץ'" אבל באופיו הוא באמת רוצה כל הזמן "להיות בסדר". אני בהחלט אקרא עוד קצת בקישורים ואנסה להיזכר אם היו קיימות אצלו תופעות שמצוינות בקישורים. תודה

05 מיכל

New member
אני מתכוונת למי שעושה *אבחון*

ולא רק מבחן TOVA. האבחון כולל עוד מרכיבים. האם הפסיכולוג הקליני התמחה בהפרעות קשב? אם כן, ייתכן שהוא כבר ביצע חלק מהתהליך בפגישותיו עם בנך. נשמע לי שכדאי לך לקרוא במיוחד על ADD, מה שנקרא "ההפרעה השקטה" - הכוונה להפרעת קשב ללא היפראקטיביות. אלה הילדים שהרבה פעמים לא "עולים עליהם" מוקדם, כי הם סובלים בשקט ולא מפריעים לסביבה. האם הוא טיפוס חולמני? מתקשה בארגון? בניהול זמן?

שלום אדמונית ../images/Emo140.gif

אני מבינה את הדילמה שלך ולדעתי היא בהחלט מוצדקת. אך אני רוצה לספר לך עליי- לי יש תעודת בגרות ריאלית עם ממוצע מאוד גבוה. כביכול - אף פעם לא היתה לי בעיה מיוחדת בב"ס (אומנם במבט לאחור -היו קשיים שלא ראיתי בהם אז- בעיה) אך היום - 12 שנה אחריי שסיימתי תיכון ואחריי לימודים אקדמאיים, אני מבינה שבהחלט ייתכן שיש לי בעיה בקשב וריכוז למרות ההישגים היפים. לכן אני מציעה לך "ללכת על בטוח" וללכת עם בנך לאיבחון אצל נוירולוג או פסיכיאטר (וTOVA בהחלט לא חייב להיות חלק מהאיבחון ובטח שזה לא בא להחליף איבחון). בהצלחה!

מורשת1

New member
למידה עם ADD

זה מדהים אותי לשמוע על הצלחה כ"כ גבוהה בלימודים עם ADD . בתי בכיתה ז מקבלת ריטלין אולם הקשיים הם לא במתמתיקה ואנגלית-בהם היא 100% אלא במקצועות שמצריכים שינון חומר(...כלומר,כל השאר) יש לה קושי בזיכרון, ביכולת לשמר את החומר בזיכרון, איך התמודדת עם זה?

ראשית, אני לא רואה בהישגים

הלימודיים שלי הישגים גבוהים, אני חושבת שהייתי מסוגלת להרבה יותר ובפחות מאמץ ! אני חושבת שבכל בעיה או ספק עדיף להיוועץ עם אנשי מקצוע, זה יכול לעזור הרבה ולא צריך לחכות למצב בלתי נסבל כדיי לגשת לאיבחון. אישית - אני בחרתי לטפל בביות הקשב והריכוז של בניי בגיל צעיר מאוד (גן)

היי אדמונית, ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

כן יש ילדים או נוער יותר נכון שההפרעות קשב אצלם לא מאותרות עד גיל מאוחר, חלק מזה זה בורות וחוסר תשומת לב של המערכת (ביה"ס יועצים מחנכים,מורים וגננות ואולי גם שלנו שלא מודעים) וחלק מזה זה שהילדים נבונים ויודעים להסתיר יפה את הבעיה,ילדים עם IQ גבוה, אצל בני זה אותר בגיל 15 לערך באבחון של ניצן שבוא המאבחנת אמרה הילד עם הפרעות קשב קשה ועם בעיות למידה שלא ברור איך הצליח להסתיר עד כה, מיד הלכתי לנרולוג ששלח למבחן טובה, שאמר בוודאות הילד לא ADHD (רק שכחו לומר לי שמבחן טובה אינו ודאי ואינו סוף הדרך...) ואני התעקשתי עקב האבחון של ניצן והלכתי לאבחון נוסף במכון פרטי של מאבחנת שמאבחנת באבחון שונה, כולל אבחון עם מידע מהמורה וההורים בנוגע לילד ושיחות עם ההורים ועם הילד, ואז נאמר לי בצורה ודאית אין ספק הילד ADHD. אז קחי הרבה אויר , ולא בטוח שמבחן הטובה יתן תשובה החלטית למצב,לכן במידה ואת חושבת שהוא באמת עם הפרעת קשב תתקשרי ואתן לך את הטלפון של המכון שבוא עשיתי את האבחון שהוא יותר רציני מבדיקת הטובה ויותר מקיף, ונותן תשובה החלטית. בהצלחה

zivadina

New member
שאלה חכמה מאוד

את בהחלט צודקת שבדרך כלל הסימפטומים מתגלים בגיל צעיר יותר. אבל.... 1. ייתכן שהנער הוא מאוד אינטליגנטי והצליח לעקוף את ההפרעה שלו עד עכשיו, שהדרישות יותר גבוהות ומלחיצות. 2. ייתכן שיש לו הפרעת קשב "טהורה", ADD, ללא היפראקטיביות, ולכן הוא לא הפריע לאף אחד עד היום. 3. ייתכן שיש איזושהי בעייה רגשית שנובעת מבעיות בבית הספר או במשפחה או בחברה. 4. ייתכן שהוא בגיל ההתבגרות.... לדעתי, כדאי לך לעשות תחקיר מקיף על התנהגות הילד שלך בין המורים והחברים שלו. בנוסף, לברר עם מורים בשנים קודמות אם היו בעיות להתרכז. אחרי שתאספי את כל המידע על התנהגותו (מבלי שהוא ידע), כדאי לפנות לאבחון אצל פסיכולוג קליני או פסיכיאטר, שמוסמכים גם לאבחן הפרעת קשב. פסיכולוג חינוכי כמו בבית הספר לא מוסמך לאבחן הפרעת קשב או בעיות רגשיות.

למעלה