שאלת הדבקה

innocence

New member
שאלת הדבקה

בוקר טוב לכולם,
סליחה אם אני מפירה איזה חוק פורומי בנוגע לפתיחת הודעות חדשות, אבל לא מצאתי תשובה לשאלה בכמה העמודים האחרונים..

אני די חדשה בבעסקי הפאזלים (כלומר, חדשה מאוד) וסיימתי לא מזמן להרכיב פאזל של כ1000 חלקים.
החלטתי להדביק אותו, והמוכרת בחנות הפאזלים המליצה לי על דבק מיוחד של אחת החברות שמגיע בבקבוק כחול עם פיה כמו של משחת נעליים.
היא הסבירה לי שעליי ללחוץ כדי לשחרר את החור, לעבור על הפאזל (על החלק המצויר) כמה פעמים ולתת לזה להתייבש. כמובן לשטוף את הספוגית אח"כ.

עשיתי הכל לפי ההוראות, אבל הפאזל לא נדבק!
חשבתיש אולי לא לחצתי מספיק, ועברתי פעמיים נוספות על הפאזל תוך שאני לוחצת חזק במיוחד על מנת לוודא שאכן יוצא חומר, לראייה, גם כאשר שטפתי את הספוגית נראה כי יצא ממנה חומר לבן יחד עם זרם המים, כלומר כנראה שיצא דק - ועם זאת, הפאזל ממש לא מודבק!
בזמן שחלקים מסויימים "קשיחים" יותר, אחרים מתפרקים בקלות רבה, וגם החלקים הקשיחים יותר ממש לא קשיחים כמו הפאזל המודב שהראו לי בחנות.
מה אני עושה לא בסדר?
האם יש לכם טיפים להדבקה? אולי מישהו יודע אם זה משהו שאני לא עושה בסדר, או שפשוט הדבק לא טוב?

תודה מראש.

מממאיה35

New member
ברוכה הבאה

לא יודעת אם הדבק שקנית נועד להדביק את הפאזל.. בעקרון מוכרים אותו ככזה אבל מניסיון זה באמת לא מספיק (כמו שקרה לך) והוא נועד יותר לשימור הפאזל מאשר להדבקה.
אז מה עושים?
קודם כל חפשי בפורום "הדבקה" ותמצאי די הרבה שיטות. יש פה כאלה שמפרקים את הפאזלים שלהם (ואז אין להם מושג בהדבקה
) ויש כאלה שמדביקים. במקרה הזה יש כמה שיטות -
דבק פלסטיק לבן על הפאזל או מאחוריו, סלוטייפ עבה מאחורי הפאזל, ועוד (למעשה זה מה שאני מכירה, האם באמת יש עוד שיטות? לא עולות לי כרגע).
אני אישית מדביקה לאחר שאני הופכת את הפאזל ומדביקה על החלק האחורי שלו רצועות רצועות של סלוטייפ עבה, שחופפות אחת לשניה. בצורה כזו כל הפאזלים שלי מודבקים עד היום וזה מחזיק יפה, כולל לתליה על הקיר..
אפרופו תליה - אפשר למסגר ולתלות, אפשר לתלות עם קליפסים או על קאפה או על קנבס.. אם את מעוניינת נוכל לספק לך סיוע גם בזה.

ועכשיו לחלק הכי מענין - איזה פאזל הרכבת? רוצים תמונות

innocence

New member
קודם כל, תודה רבה על התשובה המפורטת!

צילמתי במיוחד בשבילך את הפאזל שעשיתי, ועל הדרך גם את החומר שקניתי להדבקה ואת הפאזל שאני עובדת עליו עכשיו.

הדבק שקניתי אכן נמכר לי כדבק שנועד להדבקה, ולראייה אפילו המוכרת הראתה לי פאזל שהודבק באמצעותו - מובן שהתוצאה שלי נראתה לגמרי שונה.
להפוך אותו ייה בעייתי כרגע, פשוט כי אין לי משטח נוסף לשים עליו את הפאזל:( יש לי שניים, ועל אחד מהם עומד הפאזל הנוכחי שאני עובדת עליו ועל השני הפאזל המדובר.
ואני צריכה לפנות אותו על מנת שיהיה לי על מה לעבוד לפאזל המשפחתי של יום כיפור!

האם סלוטיים הכוונה היא לשקוף (רחב אמנם)או שמא יותר בכיון של איזולירבנד או מסקנטייפ מהממש עבים והחזקים?

מצורף הפאזל שהרכבתי וגרם לי לרצות להמשיך (והתגלגל לידי לחלוטין במקרה)

innocence

New member
החומר שאיתו הדבקתי,

או לפחות ניסיתי..

אגב, לכל משתמשים בדבק פלסטי לבן - האם הוא לא משאיר סימנים אף פעם? כלומר, האם הוא באמת מתייבש כמו שצריך על התמונה ולא הורס אותה?

לא משאיר סימנים

לוקח לו קצת זמן להתייבש וצריך לדאוג שהפאזל יהיה ישר עד שהוא מתייבש כדי שלא ייווצרו גלים.
אני עובדת עם דבק פלסטי פשוט כמו של ילדים בגן :) ולטעמי הוא מצויין, אבל אחרי ההדבקה, אני משאירה אותו בין שני קרטוני הביצוע ומפזרת עליו ערימות של ספרים.
אם תסתכלי בשרשור של פאזל המזלות שפתחתי כאן, תוכלי לראות אותו באחת התמונות מציץ מתחת לשולחן. אני קונה אותו בגלונים גדולים של 4 או 5 ליטר.

innocence

New member
תודה על התשובה!

האם את מדביקה מהצד הקדמי או האחורי?
ואיך דואגים שהוא יישאר ישר עד תום הייבוש? הרי כל דבר שאניח עליו יידבק לדבק!

מהצד האחורי.

אני הופכת אותו בין שני קרטוני ביצוע, זה יוצר מצב שהצד הקדמי נמצא על הקרטון ביצוע התחתון. את הדבק מורחים על הצד האחורי. צריך לעבוד קצת מה כדי להספיק למרוח את כולו לפני שמתייבש ואז אני מניחה את הקרטון ביצוע הנוסף. צריך כמובן להקפיד שהדבק לא יגלוש לקרטון ביצוע התחתון. אם זה קורה לי, אני מיד מנקה את היתרה עם מפיות לחות. ככה נוצר מצב שהפאזל כבר נמצא בעצם בין שני קרטוני ביצוע. צד אחד עם דבק וצד אחד בלי. אני משאירה אותו כך- הפוך בין שני הקרטונים עד שהוא מתייבש. הדבק הפלסטי הופך לשקוף כשהוא מתייבש..

אף פעם לא ניסיתי למרוח רק דבק בלי להדביק קרטון ביצוע. אולי אנסה את זה על פאזל קטן....

innocence

New member
הו..!

את מדביקה על קרטון הביצוע!
אני קיוויתי להימנע מזה, ופשוט להדביק את הפאזל לעצמו.

orel אוראל

New member
אני משתמש בדבק הזה רק לא עשית

שימוש נכון בו..

בשימוש הראשוני בדבק את פותחת תמכסה ומרטיבה מעט את פיית הבקבוק שהספוג מולבש עליו ... ואז פשוט למרוח מריחה טובה על הפאזל בעדינות .. ולתת לפאזל 3 שעות ייבוש.. אחר כך לקחת מעין מרית ולהפריד באמצעותה את הפאזל בעדינות מקרטון הביצוע ואז לשים עוד פעם את הדבק ולתת 3 שעות ייבוש.. אני עשיתי ככה לפאזל ה 8000 חלקים שלי לא היה עם זה שום בעיה.. כמובן 2 בקבוקי דבק... רק אם את הולכת למסגר תבקשי מהמסגראי שידביק את הפאזל עם ספריי ולא עם מכונה .. בפאזל ה 8000 חלקים שלי חצי מתמונת הפאזל למטה נתלשה והייתי צריך להרכיב אותו שוב ( לא התפרקה.. נתשלש הצבע של הפאזל והיה צורך לקנות פאזל חדש.. כמובן שהיה סיפור מאחורי זה והמסגור מימן את הפאזל החדש וכו' )..

innocence

New member
היו לו יותר מ3 שעות ייבוש,

ועשיתי את הקטע הזה של להפריד אותו מהקרטון.
והאמת היא שגם השתמשתי בדבק כשהספוג היה קצת רטוב באחת הפעמים, ולא נראה שזה עשה הבדל גדול..

תודה בכל מקרה!

innocence

New member
ומצב ההתקדמות שלי

אני עובדת על הפאזל מדי פעם בדקות הפנויות וכשיש לי כוח.
נדיר שאני יושבת עליו ממש שעות... ועם זאת, הגב שלי כואב כל כך:(

innocence

New member
לצערי על הרצפה..

אין לי שולחן גדול מספיק בשביל לעבוד עליו בצורה נוחה.
אז שמתי לי כרית על הרצפה (שלא יכאבו הרגליים לפחות), ואני מרכיבה ככה...

אולי תנסי ליצור

הגבהה כלשהי כמו למשל ארגז, אפילו ארגז קרטון, כדי לא לשבת כפופה הרבה זמן.

innocence

New member
אני צריכה למצוא משהו כזה באמת.

הבעיה היא למצוא משהו בגודל הנכון, מכיוון שאני עובדת לרוב על פאזלים של לפחות 1500 חלקים, וזה די גדול.

מממאיה35

New member
הכוונה בסלוטיפ

זה סלוטייפ רחב, כמו זה מימי מלחמת המפרץ (אם היית אז?..)
הפאזלים שלך מאוד יפים, שמחים שהצטרפת אלינו לתחביב

אני מציעה - לקפוצ מחר לחנות כלי כתיבה (קרביץ אופיס דיפו וכו') ולקנות עוד איזה שני קרטוני ביצוע. ככה גם זה שומר לך על הפאזל (למשל מאבק, חתולים וכו') בזמן שאת לא מרכיבה - את פשוט מכסה עם קרטון, וגם - תוכלי להפוך בסיום ההרכבה

innocence

New member
הייתי אז, אבל קטנה P:

אני מניחה אבל שהכוונה היא לסלוטייפ החום הרחב יותר.

לצערי עבדתי היו םבבוקר, אז לא היה לי זמן ללכת לחנות לקנות
אגב, מה המחירים של קרטוני ביצוע? את שלי קניתי בפאזלנד והוא עלה 8 שקלים לגדול ו6 שקלים לקטן יותר. האם בחנויות מוצרי כתיבה הם זולים יותר?

מממאיה35

New member
כן, כזה, אבל שקוף ולא חום

להשיג בכל חנויות הכתיבה.
קניתי היום קרטון ביצוע בקרביץ ב-7 ₪.

למעלה