שאלת הגיון

learan

New member
שאלת הגיון

ברכת המזון:נוסך ספרדי "הרחמן"... "עול גלות","יוליכנו...לארצנו" אנחנו כבר בארצנו, מה ההגיון להתפלל זאת?

ben zion

New member
אנחנו עדיין בגלות

עוד לא הגענו לגאולה האמיתית והשלמה ע"י משיח צדקנו, ואנחנו עדיין נחשבים למצב של גלות עד שיבוא משיח ויקבץ נדחי ישראל.

Blackpanter1י

New member
מזאת אומרת?

הרי כבר נקבצו נידחי ישראל בקום המדינה.... זה שיש עוד יהודים שלא גרים בארץ, לא אומר שחלק, או רוב הנבואה, לא התקיימה...

אופירA

New member
מנהל
קוממיות...

אין המשפט נפרד מחלקיו. התפילה היא: יוליכנו מהרה קוממיות לארצנו. איפה הקוממיות? עם ישראל נדכה, מושפל ונרדף בארצו, אולי יותר מאשר בארצות אחרות... אם אינך מרגיש את עול הגלות, זה רק מפני שאין לך מושג על טעמה של הגאולה, משום שהתרחקנו כל כך מהתקופה בה היה בית המקדש על תילו, והיתה השראת שכינה בעם ישראל. אני מרגישה את הגלות בכל שניה ושניה - בלכתי ברחוב, ובשכבי ובקומי. ולא מדברת רק על ממשלת הכפירה, על ההחלטות המדיניות שמתקבלות בהשראת איומים שונים של גויים שונים (החל מערבים וכלה באמריקאים, צרפתים וכל אומות העולם השונות על ארגונם המטיל עלינו אימה ומכתיב מהלכינו). מספיק לי לראות את החוצפה ברחובות, את השקר והרשעות הנוראים, ואפילו את הזיוף והטעות של מחפשי האמת. גלות נוראה. נוראה כל כך, עד שאיננו מבינים שאנו בגלות. איננו מרגישים את הגלות... אולי צריך לבקר יותר במחלקות של קטועי הגפיים ושרופי הטנקים בבתי חולים, כדי להרגיש את הגלות... בעצם, מספיק לעבור איתם מה שהם יעברו בהמשך החיים בביטוח הלאומי, בחברה הישראלית שתופסת להם באדישות את מקומות החניה ובונה להם קניונים ענקיים בלתי נגישים.

רק מוסיפה מעט..

הגלות- איננה רק פיזית ואל לנו לשכוח שגבולות הארץ אינם כפי שהיו אמורים להיות בימי ביהמ"ק אנו במי גלות רוחנית, מוסרית ובעוד הרבה מישורים (ומבחינה מסוימת- נהיה תמיד. לכן, אולי תפילה זו היא נצחית) לגבי "עול הגלות"- נדמה לי כי רצו להחליף בין "עול הגלות" ל"עול הגויים" (המקורי), אך זה לא קרה. אגב, ברוב הסידורים מופיע בכלל "שבור עולנו", "שבור עלנו מעל צווארנו". ואגב, עוד דבר- תמיד יישארו יהודים לא בא"י. לגבי גלות רוחנית, ונשאת הגויים, שנאת היהודים, שנאה בכלל. כולכם צודקים כ"כ. כאישה שלא גדלה בא"י, לנשום את האדמה הזו, להרגיש את עוצמות ההתרגשות בכל צעד ומגע- פיזי ונפשי עם השטחים שלה.. כשאלו לא אפשריים- זוהי גלות אמיתית. ולו רק לכמה דקות (בעבודה, למשל). כנ"ל, לגבי גלות נפשית.

למעלה