שאלת האכלה

אורי ז

New member
שאלת האכלה

כל זמן שחורף והמתכדר צם, יש לי שאלה לעתיד קראתי בפורום שככל שהנחש בוגר יותר מרווחי האכלה גדולים יותר, איך קובעים את מרווחי האכלה? ואיך קובעים כמה לתת לו לאכול.

רן333

New member
עם הפיתונים המתכדרים הבוגרים שלי

אני עושה דבר כזה: במהלך הקיץ, אני מציע להם מזון מדי שבוע-שבועיים. לשמחתי, רובם לא מפטמים את עצמם, ואם לא הגיע הזמן, הם פשוט לא אוכלים את המזון שמוצע להם. אגב, כפי שכבר כתבתי כאן בעבר, כדי לחסוך במזון, אני פועל בצורה הבאה: אני מפשיר חולדה אחת, ואז מציע אותה לנחש שנראה לי הכי פחות רעב. אם הוא לא אוכל, אני עובר לנחש שנראה הכי פחות רעב מבין השאר, וכן הלאה. ברוב רובם של המקרים, מישהו מהשישיה שלי אוכל את החולדה. ואם נראה לי שמישהו נשאר רעב, אני מפשיר חולדה נוספת ביום הבא, ועושה סבב דומה בין אלה שהחולדה הקודמת לא הגיעה אליהם. למרות מה שציינתי קודם, שתיים מהנקבות שלי כן נוטות לאכול יותר מדי, אם מרשים להן. במקרה שלהן אני עוקב אחרי מצב הגוף של הנחש. אם הן מתקרבות למצב שבו רואים את העור הלבנבן שבין הקשקשים שלהן (דבר שמעיד על מתיחה מסויימת של העור) - אני מכניס אותן לצום יזום. אצל פיתונים צעירים, שעדיין לא סיימו את הגדילה שלהם, אין לי חששות מהסוג הזה. אני מאכיל אותם בפריט טרף גדול אחת לשבוע, כל עוד הם מסכימים לאכול בתדירות הזו. בד"כ זה לא גורם להשמנה, אלא לגדילה. ואם הנחש בכל זאת מתחיל להשמין - אני מוריד מעט את תדירויות ההאכלה. כדי לתת מושג כללי על כמויות המזון שנצרכות על-ידי הפיתונים הבוגרים, הסתכלתי עכשיו ברישומים שלי. בדקתי את הרישומים של נקבה אחת וזכר אחד. לאורך שנה, בין אוקטובר 2004 לאוקטובר 2005 הזכר אכל 7 פעמים, והנקבה - 9. הארוחות של הנקבה היו גדולות יותר. אגב, מדובר בנקבה שהטילה ביצים במהלך התקופה הנ"ל. בממוצע, זה יוצא משהו כמו ארוחה אחת ל-40 עד 50 ומשהו יום, אבל כמו שאתה כבר יודע, תדירות האכילה אצל פיתונים מתכדרים משתנה מאוד לאורך השנה. בחורף הם כמעט ולא אוכלים, אבל בתחילת הקיץ התיאבון שלהם גובר מאוד, והם מקבלים מזון בתדירויות גבוהות - בד"כ מספר ארוחות רצופות במרווחים של שבוע. פיתונים שצמו במשך זמן רב (לפעמים הם צמים יותר משנה) מקבלים אצלי מזון בתדירות של אחת לשבוע בתקופה שמיד אחרי סיום הצום. אחרי מספר ארוחות כאלה הם בד"כ מתחילים לאכול פחות. דבר דומה קורה גם עם נקבות בתקופה שאחרי ההטלה.

אורי ז

New member
תודה

אבל מתי מתכדר נחשב בוגר? ומתי בעצם הם מגיעים לגודל המכסימלי? בהנחה כמובן שהם חיים בתנאים סבירים.

למעלה