שאלת האכלה

rcarbone

New member
שאלת האכלה

שוב שלום לכולם יש לי בואה נקבה (ניקה) שנמצאת אצלי כבר חודש וחצי, היא אמורה להיות בסביבות ה- 7 חודשים הגודל שלה לפי מדידה שנעשה ביום שבת שעבר הוא 92 ס"מ ומאז שהיא אצלי אני מאכיל אותה כל שבוע ב- 2 עכברים שהיא אוכלת ללא בעיה, שבוע שעבר היא אכלה 2 עכברים למרות היותה בנשל מתקדם ואכן ביום שני היא השילה וגם אתמול (שישי) היא אכלה 2 עכברים ללא שום בעיה) ביום שהבאתי אותה היא עשתה צואה ומאז עדיין לא. 1) האם זה נכון להאכיל אותה כל שבוע ב- 2 עכברים או שאני מאביס עליה? 2) האם אני צריך להוריד את המינון של הארוחות ועם כן אז מה המינון הנכון? 3) כל כמה זמן היא אמורה להוציא צואה, כי כרגע היא נפוחה כמו בלון (להזכירכם יש לה כבר 6 עכברים בפנים מאז הפעם האחרונה שהיא חרבנה) תודה

naja

New member
הקצב נשמע לי קצת מהיר.

הכמות דווקא בסדר או אולי אפילו מעט מידי לארוחה(אם כי לא מעט מידי לתקופה). לדעתי בואות צעירות צריכות לאכול פעם ב10-14 יום. את הבוגרות אני מאכיל בממוצע כל 3 שבועות. לגבי הצואה-זה יבוא, אין לך מה לדאוג. היא כנראה לא אכלה מספיק כדי להפריש.

rcarbone

New member
אז עם אני אוריד את הקצב

באמת לבין 10-14 יום, האם אני צריך לתת לה יותר מ-2 עכברים לארוחה? זה בעצם יוצר את אותו יחס לא? האמת שג0 2 עכברים בהתחלה היו נראים לי יותר מידי אבל עושה רושם שהיא מסתדרת עם זה בלי שום בעיה המליצו לי בהתחלה 3 עכברים לארוחה אבל זה היה נראה לי יותר מידי אז על מה הכי מומלץ ללכת, אני יודע שבגלל שהיא צעירה אז אולי היא דורשת יותר, והיא באמת אוכלת ללא כל בעיה (כמו שאמרתי אפילו בנשל דיי מתקדם היא אכלה 2) אז שוב אני שואל, בהנחה שאני אשנה את קצב ההאכלה עדיין להמשיך עם 2 עכברים או להגדיל את המינון ל- 3? ומתי כדאי להתחיל לשקול האכלה של חולדות או וולדות של חולדות?

rcarbone

New member
ועוד שאלה NAJA

מה זאת אומרת מעט מידי לתקופה? יש תקופות שהם אמורים לאכול פחות מאשר תקופות אחרות? בתנאי שתנאי הטמפרטורה בטרריום נשארים קבועים?

naja

New member
בקשר לתקופה-

אם אתה רוצה להאכיל אותה בשישה עכברים בתקופה של שלושה שבועות-עדיף לתת לה פעמיים 3 עכברים ומנוחה ארוכה באמצע(לעיכול) מאשר שלוש פעמים 2 עכברים ומעט זמן לעיכול כל ארוחה. לגבי הכמויות-קשה לי לקבוע כמה נחש שלא נמצא ברשותי צריך לאכול. ישנן נוסחאות שונות בנושא, אבל נעזוב את זה.... העיקרון הפשוט הוא-שהטרף לא יהיה הרבה יותר עבה מהנחש, ושסך כל הפרטים שנבלעו לא יצרו בליטה גדולה מידי או כזו שתקשה על הנחש לזחול או להתכרבל. כשהנחש יהיה אצל תקופה מסויימת, אתה כבר תדע להתאים לו את הקצב.

rcarbone

New member
אוקיי נשמע הגיוני בהחלט../images/Emo13.gif

אז ברשותך עוד כמה שאלות שמתי לב שבתקופה האחרונה הרבה מדברים על שנת חורף וכאלה, זכור לי פעם שמישהו אמר לי שבואות לא יושנות שנת חורף, האם זה נכון? ולגבי מנוחה ארוכה על מנת שהיא תעכל בצורה טובה יותר, על מה אנחנו מדברים בדיוק? עם אני אאכיל אותה במשך שבועיים ב- 6 עכברים כלומר כל האכלה 3 עכברים ואחר כך אדלג על שבוע כלומר יהיה לה בעצם שבועיים מנוחה עד ההאכלה הבאה, האם זה בסדר? היחס הזה יותר טוב ממה שאני נותן לה היום? ותסלח לי על הבורות כי אני ממש טרי בכל הנושא הזה

rcarbone

New member
ושוב שכחתי להוסיף

רשמת "שעם אני רוצה להאכיל אותה ב- 6 עכברים בתקופה של 3 שבועות" זה לא עניין של רוצה, זה פשוט מה שהמליצו לי ומפה נבעה השאלה הראשונה, האם זה בכלל נכון להאכיל אותה בתדירות כזו ובכמות כזו ולכן שוב אני שואל מה התדירות והכמות האופטימלית במיוחד לגיל הזה שהוא יחסית צעיר ועד כמה שהבנתי נכון קצב הגידול שלה כרגע הוא מאוד מהיר

1צחי

New member
הרעיון הכללי

נכון,אך ברגע שמתחילים לספור כבר הרבה עכברים הייתי ממליץ לעבור להאכלה של חולדה בינונית בהפסקות שאסף המליץ לך. בעיקרון בואות צעירות אוכלות במרווח קצר יותר מבואה בוגרת (פעם בשבועיים לערך לעומת פעם ב-3 שבועות עד חודש). אני אישית לא רושם את תדירות האכלה,פשוט עם הזמן והנסיון תוכל להבחין מתי הנחש רעב.

naja

New member
אני אחזור על חלק ממה שרשמתי.

לגבי הכמויות-קשה לי לקבוע כמה נחש שלא נמצא ברשותי צריך לאכול. ישנן נוסחאות שונות בנושא, אבל נעזוב את זה.... העיקרון הפשוט הוא-שהטרף לא יהיה הרבה יותר עבה מהנחש, ושסך כל הפרטים שנבלעו לא יצרו בליטה גדולה מידי או כזו שתקשה על הנחש לזחול או להתכרבל. כשהנחש יהיה אצל תקופה מסויימת, אתה כבר תדע להתאים לו את הקצב. לגבי תדירות אופטימלית-10-14 יום. לגבי הכמות-תלוי במבנה הגוף שלה ובקצב העיכול.

naja

New member
בואות לא ישנות בחורף.

נהוג להוריד מעט את הטמפרטורה אצל בוגרות שאמורות להתרבות, אבל זה לא קשור אליך. לגבי מנוחה בין הארוחות-לדעתי שבוע זה פשוט לא מספיק. זה יוצר מצב שכל הזמן מערכת העיכול שלה פעילה. לכן אני ממליץ על מרווחים גדולים יותר, כדי לתת למערכת העיכול קצת מנוחה. לדעתי אם תתן לבואה שלך לאכול כל 10 ימים, זה יהיה יותר טוב מאשר כל שבוע ואז כל כמה שבועות שבוע הפסקה(אני נוהג לעשות את ההפסקות האלה בלי שום קשר)

rcarbone

New member
אוקיי נתחיל ליישם

אני אשנה את קצב ההאכלה שלה באמת לאחת לשבועיים עם 3 עכברים להאכלה וכל 3-4 האכלות אני אתן לה הפסקה של עוד שבוע ואני מקווה שזה יהיה בסדר ויגרום לה גם ליציאות קבועות (שהאמת עוד לא היה לי מספיק זמן לבחון את זה כי היא לא נמצאת אצלי מספיק זמן ) לגבי האכלה של חולדות היא נראית לי קטנה מידי לחולדה, בהאכלה הראשונה נתתי לה עכברה בהריון וזה היה נראה כאילו היא מאוד מתקשה בסוף להכניס את כל הבטן השמנה לפה אז לא נראה לי שהיא עדיין יכולה להתמודד עם חולדה, אז אני אחכה עם זה עוד קצת זהיא תגדל טיפה יותר ואז אני אתחיל בכל אופן תודה רבה על התשובות ועל ההיענות אני יודע שזה עוד מוקדם מאוד לגבי הנחשה שלי אבל עם תוכל להפנות אותי למאמרים בנושא רבייה של בואות אני אשמח, מסקרן אותי הנושא ומצאתי המון מאמרים לגבי סוגים אחרים של נחשים אבל לא של בואות שוב תודה על הכל

naja

New member
רבייה של בואות.

עולה לי בזיכרון מאמר אחד טוב מאתר מצויין. האתר מופיע בקישורי הפורום.

itamarmal

New member
שלום לכם.

אני מגדל בואה זכר בן 8 חודשים בערך. הוא אצלי כמעט חודשיים והוא אוכל קבוע בכל שבוע 3-4 עכברים בוגרים. ולפני כל האכלה אני מנקה צואה שלו כלומר שהוא הוציא את העכברים הקודמים שהוא אכל. וכמו שנאמר פה מערכת העיכול שלו עובדת קבוע. ולכן בשבועיים האחרונים מתוך מחשבה שלי הורדתי את קצב האכלה לשבוע וחצי. דר"א הזכר שלי לא עושה בעיות בכלל באכילה.. ממש תותח אוכל כמו שצריך. כרגע הוא 103 ס"מ בערך הוא יפיפה ושמנמן(בקצב האכלה כזה).

rcarbone

New member
זה נשמע לי המון

האמת שלא היה לי בעיה להמשיך כל שבוע לתת לנחש שלי 2 עכברים למעט העובדה שהיא כבר 3 שבועות אוכלת אבל עדיין לא הוציאה כלום וזה מה שקצת הכניס אותי ללחץ, למרות שאני יודע שהם לא אמורים לצאת כל שבוע אבל בכל זאת בכל מקרה 3-4 עכברים בשבוע נשמע לי המון אבל עם הנחש רגיל לזה ויוצא כל שבוע בקביעות לפני אכילה אז אני משער שזה בסדר גמור כמה זמן יש לך את הנחש? אשמח לראות גם תמונות

itamarmal

New member
כתבתי לך רמי..

הזכר אצלי כחודשיים בערך. ואוכל טוב.. אבל החלטתי גם לרדת בקצב כמו שאמרו פה. שמערכת העיקול שלו עובדת קבוע. אז ניתן לו קצת לנוח. ובמקרה שלך רמי יכול להיות שהנחש היה אצל מישהו שלא נתן לו אוכל טוב. אז אולי עכשיו הוא קצת משלים ואין לו כ"כ מה להוציא או שהוא עוד לא עיכל כמו שצריך. כי את שלי קניתי ממישהו שנתן לו פעם בשלושה שבועות-חודש.. עכבר אחד וגם לא כ"כ בוגר. ואצלי לקח לו קצת זמן עד שהוא התחיל לעשות צואה כמו שצריך. תמונות אני מקווה שיהיו טובות בהמשך. ושיהיה לך בהצלחה.

rcarbone

New member
כן באמת קצת חשוכה

בכל מקרה אני מתכוון לשמוע לעצתו של NAJA ובאמת לשנות קצת את הקצב ולראות את ההשפעה על הנחשה שלי אני מקווה שהיא תויצא ביום יומיים הקרובים כי ככה זה נראה, החלק האחרוי שלה נפוח מכל העכברים שמתעכלים שם ואני בטוח שזה יקרה אוטוטו נשמע לי מאוד הגיוני המחזור אכילה והמנוחה בין לבין ש-NAJA הציע ונראה לי שכדאי גם לך לנסות את העניין שיהיה לשנינו בהצלחה ולך תדע אולי עוד נפגיש מתישהו בין הנחשים שלנו
שיהיה שבוע טוב לכולנו

bishbash1

New member
תכנס תכנס

יש לי בואה בת שנה וחצי והיא כמעט שתי מטר אחי תאכיל אותה הרבה זה טוב אני ננתי לשלי 4 חולדות בשבוע ולפעמים חמש ועכשיו שתי חולדות בוגרות כל שבוע ככה היא תגדל ותהנה ממנה יותר סמוך עליי

למעלה