שאלת האדריכל/ית

יוברה

New member
שאלת האדריכל/ית

בהמשך לדיונים האחרונים שראיתי בפורום אני רוצה לשאול: 1. מה זה תוכנית בועות? האם זה משהו שמומלץ להביא לאדריכל בתחילת העבודה? 2. קליה, וגם אחרים, כאשר הלכת לפגישת הכרות עם אדריכל האם הבאתם איתם פרוגרמה כמו שהדגמת? (תודה!, אגב) או שאת זה מביאים רק לפגישות עבודה. 3. עד היום פגשתי רק אדריכלית אחת (אגב, לתחושתי, אדריכלית יותר מתאימה, בין השאר בגלל יכולת הראייה התלת מימדית שלה, שכבר פגשתי לא מעט גברים שאין להם את זה... סליחה אבי...) האדריכלית, שמאוד מצאה חן בעיני, אמרה שהיא תתן לנו ממש ספר קטן למלא על כל רצונותינו, חלומותינו ורכושנו. אותי זה מאוד הרשים, האם כל האדריכלים עושים את זה כדי להבין מה הלקוחות שלהם רוצים / צריכים? אשמח לקבל עוד המלצות לשלב הזה של בחירת אדריכלית תודה מראש

efratcn

New member
אנחנו

קודם הלכנו ל-3 בעלי מקצוע (2 אדריכלים ומעצבת פנים שעוסקת בהרחבות ועובדת עם קונסטרוקטור). בחרנו מהבטן. זו הדרך הטובה ביותר. הלכנו לבעלי המקצוע על פי המלצות. בכוונה לא באנו עם תוכנית משלנו כי רצינו לתת לה דרור לדימיון ולא לחסום אותה. הגדרנו מה אנחנו רוצים בדיוק (גודל רצוי במ"ר, מספר חדרי שינה, ועוד כל מיני פונקציות שלנו הן חשובות - חלל פתוח סלון-מטבח, חלונות ענק בסלון והכנסת הגינה לבית, תכנון ממ"ד למרות שאין חובה, תכנון פינת כביסה וכו' וכו'). אגב, גם אני חשבתי שהאדריכלית הראשונה שראינו היא המתאימה. גילינו שלא
מאד חשוב לנו עמידה בתקציב. האדריכלית הנוכחית כל הזמן מזכירה לנו את זה וממש מביאה בחשבון כל מיני גחמות שלנו וזורקת את זה למחשבה כדי שנהיה מודעים לעלויות. למשל, רצינו דק אבל חשבנו שזה יהיה נורא יקר והיא אמרה שדק ללא יציקת בטון יעלה הרבה פחות מקרמיקה שדורשת יציקה וכו'.

fireman

New member
תוכנית בועות

"תוכנית בועות" היא בעצם סוג של כתב הבנות\דרישות\צרכים\בקשות שלך מהאדריכל. תוכנית הבועות מטרתה ליצור את החללים הנדרשים בבית ואת הקשר ביניהם. תוכנית הבועות מהווה בסיס ראשוני מאוד לתחילת התכנון האדריכלי עצמו ומבהיר בעצם מה רוצים\צריכים בבית אני מצרף דוגמא לתוכנית בועות שרירותית לחלוטין בשביל להסביר את העניין. קודם כל יש את הבועה ההתחלתית.....היא יכולה להיות השער על קו המגרש משם מגיעים לחניה ולדלת הכניסה (או אחרת אם תרצי) מהכניסה מגיעים ללובי כמוכן אם תשימי לב שמהחניה יש כניסה למזווה ומהמזווה למטבח המטבח מקושר לפינת האוכל אבל לא לסלון. הסלון לעומת זאת כן מקושר לפינת האוכל וכוליי וכוליי..... כמובן שהמדרגות הן אופציה להמשך לקומה שניה....מהמדרגות יש לובי קומה ב' ואז זרועות לחדרים או מה שזה לא יהיה.... בהצלחה!

calya

New member
הלכתי לפגישה עם מספר אדריכלים לא קטן

מה הבאתי ? אז ככה (זהירות אני קצת כפייתית...): פרוגרמה כפי שראית, מדוייקת. תשריט של המגרש (הבאתי מהועדה) דף מידע על המגרש (הבאתי מהועדה) תקנון של התב"ע (שוב, מהועדה). קלסר המכיל תדפיסים של בתים שמצאת באינטרנט והסגנון בניה שלהם מוצא חן לי (מבחוץ ומבפנים) כדי להבהיר מה יפה בעיניי. שמתי הכל על השולחן, הראתי מה הבאתי ואחר כך נתתי לאדריכל להוביל את השיחה. חלק מהם התחילו בלספר על עצמם ולהראות מה הם עשו (תמונות או אתר אינטרנט), חלק אחר שאל שאלות. חיבבתי יותר את החלק ששאל שאלות ואת האדריכלית שבה בחרתי במיוחד כי היא שאלה את השאלות הנכונות וגם יש בה משהו מאד ישר ונעים וצנוע. היא גם ישר הבינה מה אני רוצה. בעיניי מאד חשוב *לא* לבוא עם תוכנית משורטטת או מצויירת דווקא כדי לתת לאדריכל יד חופשית (ולא להתיאש אם בהתחלה זה לא זה... את שתי הסקיצות הראשונות של האדריכלית שבחרתי שנאתי ממש. בשלישית התאהבתי לחלוטין). מאד מאד חשובה הכימיה, התחושה הכללית שלך עם האדם ואיך שהוא מדבר. אוטומטית נרתעתי מאנשים שהתנשאו מעליי (בעיקר אדריכלית אחת שהסבירה לי שהיא לא אוהבת לבחור דברים סטנדרטיים אז בבקשה מראש שיהיה ברור לי שצריך לשלם על "אלמנטים יקרים אך מאד תורמים למראה הכללי של הבית") או שהיה ברור לי שלא בונים לרמה הסוציואקונומית שלי... לגבי הספר - כל אדריכל ואיך שהוא עובד כדי לגלות מה טוב ונכון לך. העיקר שהוא עושה את זה.

למעלה