שאלת דיון קטנה...

שאלת דיון קטנה...

כולם כל הזמן שואלים מה היצירה או המלחין הקלאסי האהוב עלי, אבל (לצערי) לא הרבה שואלים אותי מה השנואים עלי. לדעתי זאת צביעות משהו להגיד שאוהבים את כלללל היצירות הקלאסיות שאי פעם נכתבו... אז - מהי/ו היצירה/מלחין השנוא/ה עליכם? שלי אישית, זה מאהלר והסימפוניות שלו. לדעתי הוא פשוט יותר מדי מהכל - צריך לפחות תואר שני בפילוסופיה קיומית בשביל להבין פרק אחד מהסימפוניות שלו
אבל אם כבר אז כבר... היצירה האהובה עלי היא הברקרולה אופוס 60 של שופן

Mr Peiser

New member
לא מצליח לומר "לא אוהב" אולי..

המלחין הקלאסי שנחשפתי עליו ולא התחברתי הוא באך. לא חס וחלילה אני אומר שאני לא אוהב שום קטע שלו יש לו מספר מכובד של קטעים לפסנתר (או צ´מבלו?) או בכלל יפים מאוד. אבל ישנם הרבה מאוד קטעים שלו שקשה לי להתחבר עם ה"בלגן". אני זוכר שכשהתחלתי לנגן הביאו לי את המחברת של אנה מגדלונביה וחוץ מהמינואט המפורסם שיש שם לא רציתי לנגן כלום...לא יודע למה. כזה אני.

גל איש יקר

לדעתך המינואט המפורסם הוא לא של באך... ממש מצטערת לצער את כולם אברר לכם של מי היצירה ואעדכן אתכם בהמשך.... :) גל

Mr Peiser

New member
אהה הבנתי אותך..

כן המינואט הוא של קריסטאן פזולד. הוא היה תלמיד של באך... רוב המנגינות במחברת של אנה מגדלנה לא הולחנו על ידי באך עצמו אלא על ידי תלמידיו או בניו.

אם זה נכון אז יש כאן מקריות מדהימה

כ"כ הרבה לחני נצח כרוכים יחדיו בספרון פשוט שבאך קיבץ מהמעגל הקרוב ביותר שלו לכבוד אשתו...

למעלה