שאלת דג

P K U

New member
שאלת דג../images/Emo19.gif

שלום לכולם אני צריך לקבוע תפריט לחתונה וצריך להחליט על סוג דג, רק שאין לי ממש מושג לגבי זה. האפשרויות הן: סטייק סלומון על גריל פחמים (במעטה תבלינים ומרינדת שום) פילה דג נהרות (לא זוכר איזה) בסלסלת עגבניות, כוסברא, יין שרדונה וטימין. פילה אדמונית בקולי חומוס ויין לבן (מומלץ ע"י השף של הקייטרינג) אשמח לשמוע את חוות דעתכם ואת המלצותיכם. תודה מראש.

Rebeccan

New member
זו מנה עיקרית?

בצד מנות אחרות, בשריות? או מנת ביניים או מה? סטייק סלמון לא כולם אוהבים פילה אדמונות נשמע מעולה ... תנסי להשיג ת'מתכון
פרינצסה
בגן הפרחים

P K U

New member
בנוסף

בנוסף לשתי מנות בשריות - בחירה בבופה.

P K U

New member
מה השם הלועזי של הדג?

אם את יודעת... מישהו אמר לי שזה ברבונייה, אבל אני חושב שהוא טועה.

Rebeccan

New member
ברבונייה זה דק קטן יותר

אדמונית מזכיר מושט - רק שצבעו אדמדם הוא מאוד בשרני - ואפשר לתבל בכל מיני צורות. ממליצה לך להמתין לבוקר - נירה ואולי פירגה וגם אחרים ייתנו את דעתם ... פרינצסה
בגן הפרחים

אני מניחה שהשף מתכוון לדג שהוא

בן דודו של אמנון הכינרת שהוא פיתוח ישראלי. הברבוניה ניקראת בעיברית מולית אדומה והפרידה נקראת RED SNAPPER.

yifatushc

New member
אינני מומחית גדולה בדגים, אבל...

קודם כל מזל טוב לרגל הארוע.
ותיקון קטנטן: יש לומר דג "סלמון" ולא "סלומון"...
זה בסדר, חצי עולם אומר וכותב סלומון, אבל סתם לידע כללי... ומהתפריט שהוצע לך, אני דווקא הייתי הולכת על דג הנהרות. התיבול שלו נשמע נהדר, וזה בהחלט משפיע על הבחירה. בכל מקרה, נשמח לעדכונים.
יפעת

P K U

New member
צודקת לגבי הסלמון

אפילו עכשיו כתבתי בהתחלה סלומון ותיקנתי... יואל מוישה הזה לא יוצא לי מהראש... לגבי דג הנהרות - גם בעיניי יותר מצא חן, אבל השף אמר לי שהאדמונית מאוד מזכירה את הדניס (אותו אני אוהב). עיקר ההתלבטות היא בשל העובדה שמנת הדג אמורה להתאים לכלל הצמחוניים בחתונה. השאלה העיקרית היא בין הנסיון ליצור עניין בתפריט (דג שלא מגישים בד"כ בחתונות, להבדיל מסלמון) לבין הצורך ליצור שביעות רצון של כולם... מישהו בפורום טעם את האדמונית ויש לו חו"ד עליה? בכל אופן תודה על התגובות.

yifatushc

New member
יואל מוישה...../images/Emo6.gif

גם לי המילה "סלומון" תמיד איכשהו מתחברת לשיר הזה. לגבי האדמונית- מצטערת, לא כל כך מכירה. האם יהיו לכם "טעימות" באולם לפני האירוע? דב"כ עושים טעימות, וזה מקל על ההחלטה. בכל מקרה, אם אתה רוצה ליצור עניין בתפריט, כדאי באמת לבחור משהו אחר ולא את הסלמון. יפעת

הטעימות היו

אבל לא אכלנו את האדמונית... לא נורא. נסמוך על השף נראה לי, בכל זאת יש לו אינטרס שייזכרו את האוכל לטובה (חתונה בד"כ צופנת בתוכה פרסום לקייטרינג - לטוב ולרע) שבת שלום

למעלה