שאלת גשם ... ובוץ

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

giri

New member
צודק, באמת ההתנהגות תלויה בסוס

מסקנה, לא לקנות סוס בקנדה באמצע החורף

הורסמאן

New member
יחד עם זאת

סוסים שנמצאים במצב טוב, לא יראו את כל הסימנים האלה, אלא אם קר להם...

giri

New member
נכון

ואז נשאלת השאלה, אם אתה הולך להעריך סוס והוא מתנהג ככה, האם להניח שקר לו או שיש איזו בעיה אחרת.
איזה מזל שאני לא צריכה לקנות סוס עכשיו...

הורסמאן

New member
יש סוד אחד כשקונים סוסים.

או לא סוד כי אם דבר, או טריק, או דרך לדעת אם לקנות או לא.

כל אדם עם הבנה בסוסים שאני מכיר באנגליה משתמש בו. לא משנה אם הוא קונה את הסוס באלף או במליון.

טריק אחד פשוט ואין בילתו.

כל מי שיציע לך אפשרויות אחרות, כמו בדיקות רפואיות, או, להבדיל, כשפים למניהם, או מומחים שונים, מבלבל לך במוח.

זה לא שאי אפשר לערוך בדיקה רפואית מדוקדקת אך זאת טובה בעיקר בשביל הביטוח, כי יש גם מי שיכול לעבוד על הוטרינר הכי מוצלח בעולם. וכמובן שצריך להביא בחשבון שאם את רוצה לעשות בדיקה רפואית ל 10 סוסים בשביל לקנות אחד, זה הופך להיות קצת יקר.

לכן יש רק דרך אחת שעובדת בוודאות.

מזכיר לי סיפור על יהודי בעירה שקנה סוס מצועני.

אמרו השכנים שבטח משהו מסריח, אז קנו לצועני קצת קונייק והוא סיפר להם שהוא מכר ליהודי סוס צולע.
הלכו ליהודי וצחקו עליו, קנית סוס צולע :))))))))))
אמר להם שטויות, לסוס יש מסמר בפרסה, אחרי שאני אטפל בזה הוא יהיה בריא כמו סוס מרוץ.
חזרו לצעוני ואמרו לו, יצאת פרייר, זה בסך הכל מסמר בפרסה.
חיחיחי אמר הצועני, את המסמר אני שמתי בשביל שהיד יחשוב שהסוס צולע מזה, אבל הוא צולע כל החיים ואי אפשר לרפא אותו.
חזרו ליהודי וצחקו עליו עד קצת, אמר להם נו מילא, שילמתי לו בכסף מזוייף.
חזרו לצעוני, אמר להם כסף מזויף? לא נורא הסוס היה גנוב.

ואם הבנת את הסיפור, יש לך את התשובה. אם לא, אני אסביר מחר. :)

הורסמאן

New member
בוודאי, למרות שתתאכזבי :)

קונים רק סוסים שאפשר לקבל עליהם אינפורמציה מאדם שסומכים עליו.
בכל מקום, עולם הסוסים הוא עולם קטן יחסית ואנשי מקצוע מכירים מספיק אנשים שיכולים לתת להם אינפורמציה אמיתית על רוב הסוסים שעומדים למכירה. את אלה שהם לא יכולים לקבל עליהם אינפורמציה, הם משאירים למישהו אחר שיקנה.

תמיד צריך לזכור שאנחנו במצב הרבה יותר טוב, בלי סוס, מאשר עם הסוס הלא מתאים.

ברור שיש יוצאים מן הכלל, אבל ברוב המקרים שבהם אנחנו קונים סוס עם "התחיבות" או רצון להחזיק אותו מספר שנים צריך להיות זהיר מעבר לבדיקה שמתארת את המצב של הסוס בזמן הבדיקה בלבד.

הורסמאן

New member
תוספת קטנה

לפעמים תקבלי חוות דעת שלילית במידה מסויימת ועדיין תחליטי לקנות, כי בחישבוך הבעיה שיתארו בפניך לא תפריע למטרות שלשמן את רוצה את הסוס. זה לגיטימי בתנאי שאת נכנסת לסיפור עם ראש פתוח.

jgut

New member
לא מתאכזבת :)

כך קניתי את שני הסוסים שלי.
לסוסה בכלל לא עשיתי בדיקת קניה. כי לוטרינר לא היה זמן באותו היום ולא רציתי לחכות. נניח שהיא לא היתה עוברת? הרי הייתי קונה אותה בכל מקרה. חוץ מזה הכרתי אותה במשך כמה שנים ואת ההיסטוריה הרפואית שלה.

את הסוס קניתי נגד המלצת הוטרינר. הוא הגדיר אותו כסיכון גדול. מראש הקניה היתה תלויה בכך שהתיק הרפואי שלו יגיע לידיים שלי. הוטרינר שלי היה הוטרינר שלו גם בכמה שנים שקדמו לקניה.

אבל את שני אלה קניתי מבלי לחפש סוסים לקניה. זה היה או לקנות אותם או לא לקנות כלום.
את רו לעומת זאת, קניתי כשחיפשתי סוס מבלי להכיר אותו קודם. הוא היה אצלי תקופה לפני שקניתי אותו ועבר בדיקת קניה בקלות. אבל גם הוא הגיע מחווה מוכרת ובעלים מוכרים בתחום.

giri

New member
מסכימה

הבנתי את המשל והתחברתי אליו מאד

הסוס שקניתי בארץ היה סוס שידעתי מראש שיש לו בעיה ברגל. היה ברור לי בשביל מה אני קונה אותו, מה המצב שלו, הכרנו אותו ואת ההיסטוריה (גם אני וגם המאמן) והחלטתי שאני קונה בצורה מודעת.
כמובן שהיו נשמות טובות שאח"כ טרחו להתפלא בקול רם באוזני איך קניתי אותו, ואם הוא עבר בדיקת וטרינר. שיהיה להם לבריאות.
יש נערה בחווה שאני רוכבת עליה עכשיו שהגיע זמנה להתקדם לסוס גדול יותר (עד עכשיו רכבה על פוני בחצי פנסיון, ופתאום היתה לה קפיצת גדילה... היא ממש מתארכת מיום ליום). האמא מחפשת עכשיו סוס עם המאמנת, לרכישה. הדבר הראשון שהן בודקות זה מי הבעלים הקיים ואם מכירים אותו. אפשר להסתיר כ"כ הרבה בבדיקה...

ועוד משהו שלא סותר ולא קשור - יצא לי להתקל במישהי שרצתה לקנות סוס בלי לשבת באוכף (עליו) אף פעם. לא רוכבת מקצועית, סוס ל recreation מה שנקרא, המאמן רכב עליו בשביל להציג אותו ומבחינתה זה היה מספיק. לי זה היה מאד מוזר - הרי רוכב מקצועי יכול לגרום גם לחמור גרם רציני להראות טוב, את לא רוצה להרגיש איך הוא יהיה לך?

למעלה