שאלת גמילת לילה

נייטי

New member
שאלת גמילת לילה

לא כ"כ יודעת מה לעשות עם הילדון שלי בהקשר של גמילת לילה. כבר המון זמן הוא מסרב ללכת לישון עם חיתול. עד לאחרונה פתרנו את הבעיה בזה שנתנו לו להרדם בלי חיתול ולפני שהלכנו לישון היינו שמים לו חיתול. הוא היה קם בבוקר ומוצא על עצמו את החיתול וזה היה בסדר גמור מצידו. החיתול לפעמים היה יבש ולפעמים לא אבל אי אפשר להגיד שהיה רצף יבש שמאפשר להוריד לגמרי. לאחרונה הילדון התחיל לכעוס כשהוא מגלה את החיתול על עצמו בבוקר והתחיל לבקש לפני השינה שלא נשים לו חיתול גם כשהוא ישן. הוא רוצה בלי חיתול בכלל! תומר ישן משמונה בערב עד שמונה בבוקר ולפעמים גם יותר מאוחר. בנוסף, הוא ישן עם כוס מים כי הוא אוהב לשתות קצת בלילה. אם אני לא אפשתן אותו במהלך הלילה, אין מצב שהוא יתעורר יבש, לא אם כמות כזאת של שעות שינה גם אם אני אוריד לו את כוס המים בלילה (דבר שאני לא רוצה לעשות ואין סיבה לעשות). הפתרון שלנו כרגע זה לפשתן אותו באופן יזום לפני שאנחנו הולכים לישון, סביב חצות - אחת בלילה. ברוב רובם של הלילות זה בהחלט מספיק והוא קם יבש גם אם זה אחרי שמונה. הוא לא מתעורר לבד לפשתן. אם אני לא יוזמת אין מצב שהוא יתעורר, הוא ישן עמוק מאוד וגם הפישתון היזום נעשה תוך כדי שינה. מה דעתכן על פישתון יזום באמצע הלילה? כמה זה בעייתי מבחינתו? יש בזה משום הרגל רע? כדאי להמנע? אני בכלל לא יודעת האם ילדים קמים לפשתן לבד בלילה והאם הם עושים את זה לבד ובאיזה גיל זה קורה לבד? בקיצור - אשמח לדעתכן.

בתאוריה זה לא מומלץ

(כי הרעיון זה שהילד יתעורר בעצמו בשל הלחץ בשלפוחית). בפועל, רוב ההורים שאני מכירה עושים בדיוק כמוך (כולל
שלי, שהוא
הלילה אצלנו).

כמו שאמרה מעיין

זה לא מומלץ אבל הרוב עושים את זה. כאשר הבנו שאנחנו פשוט הורסים לילדה את הפעילות הטבעית של הגוף הפסקנו עם זה. שבועיים של כביסות כל בוקר והגוף למד את שלו. יש באתר של ד"ר קושניר סרטון שמסביר איך עובדת מערכת השתן אנחנו ראינו אותו לבד ואחרי זה ציירנו ציור של ילד עם "צינור" הסברנו מאיפה זה נכנס ומאיפה זה יוצא ועשינו תרגיל של דמיון מודרך של נעילת הצינור של הפיפי לפני השינה. זה עזר באופן הדרגתית. מצטטת אותך "זאת תקופה מחורבנת" ואז היא עוברת תקשיבה לילד שלך הוא יודע הכי טוב מה נכון לו בהצלחה

א וש ר י

New member
די נייטי...הילד מבקש !!!!???!!!

אז, ברשותך - תגשי לחנות סופר פארם הקרובה (או דומותיה) תקני כזה סדין למתחת הסדין שלו, שלא כל המזרן יסריח (לפחות להתחלה) תכיני סטוקים של סדינים ספייר (וגם ציפות לשמיכה - או שזה משהו ירושלמי???) תתכונני עם מכונת הכביסה, ותפסיקי להיות כזו..... הוא מבקש... בטח טחנת לו במוח שהוא גדול, ושהוא בוגר, ויש לו אחות קטנה.... אז מה בדיוק את מנסה לשדר לו עכשיו??? טוב. סליחה על הסגנון. הבנת מה התכוונתי??? אתמול שמעתי שיר ישן שהיה פעם באיזה פסטיבל ילדים - ויש שם קטע שמתאים (רק תמירי לנקבה...) "...רצוי שתלמד עכשיו ומיד שכל שתרצה, אולי לא יצא צריך לוותר, פחות או יותר זה לא כל כך קל, בפרט או בכלל..." אוהבתותך. ובהצלחה

א וש ר י

New member
אההה..ובקשר לפישתוני הלילה...

אולי בהתחלה, בשביל שתרגישי יותר שקטה כשאת מנסה להירדם (מבלי לחשוב על מתי אחליף סדין...) אבל בטח לא להפוך את זה להרגל, כי את מורידה את האחריות מה"בוגר" ששלך. מקווה שתוך כמה שבועות, תשוויצי ותתפלאי איך הוא עושה את זה... בהצלחה שוב |משפך|

evemon

New member
אני הייתי קצת יותר עדינה

שכחתי עם מי יש לי עסק. אני מסכימה איתך בכל מילה

נייטי

New member
אבל אבל אבל המורה רגע אל תזרקי

אותי מהכיתה, תקשיבי רגע
(מותק, בבוא הזמן אני אגיד לך כמו מה את נקראת לי......)(מתה עליך +++++++++++). תקשיבי, לבן שלי לא מזיז לישון בתוך פיפי כל הלילה. זה לא יפריע לו גם אם זה ימשך חודש. אני לא מפחדת משתן על הסדין וכבר יש לי שעוונית (ככה כותבים?) על המזרן, בגלל שלפני שתומר היה גמול ביום, הלילה שלנו היה מלא בפיפי ושום חיתול לא מנע זליגה. מאז שהוא גמול ביום יש לו בכל זאת שליטה מסויימת גם בלילה ולכן פישתון יזום אחד מספיק לו. כפרה, בעניין הגמילה לא משדרת לו כלום. הילד שלי היה מוכן לגמילת יום הרבה לפני וכנ"ל לגמילת לילה. אני אין לי כוחות לגמילות ואם הוא לא היה יוזם לא הייתי גומלת. אבל הוא בהחלט בקטע של "להיות גדול" מסיבות אחרות. את באמת חושבת שהפישתון היזום הוא כ"כ בעייתי?

אםדניאל

New member
ממש לא בעייתי

זה מה שעשיתי ועדיין עושה (עם הגדול בעבר עם הקטנה בהווה) >לא צריך סימפוזיון פסוכלוגיה הורית לכל פעולה, מה שעובד, עובד!!<

happy

New member
חיבת להגיד שעם טל הוא היתי לוקחת

אותו לפשפש בלילה ואז הפסקתי והוא היה מתעורר יורד מהמיטה ורץ לשירותים והכל ברח לו. ואז הוא ביקש אחרי שבועיים בלי חיתול בלילה חיתול בלילה. בגלל שגם ככה הגמילה שלנו זוועתית ואני מייד רושמת על זה החלטתי להוריד לחץ מהנושא הזה. מה שאני רוצה להגיד שאם הילד לא רוצה חיתול בלילה מצויין. כבר חם. קחי אותו לפשפש בחצות ולאט לאט הוא יתעורר לבד וילך לעשות פיפי לבד. אבל הוא חייב שיברח לו בלילה כמה פעמים בשביל לדעת לשלוט.

happy

New member
הגעת לי בזמן

מיואשת מיואשת מיואשת מהגמילה של טל. טל גמול פיפי לחלוטין. כמעט ואין פיספוסים. אבל קקי איזה סיוט
לפעמים הוא עושה קקי בשירותים ורב הפעמים הוא עושה בתחתונים. באופן קבוע כל ערב הוא עושה בשירותים כי ברור לי שהוא מעדיף להיות בשירותים מאשר ללכת לישון ולכן הוא יושב בשירותים ועושה קקי. אבל במשך היום הוא עושה בתחתונים. אין לו פחד לעשות קקי בשירותים הוא הרבה פעמיםעשה קקי בשירותים. מה אני עושה עם הקקי

א וש ר י

New member
אוי קקי.... ../images/Emo67.gif

אז קודם כל, ככה אני מנסה לעודד את עצמי, תגידי תודה שהוא עושה... כל הקטע שהם עלולים לפחד מזה, או לנסות "לשלוט" בנו דרך הקקי, כי לא מפסיקים לדבר על זה. ואז הם פשוט לא עושים. אז טוב שהוא עושה. תגידי? כמה פעמים ביום הוא עושה קקי? וביום, הוא מתחיל בתחתונים, ואז קולט ומבקש? וממתי הוא בלי חיתול? האמת, שאני לא חכמה גדולה בנושא, אבל הקטנה בהחלט עושה לי בית ספר... שמחה לפחות שאני לא היחידה... (מה שאומר שאני באמת לא חכמה... כי צרת רבים נחמת....)

happy

New member
כמה טוב שעוד כמה עוברות בעית קקי

טל גמול מפסח. הוא עושה קקי לפחות פעמיים ביום וביום טוב שהוא רוצה להביא לאמא שלו את הסעיף בכלל אז גם 3 פעמים
ביום ראשון לדוגמא הוא עשה קקי על הבוקר בשירותים וגם שהוא חזר מהגן אבל בערב בתחתונים. פעם לפני חודשיים הוא היה אומר יש לי קקי והולכים לעשות קקי בשירותים עכשיו הוא אומר אחרי שהוא עשה. ואם הוא באמצע האוכל או באמצע סרט הוא לא אומר שהוא עשה קקי. בלילה הוא כל לילה אחרי שהוא במיטה הוא צורח אמא יש לי קקי. ואכן הולך ועושה קקי. אתמול פשוט חטתי חום. וסגרתי לו סרט שהוא אוהב. אמרתי לו שאם הוא עושה קקי בתחתונים אז הוא תינוק, ותינוק לא רואה את הסרט הזה. מקווה שלא עשיתי נזק

תמי ס

New member
אז הנה עוד אחת שסבלה קשות מבעיית קקי

אצל יהלי קקי הוא נושא קשה מאד (תרתיי משמע). מאז שהייתה תינוקת היא עשתה רק כל כמה ימים (בתקופה שינקה היו לנו גם 10 ימים ללא קקי)... וכשהיא נגמלה מחיתול -בהתחלה היא כן עשתה בשרותים אבל אחר כך פתאום קיבלה איזה פחד, והיא התחילה לעשות כל פעם בתחתונים, אז אמנם היא לא חירבנה כל יום אלא פעם ב 3-4 ימים אבל באופן עקבי זה היה רק בתחתונים ולא בשרותים. היא הייתה יכולה לשבת רבע שעה בשרותים
, ואז היא הייתה קמה ואומרת "אין לי" וכמה זמן לאחר מכן הייתה עושה בתחתונים. זה נמשך תקופה מאד מאד (מאדדד) ארוכה, וזה גם הלך והתדרדר, היא לא רצתה לעשות קקי בכלל והייתה מתאפקת ימים שלמים, ידענו שהיא צריכה (כי הייתה מפליצה באופן נורא) אבל התעקשה שאין לה והייתה מחזיקה את זה ימים שלמים. אז המליצה לי מישהי לתת לה חומר משלשל (פגלקס) כדי שהיא לא תוכל להחזיק את זה בכוח בפנים, וביום שנתתי לה הייתי מכריחה אותה לשבת בשרותים, זה היה תהליך מאד ארוך ומייגע, בסופו היא עשתה בשרותים והייתה מאד גאה בעצמה. עד היום כשהיא עושה קקי היא גאה בעצמה ומוחאת לעצמה כפיים, אז אמנם היא כבר לא עושה בתחתונים אלא בשרותים אבל עדיין היא כאילו פוחדת כל פעם מחדש.

קיטי08

New member
לא עושים נזק כל כך מהר

כמו שאמרתי לנייטי, הדרישה מבחוץ חשובה, הם נדרשים לשים לב למה שעד לא מזמין היה לחלוטין לא מודע, ואז להתאפק ואז ללמוד דרך חדשה לעשות קקי וטוב שקצת דחיפה מבחוץ תעזור. אפשר גם תמיד לעודד ע"י מדבקות או כל דבר שהוא אוהב קטנצ'יק, לעודד את הרצון שלו לשים לב. ושוב, סבלנות, פתאום זה מסתדר (מאמא שהבן שלה מצא עצירות כפתרון, היה כיף
בהצלחה

פלגיה

New member
אחרי שהוא עושה

הוא מודיע לכם, או שהוא ממשיך בעיסוקיו כאילו כלום?

happy

New member
אם הוא לא אוכל או שקוע בתוך הסרט האהוב עליו

הוא מודיע שיש קקי בתחתונים. מה שמדהים אותי שלפני כמה שבועות הוא היה אומר שיש לו קקי לפני שיוצא והינו הולכים לשירותים לעשות.

פלגיה

New member
טוב, אז ככה

הקקי מפריע לו בדיעבד, וזה כבר טוב, והיה לו כבר שלב של גמילה וזה מצויין. למה מצויין - כי הוא הוכיח שהוא יכול, וכנראה עכשיו זה כבר לא כזה אטרקטיבי בשבילו. הוא לא מביע חרדות מהאסלה או משהו, נכון? העזרה הראשונה שאני יכולה להציע היא ככה: 1. תקני סטוק של תחתונים זולים. אל תטרחי אפילו לכבס תחתונים עם קקי. זה מסריח את כל הכביסה ומבאס נורא. 2. כשהוא עושה בתחתונים - תנסי במידה האפשר לזרוק את הקקי לתוך האסלה (כדי להמחיש לו שלשם הקקי צריך להגיע) 3. תושיבי אותו "לגמור באסלה". גם אם לא נשאר מה לעשות. כדי שיתרגל לצמידות הזאת. אולי מאוחר יותר הוא יודיע גם באמצע, ויישאר באמת מה לעשות באסלה. 4. זה מוזר, אבל זאת ההמלצה - תני לו לשחק במשחקי בוץ, בצק ופלסטלינה, וגם במשחקים שכוללים מילוי וריקון של חפצים. פסיכולוגים אומרים שזה עוזר לילד.

happy

New member
תודה על התשובה

אין לו שום חרדת אסלה. היה לו לפני הגמילה אבל עבר. הוא עושה פיפי בלי בעיה וגם יושב המון על האסלה ולפעמים עושה קקי בשירותים. לגבי התחתונים זה בעיה. הוא עושה קקי פעמים או שלוש פעמים ביום. לגבי לזרוק את התחתונים אולי זה באמת יוריד לי את הכעס.

פלגיה

New member
אז אני אגיד משהו מוזר

לכי לרופא לבדוק אם אין לו תולעים. זה יכול לגרום ליציאות רכות ולחוסר שליטה.

happy

New member
לליהי היה תולעים בפסח ועשינו טיפול

יש לי וורמקס בבית אני היום מתחילה איתו טיפול
פלגיה את רופאה

למעלה