שאלת גמילה

טלי12345

New member
שאלת גמילה

קצת מוקדם, אני יודעת(שנתיים) אבל לאחרונה בני מוריד לעצמו את החיתול ונהנה להסתובב ערום. לפעמים כשהוא רוצה פיפי\קקי הוא מבקש שאלביש לו חיתול. יש סיר בבית ויש ישבנון. לפעמים הוא יושב על הסיר(בעיקר בעת הסיפור "סיר הסירים"
) אני יודעת שהוא יודע שהוא עתיד להטיל צרכיו(למשל אם הוא צריך פיפי הוא מרים את החולצה ונעמד במקום...) אבל בשום אופן לא מוכן בסיר ואני לא לוחצת. השבוע הוא היה צריך קקי, ולא הספקתי להלביש לו את החיתול. הוא עשה על הרצפה ובכה מאד.(כשהוא עושה פיפי הוא שמח וצוחק) אני לא כל כך מבינה מה קורה כאן. המצב הזה כבר שנה בערך ואני לא בטוחה כיצד לנהוג. מצד אחד, אני לא מתכוונת ללחוץ עליו. מצד שני נראה לי שאם הוא מוריד חיתול ויודע על צרכיו הוא מוכן לסיר\ישבנון\אמבטיה. אבל הוא לא רוצה בינכן לביני, הייתי צריכה להתגבר על הרבה התנגדויות פנימיות שלי כדי לחיות עם זה שהוא עושה צרכים על הרצפה (כשהוא עושה פיפי הוא רוצה לנגב גם...
) השאלות שלי בעצם: מדוע בכה כשעה קקי? מה עושים הלאה? תודה.....

לאה_מ

New member
אני חושבת שקצת מלחיץ לעשות קקי על

הרצפה. סיפרתי כאן כמה פעמים, שבתהליך הגמילה של אורי, כשהוא היה ערום היו אפס פספוסים - כשהוא היה בתחתונים הוא היה מפספס חופשי. לדעתי, אם הוא נראה לך מוכן, פשוט תמשיכי לעשות מה שאת עושה עכשיו - תני לו להסתובב הרבה עירום, דאגי שיהיה סיר או ישבנון בקרבת מקום (סיר נראה לי פחות מלחיץ, אבל הילדים הפרטיים שלי העדיפו ישבנון). אם פחות מלחיץ אותו, אפשר אולי להציע לו לרפד את הסיר בחיתול כשהוא עושה קקי. ותעדכני אותנו איך זה מתקדם.

טלי12345

New member
לא מלחיץ אותו הסיר

הוא יושב עליו לפעמים(בעיקר על תקן "בימבה"
) אבל לא למטרה המקובלת.ותודה שענית

למעלה