שאלת בשר גולש עגל

Y A E L I 37

New member
שאלת בשר גולש עגל

מנש קנה לי אתמול גולש בקוביות [עגל] בא לי להכין ברוטב טעים עם תפו"א. יש מתכונים? תודה מראש , יעלי

b a r b a i m a

New member
אני מכינה ככה:

לחמם שמן ולטגן את הבשר מכל הכוונים עד שמשנה צבעו לגמרי להוציא לכלי אחר באותו שמן לטגן הרבה בצל עד להזהבה להוסיף 2-4 שיני שום פרוסים דק להוסיף לבצל תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה הרבה, מעט פפריקה חריפה, 3-4 עלי דפנה, מס' כדורי פלפל אנגלי, אבקת מרק בצל/עוף לערבב היטב ולהחזיר את הבשר לכסות במים עד גובה הבשר ולחכות עם הרבה סבלנות עד לריכוך ממליצה-להעביר לסיר לחץ - כ- 40 דקות לשחרר לחץ בעדינות ולהוסיף לרוטב קוביות תפוחי אדמה ובטטות - להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהתפ"א רך בתאבון

pirge

New member
גולש עם קניידלך או תפוחי אדמה

גולש בקניידלך מאת:פירגה 2\1 1 קילו בשר לגולש (כתף) חתוך לקוביות בצל פרוס 5 שיני שום שלמות 3 כפות שמן 2 כפות סילאן 2 גזרים פרוסים סלסלת פטריות חתוכות שורש סלרי כוס יין אדום מים רותחים מלח, טימין, אורגנו, פלפל שחור, הרבה פפריקה מתוקה . לטגן את הבצל הפרוס בשמן ולשקף אותו. להוסיף ולטגן את הבשר מכל הכיוונים,להוציא את הבשר. להוסיף את הסילאן והשום, ואת כל הירקות.לטגן ולבחוש כ-2-3 דקות. להחזיר את הבשר,להוסיף יין וכוס מים רותחים. לתבל. להוסיף מים רותחים כמחצית מגובה הבשר. לכסות את הסיר, להרתיח, להנמיך את האש לבשל כ-3 שעות. 2\1 שעה אחרונה להכין קניידלך קטנים ולהוסיף לסיר. או תפוחי אדמה לפני הארוחה להעביר לתבנית הגשה ולהשחים בתנור 10 דקות בבקשה.....פירג

Y A E L I 37

New member
מצויין. אעשה שילוב של שניהם

אוסיף יין אדום וסלרי. תודה לשתיכן מקסימות.. יעלי

למעלה