שאלת בירוקרטיה

yulilior

New member
שאלת בירוקרטיה

נניח וקיבלתי מהקופה אישור ל 18 טיפולים של קלינאית וניצלתי מתוכם רק 8 טיפולים ואז החלטנו להפסיק את הטיפול לחצי שנה כי הילד לא שיתף פעולה. עכשיו אנחנו רוצים לחזור לטיפול והשאלה שלי היא האם הטיפולים שנשארו לנו עדיין קיימים או שצריך להוציא חדשים? אנחנו במאוחדת.

tali300

New member
כדאי שתבדקי במוקד המידע של מאוחדת

אני לא במאוחדת וגם לא נתקלתי בנושא, ההגיון הבסיסי אומר שאם זה במסגרת שנה קלנדרית (נניח 2011) אז הטיפולים נחשבים במכסה אבל מכיון שאת בפתח 2012 נראה לי שתדברי איתם לקבלת תשובה, או ישר תפני להתפתחות הילד בקופה שלך לפקידה ותשאלי אותה הן מעודכנות.

טיולים פרא-רפואיים לילדים על הספקטרום

הי, לא הבתי למה קיבלת אישור רק ל 18 טיפולים מלכתחילה? אם הילד שלך מאובחן על הרצף אז הוא זכאי ל-3 טיפולים בשבוע (!) של אחד מאלה: קלינאית, מרב"ע, פזיוטרפיה, עו"ס, פסיכולוג. אפשר 3 טיפולים שונים בשבוע או אפילו 3 פעמים של אותו טיפול. ההסדר שהיה קיים ב-3 השנים האחרונות לגבי החזר על מטפלים מחוץ לקופה ימשיך לחול גם בשנה הבאה. רויטל

בטוחה במליון אחוז

את יכולה להסתכל באתר הכנסת בפרוטוקול הועדה לזכויות ילדים מתאריך 6.12.12 (צרפתי את הפרוטוקול להודעה זו) ציטוט מדברי הסיכום של ח"כ אורלב: "מהדיון עולה שחרף העובדה שהחוק הקציב שלוש שנים להיערכות לצורך ביצוע החוק ב-1 בינואר 2012 במישרין על ידי קופות החולים עולה שקופות החולים אינן ערוכות לתת את המענה המלא בכל מקום במדינת ישראל ויש חשש סביר שילדים, בעיקר חדשים, לא יוכלו לקבל שירות זמין כפי שמתחייב מהזכאות שלהם בחוק. על כן קובעת הוועדה שיש צורך בהסדרה חוקית על מנת לאפשר את המשך ההסדרים הקיימים עד אשר משרד הבריאות יהיה משוכנע שקופות החולים מסוגלות לממש את אחריותן בביצוע החוק. הוועדה ממליצה למשרד הבריאות לנקוט בכל האמצעים החריפים החוקיים העומדים לרשות משרד הבריאות על מנת להבטיח שקופות החולים יממשו את אחריותן והוועדה תיתן גיבוי מלא לאכיפה הקשה והנוקשה של ביצוע החוק, וזאת מתוך נקודת הנחה שטובת הילד קודמת לכול. "

הארכת זמן טיפולים

לפני שאובחנו כ PDD גם לנו אישרו טיפולי תקשורת שהפסקנו באמצע במאוחדת . האישור למספר טיפולים במאוחדת תקף בד"כ לשנה ( לא לילדים שמאובחנים כ PDD) , אם עברה כבר יותר משנה ניתן להגיש בקשה והם יאריכו לכם את התוקף ( לנו אמרו להגיש כחודש לפני תחילת הטיפולים החדשים) .

lavendula

New member
תודה רבה על המסמך החשוב הזה!

למעלה