שאלת ביטוח

שאלת ביטוח

שלום לכולם,

האם ידוע לכם על ביטוח בסיסי לתקופה של כמה חודשים שאינו עולה על 1.50$ ליום? מחירי הביטוחים גבוהים עד להפתיע.

BigBadWolf

Member
בוא רגע נשים את הדברים בפרופורציות

1.50$ ליום * 30 ימים = 45$, כלומר חודש שלם של ביטוח עולה פחות מיום אחד בפרו\בוליביה ואלו בהחלט מדינות זולות מאוד. נניח שאתה נוסע לחצי שנה, יעלה לך בסך הכל 270$ לכל התקופה. היום האחד של הטיסה עולה לך בטח כ-500-700$, ויש שני ימים כאלו בנסיעה שלך.
את אותו החישוב עשיתי פעם גם עם מלרון. התרופה די יקרה לכל הדעות, מסתבר שהעלות היתה זניחה מול סה"כ העלות של הטיול בג'ונגל.

BigBadWolf

Member
דוגמה של ביטוח אמיתי

זה הביטוח שאני תמיד לוקח, לא יודע להגיד לך אם הוא טוב או לא כי אף פעם לא נזקקתי לו.
[URL]http://www.travel-ins.co.il/pages/lmt_first[/URL]
העלות היא 1.65$ ליום * 30 = 49.5$ לחודש, עדיין פחות מהעלות הממוצעת שלי ליום בפרו\בוליביה (50$ ליום).

הדוגמה לא רלוונטית

הביטוח הוא לכל היותר לחודש. אני מחפש ביטוח ליותר מחצי שנה וגם את המחיר שציינתי איני בטוח שאוכל למצוא. וכן, 50$ לחודש זה לא מעט.

האם מישהו מכיר ביטוח זול יותר?

BigBadWolf

Member
50$ הוא סכום לא רלוונטי בחישוב חודש טיול שלם, בתחום השגיאה

בוא נגיד ככה, מה המחיר הכי טוב שמצאת?
המציאות היא שאתה לא באמת יודע כמה תעלה לך השהייה כל יום בחו"ל (דרך אגב, לא ציינת איפה) אלא רק סדר גודל. בתוך החישוב הכללי אותם 50$ לחודש נמצאים עמוק בתוך תחום השגיאה והם אפילו זניחים כנראה ליד כרטיס הטיסה בלבד.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך אחרת - מה קורה אם באמת צריך להשתמש בביטוח? האם הם יספקו את השרות המובטח כמו שצריך? או שמא תשלם 'זול' ולא תקבל שום דבר בתמורה, ואז תשלם גם על הביטוח וגם על הטיפול? זו השאלה שאני תמיד שואל את עצמי.

תשובות

הסכום הוא גבוה והשירות, כלומר התמורה, היא זהה. מלבד גובה הכיסוי שלרוב הוא אינו רלוונטי אין הבדלים בפוליסות. במקרה של הפעלת הביטוח לטיפול רפואי אין הבדל בטיפול שתקבל למעט בהפעלת כיסויים נוספים שכמו שציינתי איני זקוק להם.
הטיעון לפיו הסכום זניח ביחס לעלות הכוללת הוא לא נכון. זו לא סיבה לשלם יותר על מוצר שמחירו עולה עם השנים ואיכותו זהה. בכל הביטוחים תקבל טיפול רפואי וכולם מציעים את אותו הדבר מלבד גובה הכיסוי. כמו כל מוצר ההבדלם הם למטרות שיווק או למי שאכן זקוק להרחבות הנוספות.

BigBadWolf

Member
הטיפול זהה בתאוריה, השאלה שלי לגבי המעשה

יצא לי לשמוע הרבה סיפורים לא נעימים על הפעלה של ביטוח - ניסיון להתחמקות, סחבת, אותיות קטנות שלפיהן פתאום שילמת על שום דבר וכו'. כשאתה מעורב בתאונה הדבר האחרון שאתה רוצה או יכול הוא להתחיל לרדוף אחריהם.

אני לא אומר שיש לי תשובות לגבי זה כי כאמור אף פעם לא נאלצתי להפעיל ביטוח אבל כדאי לשים על זה את הדעת. למחירים נמוכים לפעמים יש סיבה.

הביטוח לרוב זהה

יש הבדל בין החברות שלחלקן שירות פחות טוב אך הביטוח עצמו הוא דומה. במקרה הזה הזול הוא לא תמיד הלא הטוב. ביטוחים שונים של אותה החברה הנעשים מסוכנים שונים ימכרו במחיר שונה.

היחידים שאני יודע עליהם

דיוויד שילד הם יקרים הרבה יותר מאשר 50 דולר לחודש. ההנחה של הביטוחים קצרי הטווח היא שזה משהו זמני ורוב העלות אם תחול, תחול בארץ. בביטוח לזמן ארוך החישוב שונה ולכן יהיה הרבה יותר יקר.
חוצמזה עליך לבדוק בביטוחים הזולים את האותיות הקטנות של נושאים כמו הטסה, פינוי חירום וכדומה. הרבה ביטוחים זולים מממנים רק מקטע טיסה בודד ונעולים על ביטוח ביעד הספציפי עליו הצהרת. כך עלול להיות מצב בו אתה מפונה, נניח, מלימה לישראל דרך ארה'ב אבל הביטוח משלם רק על מקטע אחד מהשניים או יותר גרוע, מפונה לארה'ב ולא מבוטח בה...

תודה

אבדוק כמה הצעות. נכון לעכשיו ישנן כמה חברות מובילות ולהן ביטוחים לא זולים גם ללא החרגות או תוספות. כעיקרון אני צריך ביטוח רפואי בלבד, ללא הטסה אך עם טיפול מקומי. אני מניח שזה מצריך השוואה מפורטת יותר בין ההצעות.

למעלה