שאלת ביוץ

galibos

New member
שאלת ביוץ

שלום לכן! אז גם אני עוקבת כבר מספר ימים אחרי הפורום החשוב הזה ומודה שנפל לי משמים! אני בת 34 ומנסה כבר 8 חודשים להרות. קראתי את המאמרים לגבי בדקת ביוץ ושאלה לי: בדיקות הביוץ למיהן (חום השחר, נוזלים וכו) האם הן נועדו רק לסמן את חלון הפוריות או שאיתן אפשר להבין אם בכלל מתקים ביוץ? המחזור שלי יחסית סדיר, אז אין לי בעיה לחשב את זמן הביוץ המשוער. השאלה היא אם אני בכלל מבייצת!!! האם ניתן לבדוק זאת בעזרת השיטות הביתיות לעיל?

פּוֹנְג

New member
אני חושבת שהעלייה בטמפ' הגוף

אמורה להעיד על ביוץ, אבל אני ממש לא בטוחה. על מנת לוודא שאכן יש ביוץ רצוי לעשות בדיקת פרופיל הורמונלי ואולי אף מעקב זקיקים ביום הביוץ המשוער וכל יומיים אחר כך (בהתאם להנחיות הרופא/ה) או דרך פשוטה יותר היא הערכה לבדיקת ביוץ. ברוכה הבאה ושתעברי מפה מהר לפורום הריון.

galibos

New member
תודה! ועוד....

הערכה הזו עולה בארה"ב כ200 $ לזו את מתכוונת? הרופא שלח אותי לקנות כזו ודי הופתעי לגלות שהוא שלח אותי לקנות דבר כ"כ יקר... זה מקובל גם בארץ?

מעיןבר

New member
הי!

לעניין זיהוי הביוץ: ערכת ביוץ - ovulation prediction kit - OPK - היא ערכה של 5 בדיקות העולה בין 100-160 ש"ח. זוהי ערכה המזהה את עליית הורמון ה- LH לפני הביוץ ומרגע שהבדיקה חיובית אלו 24-36 השעות בהם צפוי להתרחש הביוץ והזמן הקריטי בחודש לאהבה
יחד עם זאת הבדיקה לא מזהה בוודאות שאכן היה ביוץ. הערכה שעולה 200$ נקראת fertility monitor וכוללת מוניטור ממוחשב+ סטיקים להשתנה, למיטב ידיעתי אין להשיג אותה היום בארץ. שיטת חום השחר היא שיטה שלא יכולה על סמך החום לזהות שהביוץ אכן עומד לבוא (רק בבדיקת הפרשות אפשר לזהות) אבל מזהה בוודאות שאכן התרחש ביוץ. לאחר הביוץ יש שינוי הורמונלי המביא לעליה בחום הגוף הבסיסי וזוהי עדות מוצקה לכך שאכן היה ביוץ. אני יכולה לומר לך שבחודשים שבהם עשיתי מעקב זקיקים תמיד היתה התאמה בין האולטרסאונד לחום (מקסימום הפרש של יום).

galibos

New member
המון תןדה !!!!

ובכן... אני בארה"ב ואכן הערכה היקרה נמכרת פה. אני נורא מבולבלת ולא יודעת אם לקנות אותה או שאפשר להסתפק במדידת חום שטרם עשיתי עד עכשיו. אין לי בעה עם זיהוי הביוץ כדי לקיים יחסי מין, המדיניות שלנו היא כל החודש (למעט המחזור)
אז הענין היחיד שלי הוא לודא שאני אכן מבייצת! המון תודה לכן על כל העזרה
אני לא כותבת הרבה כי בשביל עברית אני צריכ את המקלדת הוירטואלית וזה מה זה מבאס...

מעיןבר

New member
תתחילי במדידת חום

זו פשוט האופציה הזולה והפשוטה. חוצמזה - תיכנסי לפורום של ovusoft (בקישורים שלנו) - שם תוכלי לכתוב באנגלית ולהצטרף לקבוצות התמיכה האמריקאיות (אני השתייכתי בזמנו לקבוצה שנקראת wish upon a star - trying for #1).

למעלה