שאלת בטא

lironl223

New member
שאלת בטא

היי,

למישהי הייתה בדיקת בטא שלילית אחרי 14 יום מהזרעה אבל גילתה יותר מאוחר שהיא בהריון? יש מצב כזה (שההזרעה כנראה לא הייתה בביוץ בעצם ונקלטה מקיום יחסים אחרי זה)?

נועה312

New member
חסרים פרטים

נתנו לך אוביטרל?
ההזרעה היתה עם הורמונים?
על בסיס טבעי?

haych

New member
ההזרעה לא תוזמנה עם הביוץ?

בהזרעה אמורים לבדוק לך את הביוץ באמצעות בדיקות דם ואולטרסאונד, לא סביר שההזרעה לא נעשתה סביב הביוץ (לפעמים עושים יום לפני הביוץ).

lironl223

New member
פרטים

בגדול השאלה הייתה תיאורטית כי אני פשוט בחרדות אבל הנה פירוט והסבר:
לקחתי איקקלומין 5 ימים. סיימתי ביום שלישי בערב את הכדור האחרון. יומיים אחר כך, מעקב זקיקים ודם (יום חמישי), היו 2 זקיקים בצד שמאל 18 ואחד בימין 16. E-2 3123 ופרוג' נמוך מ2.
על פי ההוראה של הרופא - הוזרק אוביטרל בשבת בבוקר וההזרעה הייתה ביום ראשון אחה"צ (5 ימים אחרי איקקלומין). אבל הרופא אמר להמשיך עם קיום יחסים אח"כ, מה שהגיוני כי קראתי שבד"כ נקלטים בין יום 5 ליום 12 שאחרי איקקלומין. לא בדקתי בראשון לפני ההזרעה אם באמת יש ביוץ ואין לי עוד בדיקות ומדדים...
המשכנו לקיים יחסים בימים שאחרי, וכמובן שבהמלצתכן אכלתי אננס
. וגם עשיתי דיקור (אתמול).
אני לא יודעת אם ללכת לעשות בטא בשישי (12 יום מההזרעה) או ראשון (14 יום מההזרעה) או לחכות עם זה. מפחדת שתהיה בטא שלילית כי נגיד שנקלטתי כמה ימים אחרי ההזרעה (נגיד ביום 10 שאחרי איקקלומין), אז אולי זה מוקדם מדי לבדוק בטא. יש מצב כזה?
סליחה על החפירה פשוט הראש שלי מפוצץ במחשבות וחישובים
מרגישה משוגעת!

haych

New member
אוביטרל

ביוץ אמור להופיע 36 אחרי אוביטרל. כלומר, היית אמורה לבייץ בראשון בערב, שזה היום בו הייתה ההזרעה. כך ש-14 יום אחרי הזרעה את בהחלט אמורה לקבל תשובה ודאית.
בהצלחה!

lironl223

New member
היי, תודה! השאלה - כמה זה ודאי?

נגיד שאני סתם מזריקה אוביטרל יומיים שלושה אחרי וסת - בהכרח יהיה ביוץ 36 שעות אחרי?
ואם כן אז למה צריך מעקבים?
בכל מקרה שכנעת אותי ללכת לבדוק בראשון בבוקר

haych

New member
שאלה מעניינת

לא יודעת אם יהיה ביוץ כשהזקיקים קטנים, מה שכן - הביצית צריכה להיות בשלה בשביל שיהיה מצב להריון, וזה לא יקרה בזקיקים קטנים (אולי הם בכלל לא מכילים ביצית כשהם קטנים מדי), אז צריך את המעקבים בשביל לוודא שהזקיקים גדולים ומכילים ביציות בשלות. (זה הסבר ממש שטחי כי אני לא כזאת מבינה גדולה, אולי תקבלי הסבר יותר מדויק בהמשך).

שיהיה בהצלחה, גם אני צריכה לבדוק ביום ראשון אבל אהיה בחופשה אז אצטרך להשאר במתח עד יום שלישי!

lironl223

New member
יואו מלא בהצלחה!!

חופשה זה הכי טוב וככה גם תהיה לך תשובה ודאית...
אני שוקלת להבריז מהעבודה ביום ראשון. לא נראה לי שאוכל לחשוב על משהו שקשור לעבודה בכלל עם המתח הזה עד שתגיע תשובה. נורא מוזר כי בפעמים הקודמות לא הייתי בכזה מתח.
מחזיקה אצבעות שלשתינו תהיינה תוצאות חיוביות

haych

New member
תודה, עבורי הבדיקה היא קריטית ביותר

אני מרגישה שכל החיים שלי תלויים בה...
אם היא שלילית אני 1. מתפטרת מהעבודה. 2. לוקחת חצי שנה הפסקה מהטיפולים שאין לדעת איך תשפיע על הביציות שלי. 3. טסה לטיול מאומץ שלא אוכל לעשות כשאני בהריון.

אז יש מצב שאחרוג ממנהגי ואעשה בדיקה ביתית בחו"ל (ואז או שתיהיה חגיגה גדולה, או שזה יבאס עד הטיול, עוד פרמטר להתחשב בו...)

lironl223

New member
וואו אכן זה מאוד משמעותי

אני לא יודעת בדיוק אילו טיפולים את עושה ומה המשמעות, אבל נשמע לי מגניב לאללה טיול של חצי שנה :)
בהצלחה בכל מקרה, תעדכני!

haych

New member
הלוואי טיול של חצי שנה...

כולה שבועיים. (ההתפטרות לא קשורה לטיול, אני פשוט לא מרוצה שם ולא עוזבת כי "אולי החודש אקלט" אז הצבתי לעצמי דד ליין שאם אני לא נקלטת החודש אני עוזבת).
החצי שנה הפסקה היא כי הטיול מתוכנן לעוד חצי שנה.

אני עושה IVF ואני לא נעשית צעירה יותר :)
.

למעלה