שאלת בוקר

sשיר

New member
שאלת בוקר ../images/Emo35.gif

שאלו את זה במקום אחר וזה עשה לי מחשבות, והתקשר לי לפה משומה אז מה גורם לכם לקום בבוקר
או יותר נכון בשביל מה?
בוקר דבש

בוקר בא לעבודה ../images/Emo42.gif

אין חוכמות, ככה זה. אני חושבת שצריכה להיות הגדרה של מחוייבות לאדם על מנת שיתעורר בבוקר כדי להביא את עצמו לידי "עשייה" אדם צריך שיהיה לו סדר יום אליו הוא רגיל להתעורר בבוקר, כי אחרת, מאוד קשה למצוא סיבות "רוחניות" להתעורר אליהן בבוקר. רובנו היינו מעדיפים להישאר במיטה (במיוחד בחורף). אנחנו מתעוררים בבוקר, כי אנו מחוייבים לסדר יום שאנו צריכים לעמוד בו. מי שצריך ללכת לעבודה, קם בבוקר. מי שצריך להכין את הילדים לבית הספר ולגן, קם בבוקר. מי שצריך ללמוד, קם בבוקר. וכדומה. אדם ללא מסגרת של מטלות ומחוייבויות שיוצרות סדר יום, מאוד יהיה קשה בשבילו לקום בבוקר. אדם כזה באמת יכול למצוא את עצמו עם שאלות קיומיות של: "בשביל מה אני קם בכלל?" אז לפני השאלות הרוחניות הקיומיות, אדם צריך שתהיה לו סיבה תכליתית להתעורר אליה בבוקר.

sשיר

New member
איך

טוב ניסיתי לנסח שעה ואפילו אני לא הבנתי אותי אבל איך עושים שהתכלית תיהיה רוחנית? סיגל ענתה למטה "כי זה היעוד שלי לעבוד עם ילדים", זה צריך, וגם רוחני מאמינה שיש הרבה אנשים שעוד לא יודעים מה היעוד, ולא נמצאים במסגרות אז איך משלבים את הצריך עם הרוצה? ואולי בכלל זו הדרך לשלמות? [עוד שאלות קיומיות, יותר לי מלך... רק חושבת בקול רם]

לא חושבת שאפשר לעשות

שהתכלית תהיה רוחנית. לא יודעת מה זו תכלית רוחנית. אני יודעת שיש דרך רוחנית להסתכל על החיים ולחיות אותם. תראי, אני אתן כמה דוגמאות פשוטות, נניח ואת לומדת במסלול לימודים אקדמי שבחרת מתוך אהבה ויעוד. את אוהבת את מה שאת לומדת. יחד עם האהבה הזו, את צריכה להכין עבודות, את צריכה לעבור מבחנים, את צריכה להוכיח את היכולות שלך על מנת שתצליחי. את צריכה ואת צריכה ואת צריכה... נניח ובחרת לעבוד עם ילדים ואת מאוד אוהבת ילדים ואת מאוד אוהבת את עבודתך. יחד עם האהבה הזו, את צריכה להתמודד עם בעיות מיוחדות של ילדים שאת לוקחת איתך הביתה, את צריכה להתמודד עם הורים לא מפרגנים, את צריכה להתמודד עם פיקוח, את צריכה להתמודד עם מיליון ואחת מטלות שלא תמיד בא לך לעשות אותן. את צריכה ואת צריכה ואת צריכה... נניח ובחרת להיות אמא ואת מאוד אוהבת להיות אמא ואת אוהבת את ילדייך עד סוף העולם ובחזרה. ויחד עם האהבה הזו, את צריכה להקריב מזמנך, ממרצך, את כורתת ברית של חיים שלמים עם "אחריות" שאין לה סוף. את צריכה ואת צריכה ואת צריכה... האם ישנו מצב אבסולוטי שבו אנו עושים רק מה שאנו רוצים? לא. אין מצב כזה. אבל ישנה דרך להפוך את ה"צריך" הזה לעשייה שהיא בשמחה. גם לשטוף רצפות ולשטוף כלים צריך, לא? האם זו תכלית רוחנית? ממש לא. אבל אפשר ללמוד לעשות גם את הדברים שפחות אוהבים בשמחה. אפשר לקטר ולהתעצבן מהמטלות היומיומיות האלה, ואפשר גם לשים מוזיקה קצבית וכייפית ולרקוד עם המגב וכשכל הלכלוך מתנקה להרגיש שהכל מתנקה גם מבפנים. זו הרוחניות. לא התכלית, אלא הדרך הרוחנית בה את בוחרת לראות את הדברים. אבל לפני הכל - אדם צריך מסגרת. לא מסגרת שהיא דווקא קשורה לבוסים ואנשים שאומרים מה לעשות (למרות שישנם אנשים שחייבים מסגרת מהסוג הזה), אבל מסגרת שתארגן לו את היום ותעשה לו "סדר" בראש. אדם צריך לדעת שהוא קם בבוקר על מנת לעשות משהו. "עשייה" לדעתי היא הכרחית להביא אדם לתחושה של ערך עצמי, לתחושה של חיוניות לעצמו ובכלל. זו יכולה להיות גם עשייה שאינה תלויה בדבר, כמו אמנים שחיים על מנת ליצור וזה כל ייעודם (אלה לא ממש מתעוררים בבוקר
) את שואלת איך יודעים מהו היעוד? על ידי ניסוי וטעיה. מנסים, מעזים, עושים צעד. בודקים היכן זה מרגיש הכי נכון להיות. בדרך כלל יודעים. אני מאמינה שאנשים יודעים ומרגישים היכן הכי נכון בשבילם להיות. וכמו שאמרו אבותינו במדבר: "נעשה ונשמע" קודם נעשה, אחר כך נשמע ונדע. אם לא נעשה, לא נדע לעולם.

seaגל

New member
כאשר

את עושה מתוך שמחה ואוהבת מאוד מה שאת עושה הצריך לא מהווה בעייה את עושה כי את רוצה ובאהבה.... באמת חשוב איך מסתכלים על הדברים... מה שחשוב זה לעשות להתנסות וברגע שנוגעים בנשמה מזהים את התכלית ואת היעוד... זו הרגשה נפלאה.

seaגל

New member
../images/Emo42.gif

קמה בבוקר ללכת לעבודה למלא את היעוד שלי-לעבוד עם הילדים:)

ה מוזה

New member
בוקר אור ../images/Emo13.gif

מה גורם לי לקום בבוקר? בד"כ השעון המעורר
בשביל מה ? וואלה,גמני שואלת אותי את אותה שאלה כל בוקר
כי צריך.

sשיר

New member
"מהות החיים

זה חיים עם מהות" ועם כל הסמיילים קצת עצוב ה'צריך' ואולי בגלל זה בלי לדעת בכלל זה התקשר לי ל"שלמות פנימית" אולי השלמות היא במציאת המהות. אז מה נעשה מחר כדי לקום כי רוצים ולא כי צריך? [שיר במצב התפלספותי..]
לך }{

ה מוזה

New member
בואי נתפלסף

צריך הוא לא תמיד עצוב רק לפעמים הוא כזה כשהוא בא על חשבון רוצה ולמה את חושבת רציתי שהפורום שלמות פנימית יהיה שוב פעיל ? כי לא מצאתי את השלמות הפנימית מחפשת אותה...... בתוך תוכי יודעת מהי ועדיין יש מרחק עצום בין הידיעה למעשה וכשאני אצליח לחבר את שני אלו אז אהיה שלמה ואקום בבוקר כי רוצה לקום לא כי צריכה ואעשה עשייה שרוצה לעשות לאוו דווקא צריכה כבר סיכמנו שאני וצריך לא ממש חברים ,נכון ?:) ויחד עם זאת הוא הראשון שפוגש אותי בבוקר אולי אני אלמד כבר להשלים עם ה"צריך"? :)

sשיר

New member
או לאהוב אותו :)

אני יכולה להמשיך להתפלסף עוד שעות [אבל כבר מאוחר וכאלה] אז רק יכולה להגיד לך שלפעמים הצריך הוא מדהים ועכשיו כשקצת יש לי אותו אני מבינה כמה התגעגעתי אליו. לפעמים הרוצה, הוא ממש מול העיניים אני רוצה "צריך" והבנתי את זה, כשהבנתי שזה מה שהיה חסר לי שבלעדיו, לא רציתי לקום בבוקר -עכשיו אני רוצה- [גאד] תשלימו - הוא אחלה גבר :) לילה טוב

seaגל

New member
....

מהות=תהום ככל שאת רחוקה יותר מהמהות שלך כך את קרובה יותר לתהום.... לקום בבוקר ולעשות דברים שאת אוהבת דברים שיקרבו אותך לעצמך ולמהות שלך....

akazw

New member
לקום בבוקר

אני קמה בבוקר כי אני רוצה, אני רוצה להנות ממה שיש לי, לראות את הטבע לבדוק מה חדש סביבי, אלו פרחים יפים פרחו בחוץ, מה מזג האויר היום, חיוך של ילדיי, חיבוק של אישי היקר... אני קמה למהות שלי, ולא לעשיה שלי, אני חלק מהטבע וכל יום מחדש אני בודקת את היחסים שלי עם הסביבה שלי, ומוצאת את הייחוד שלי, והיחוד של כל דבר סביבי. כל בוקר אני מתעוררת כדי להתפעל מהעוצמה של כל דבר סביבי, הילדים, הטבע, ובכל אלו אני רואה את העוצמה שיש לי בהיותי חלק מזה, כחלק מהיקום המופלא הזה, כחלק מהקסם. בשביל זה אני קמה כל יום בבוקר ופשוט... וואו וואו וואו. שלכם אקא

hayapollak

New member
חדשה כאן מותר להצטרף?

מה גורם לכם לקום בבוקר? קראתי את שכתבתם ואני מוסיפה משלי , אני סבורה שרצוי יותר לשאול מה גורם לי לא לקום בבוקר... ועוד משהו יש הבדל משמעותי בין צריך לקום לרוצה לקום מי שצריך לקום לא תמיד גם רוצה לקום זה ברור אבל מי שרוצה לקום אין לו בעייה עם ה"צריך".וגם אם פה ושם יש בעיה עם הצריך זה שולי וזניח משום שהחיים הם מכלול של תחומים ולא תחום אחד ואם לא נרצה לנקום נחסום או נגזול מעצמנו את הזכות, את הבחירה והיכולת לעשות לעצמנו את היום הזה טוב טוב יותר מאתמול או טוב בכלל.

ה מוזה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אבל מה קורה כש"הצריך" צובר לו לאיטו מימדים שהם כבר לא זניחים? כשהוא משתלט על החיים ?

hayapollak

New member
תודה לך מוזה

מסכימה איתך,יש מצבים כאלו לצערי שהצריך הוא לא זניח, מה קורה את שואלת? אנשים עשויים להיכנס למצבי רוח,כעסים סמויים וגלויים, אפילו לדיכאון, הם סובלים ורע להם. אני סבורה שכדי לא להגיע למצב שכזה - כדאי תמידדדד למצוא את האיזון בין צריך לרוצה, וכל אחד אמור למצוא את נקודת האיזון שלו, שאם לא כן אנחנו פוגעים לעצמנו בבריאות. אין לי ספק שהחיים התובעניים של היום, ההישגיות והמרדף הבלתי פוסק אחרי הגשמיות מהווה הרבה מה"צריך". לפעמים זה לוקח המון שנים להבין ש - החיים קצרים, החיים לא צפויים, לא הכל ידוע מראש אנחנו כאן אורחים וכל יום שעובר לא חוזר. הייתי מרחיקה לכת ואומרת כל מה שיש, כל מה שבאמת נחשב, כל מה שישאר זו האהבה שאנחנו נותנים ומקבלים ותוצאותיה. (מחשבים,מכוניות בתים,כסף וכויצ"ב - אלו הם אמצעים לא מטרה) בקיצור מה שאני באה לומר זה שרצוי לו לאדם לעשות מדי פעם חושבים או לקחת פסק זמן להתבונן בתוכו ולשאול את עצמו - האם אני מאושר או מה באמת אני רוצה (לא צריך) על מנת לשפר את איכות החיים ולדאוג גם לנפש או לנשמה. ברור לי שזה גם עניין של גיל - כשאנחנו צעירים יש משמעות גדולה יותר לחומר ולהישגיות חומרית. אני יודעת שגם צעירים מחפשים משמעות בתוך עצמם ואיזון ואולי זו הסיבה שחלקם מתקשים לעמוד ב"צריך".

ה מוזה

New member
אפשר לקום בצהרים ../images/Emo8.gif

בשבת
ברוכה הבאה את יודעת יצא לי לדבר עם אנשים שאין להם עבור מה לקום בבוקר והם היו מוכנים ברגע להתחלף איתך[ואיתי] אז אולי חצי הכוס המלאה להגיד תודה שיש עבור מה/מי לקום בבוקר

למעלה