שאלת בדים

שאלת בדים

היי אז אחרי שכבר נחשפתי... עוד שאלה אם אפשר? האם יש בדים שאסור לעבוד איתם בטלאים? למה אני שואלת - יש לי כמה בדי כותנה בבית - מדהימים! אבל נורא מתקמטים... לכן לאחרונה התחלתי לקנות, יתר לצורכי ביגוד, בדים שהם ערבוב של כותנה ופוליאסטר. הם אינם מתקמטים. האם אפשר להשתמש בהם לצורך עבודות טלאים? האם יש להם איזושהי מגבלה? אני מתכננת עוד קניה ותוהה אם לקנות גם כותנה 100% תודה! מיקי

הדור

New member
אפשרי רק במקבלה,כבסי ב60מעלות

וגהצי במגהץ אדים(זה יהיה כמו דקטיזציה) ואז אפשר לעבוד איתם

justmom

New member
רצוי לא לעבוד עם בדים דקים מדי.

יש בדים שאפילו בלי להסתכל בהם מול האור רואים שהם ממש דקיקים - אלה בדרך כלל לא יחזיקו מעמד בשימוש ממושך. משמיכה או מעבודת טלאים מצפים להחזיק מעמד יותר מבגד, וגם משקיעים יותר עבודה בהכנה שלהם, כך שרצוי ללכת על בדים עמידים. אני אישית עובדת רק בדים שהם 100 כותנה, גם כי המגע הטבעי שלהם יותר נעים, וגם מפני שבתיפורים ידניים הכותנה הטהורה יותר נוחה לעבודה, בעוד שהבדים שהם תערובת של פוליסטר וכותנה הם יותר נוקשים וקשה יותר לתפר אותם. כותנה 100% אכן נוטה להתקמט יותר מבדים סינתטיים, אבל (בעיני לפחות) זה לא מפריע בטלאים - ממילא המראה הסופי הוא "מפוסל", בגלל התיפורים והנפח של המילוי, כך שעוד קמט פה וקמט שם לא נורא מפריעים לי. עם זאת, לפני החיתוך חשוב לגהץ את הבד כדי שהחיתוך יהיה מדויק.

chayahd99

New member
רק 100% כותנה

אני לא ידענית גדולה אבל מנסיון עדיף לעבוד רק עם 100% כותנה. כן, זה מתקמט, אבל לפי מה שלימדו אותי פעם המבחן ל - 100% כותנה הוא שמקמטים את הבד ביד באגרוף, פותחים ורואים שאכן נהיה מקומט למשעי. אם הבד לא התקמט, סימן שהוא מעורב (אשמח אם מישהי תחלוק על זה). חוצמזה, לרוב בדים מעורבים נמתחים ואז זה יכול ליצור בלאגן בתפירה עם כיווצים לא רצויים. וכמו שהדור ו- justmom אמרו, אם מגהצים את הבדים בהתחלה, אז לאחר סיום השמיכה בכלל לא מרגישים את הקמטים. מחכות לשמוע חוויות מהעשייה,

חרוזית1

New member
אם זה שטיח קיר שלא ידרוש כיבוס לדעתי אפשר

כל מיני סוגי בדים שהרי אז זה יצירה שבה לפעמים משלבים גם חרוזים סרטי משי וכדומה. אבל שמיכות טלאים לשימוש רק בדים 100% כותנה אחרת חבל על העבודה.

אבל למה?

בהנחה שהבדים לא נמתחים בכלל, נרגישים כמו כותנה אבל לא מתקמטים? ומה ההבדל בין שמיכת טלאים לביגוד למשל? אני שואלת כי אני מכינה שמלות לבנות שלי למשל - ואז נורא מעצבן הצורך לגהץ... לכן יש לי בבית את הבד המעורב עם פוליאסטר, ואני מנסה להבין איזו בעיה יש בו, למה הוא מתאים ולמה לא... ותודה רבה לכל העונות! אני בהחלט אראה כשיהיה לי מה...

nמנסיון די מתסכל ממש לא כדאי

בתחילת דרכי לבטלאים הכנתי בעמל רב יש לאמר ריבועים מורכבים מכמה חלקים וכשגיהצתי אותם לפני חיבור אחד לשני הבדים שלא היו כותנה מלאה התכווצו להכל התעוות וזה מאד מאד מתסכל וכל השגיאות כאן בכתב הן כי משהו לא בסדר במקלדת אז אני אנסה לכתוב שוב מאוחר יותר

למעלה