ההבדל דווקא נעוץ במשפט האחרון שלך
כל
Malware
מתחיל את דרכו ב Zero Day Malware . תמיד יש את יומו הראשון. אבל זה לא באמת חשוב, כי אם זה Malware "מטופש", כמו 95% מהנמצאים, גם אם האנטי-וירוס שלך לא גילה אותו מיידית בטרם הורץ (נניח זה של מיקרוסופט ש"כשל" בתחום), הוא יגלה אותו בזמן ריצתו שניות/דקות אח"כ, ואפילו אם כשל בזה , יגלה אותו מספר ימים אח"כ שיצא עדכון להתנהגות.
הוא גם כנראה לא יצליח לעשות נזק רב, כי זה שהוא על המחשב שלך לא אומר שדווקא יש לו גישה להכל (נניח, לתיקיות SYSTEM גם אם אתה אדמין על המחשב, ובלי התערבות אנושית).
עם זאת, לא כל malware מכיל Zero Day Vulnerability.
כאלה, מנצלים פרצות מערכת (תוכנה, מערכת הפעלה, וכ"ו) שטרם ידועים. אלה למעשה עושים:
1. את רוב הנזק האמיתי בעולם
2. מתקינים את עצמם בצורה נסתרת, root kit ועוד דרכים.
(2) מוביל לכך שגם אם האנטי-וירוס התותח שלך לא גילה אותו, אבל דקות אח"כ יצא עדכון לאנטי-וירוס שלך והוא כעת יזהה אותו, יש סבירות גבוהה שהוא כבר לא יזהה שנבדקת, וגם אם כן, לא יצליח לנקות אותו בצורה מלאה ותאלץ לפרמט את המחשב ולהתחיל מההתחלה.
ופה בדיוק ההבדל בין האנטי-וירוס של מיקרוסופט (ועוד כמה בודדים), לבין האחרים. שפה, בדיוק בתרשים השוואה שהבאת, עושים עבודה מדהימה של Repair. כלומר, בהנחה שאין לך מחשב צבאי שעצם הפרצה לדקות/שעות/ימים למחשב שלך גרמה נזק עצום, זה שהאנטי-וירוס מייד תיקן לך את המחשב והעיף לחלוטין את הוירוס, מאפשר לך, כמשתמש ביתי מן השורה, נחת וחסכון זמן אדיר.
אתה גם יכול לישון בשקט ש"אם האנטי-וירוס אומר לי שאין לי וירוס, ככל הנראה בסבירות של 99.99% אין לי וירוס", בניגוד לאנטי-וירוסים רבים אחרים.
אגב, לאנטי-וירוס של מיקרוסופט יש גם יכולת להיות מותקן על USB (או DVD לזקנים שבינינו) עם יכולת BOOT והוא יכול לסרוק לך את המחשב כולו "DEEP SCAN", כשאין מערכת הפעלה פעילה על המחשב כדי לתת עוד יותר יכולת זיהוי/תיקון לדברים שאנטי-וירוס שרץ על מערכת מודבקת לא תמיד יכול.