שאלת אנטי וירוס

RoyG NJ

New member
שאלת אנטי וירוס

ראיתי למשל את האנטי וירוס הזה של נורטון
עלות 35$ ומקבלים בחזרה 35$ , מה יוצא לSYMANTEC מזה ?

למישהו יש ניסיון עם התוכנה? (כמה היא מציקה בPOP UPS ומאיטה את המחשב)

squalus

New member
Mail in Rebate

זה כלי שיווקי לקידום מוצרים.
לסימנטק יוצא מזה כמה דברים:
א. הם מקבלים את כל הפרטים עליך -שם, כתובת וכל מה שאתה ממלא בטופס, וזה נכנס למאגר שלהם ואולי נמכר לחברות אחרות
ב. לרוב אתה צריך לגזור את ה UPC מהקופסא ולשלוח, ואז אתה לא יכול להחזיר את המוצר אם אתה מתחרט
ג. נסיון להחדיר מוצרים לשוק, במיוחד שמדובר במוצר עם אורך חיים מוגבל, בתקווה שתקנה אותו בעתיד.
ועוד ועוד, מה גם שהרבה אנשים מעצלים לשלוח את הריבייט, וגם עד שהם שולחים את הריבייט אליך, הוא בינתיים צובר להם ריבית.

התנסיתי עם נורטון בעבר, אבל לפני כמה שנים, הורדתי אותו כי הוא האט לי מאוד את המחשב, אני לא יודע כמה המוצרים העדכניים עושים את זה.

אמיתי ר

New member
האם כל אנטי-וירוס מכובד הוא בחינם

וסימנטק שאבידה נת שוק אדיר בשנים האחרונות נכנסת למשחק מאוחר (מתוך "כבוד" למותג הם עדיין נמנעים לתת אותו בחינם אז זה הטריק שלהם).

כך אנטי וירוס טוב (בדוק באתרים נייטרלאים אם אתה לא מאמין לי) שלא צורך זכרון או כסף: http://windows.microsoft.com/en-US/windows/products/security-essentials

הוא גם פותח בחלקו בארץ אז אתה גם תומך בכחול לבן

אמיתי ר

New member
לפי האתר הזה (שאכן אתר מצוין)

האנטיוירוס של מיקרוסופט הוא מקום שלישי ב
REPAIR

ומאוד גבוה ב USABILITY.

Protection זו קטגוריה לא רלוונטית כיום והיא מאפיינת אנטי-וירוסים מהדור "הישן". מה שחשוב לך כלקוח זה:
1. Repair - שים לב להגדרה של הקטגוריה, למעשה זה היכולת לזהות וגם להעיף באופן מוחלט את הוירוס (וזה של מיקרוסופט עושה את זה הרבה מעל לאחרים). הוא מזהה באחוזים הרבה יותר מהאחרים תוך כדי אפס מוחלט של "False Positive". שים לב שמה שחשוב היום זה היכולת לזהות בזמן ריצה "התנהגות" וירוסית, וזה נכלל בקטגוריה הזו. Protection זו הקטגוריה "הישנה" שמבוססת בעיקר על Signatures ולא מסוגלת באמת להתמודד עם מה שיש "בחוץ".

2. Usability - הוא עובד בפשטות, בשקט, והכי חשוב (ונכלל בקטגוריה) משתמש במשאבים זעומים של המערכת.

John the Savage

New member
קטגוריית ה-protection עדיין בהחלט רלוונטית

הציון בקטגוריה מורכב שלושה מרכיבים. אחד מהם הוא באמת היכולת לזהות וירוסים נפוצים על-פי חתימה. המרכיב הזה הוא באמת לא משמעותי כיום, וכל האנטי-וירוסים הקיימים מצליחים לזהות 100% מהוירוסים. אבל מה שמוריד לאנטיוירוס של מיקרוסופט את הציון דווקא לא קשור ביכולת לזהות וירוסים על פי חתימה, אלא היכולת לזהות 0day malware, כלומר היכולת לזהות וירוסים וטרוייאנים חדשים שאין להם חתימה מוכרת על ידי זיהוי דפוסי התנהגות שמאפיינים malware.

הציון שקיבל ה-AV של מיקרוסופט בקטגוריה הזו היה 86% בסוף השנה שעברה ואמנם השתפר ל-90%, אבל זה עדיין הרבה מתחת לממוצע הכללי בקרב אנטיוירוסים, שעומד על 96%.

Woking

New member
ומאחר ותוכנות האלו היורסטיות

זה הולך יד ביד עם מעט False Positive.

אמיתי ר

New member
אוף כתבתי לך תגובה ארוכה

ומפורטת, והתפוז אכל אותה. אשמתי שלא שמרתי בצד!
יום העבודה מתחיל, נמשיך לדון בנושא בהזדמנות אחרת.

(רק בקצרה -שים לב שמה כתבת זה על Zero day malware , שזה לא כל כך רלוונטי, מה שיותר חשוב זה זיהוי malware that exploits zero day vulnerability)

John the Savage

New member
תפוזבל

לא קשור לדיון שלנו, אבל עם כל החיבה שלי לפורומים של תפוז, בחיים לא נתקלתי באתר כל-כך גרוע מבחינת רמת התחזוקה הטכנית כמו תפוז.

למה אתה חושב ש-zero day vulnerability זה מדד חשוב יותר מ-zero day malware עבור המשתמש הביתי? בהנחה שהבדיקות נעשו בתנאים שמשחזרים תנאי שימוש טיפוסיים, כולל מערכת הפעלה עם כל עדכוני האבטחה העדכניים ביותר, למה שישנה למשתמש אם זה zero day vulnerability? בכל מקרה, אנטי-וירוסים לא מתבססים על היכרות עם פרצות אבטחה ספציפיות אלא משתמשים בהיוריסטיקות כלליות יותר שנועדו לזהות דפוסי פעולה של וירוסים וטרויאנים.
ההנחה היא שכל עוד עדכון אבטחה לא הגיע למשתמש הקצה, פירצה אבטחה היא פרצת אבטחה, בין אם זה zero day ובין אם לא.

אם היה מדובר בעניינים של אבטחת מידע באירגון או אתר אינטרנט, זה היה עניין שונה, אבל אז אנחנו בכלל לא מדברים על אנטי-וירוסים אלא על עולם שונה לחלוטין.

אמיתי ר

New member
ההבדל דווקא נעוץ במשפט האחרון שלך

כל
Malware
מתחיל את דרכו ב Zero Day Malware . תמיד יש את יומו הראשון. אבל זה לא באמת חשוב, כי אם זה Malware "מטופש", כמו 95% מהנמצאים, גם אם האנטי-וירוס שלך לא גילה אותו מיידית בטרם הורץ (נניח זה של מיקרוסופט ש"כשל" בתחום), הוא יגלה אותו בזמן ריצתו שניות/דקות אח"כ, ואפילו אם כשל בזה , יגלה אותו מספר ימים אח"כ שיצא עדכון להתנהגות.
הוא גם כנראה לא יצליח לעשות נזק רב, כי זה שהוא על המחשב שלך לא אומר שדווקא יש לו גישה להכל (נניח, לתיקיות SYSTEM גם אם אתה אדמין על המחשב, ובלי התערבות אנושית).

עם זאת, לא כל malware מכיל Zero Day Vulnerability.
כאלה, מנצלים פרצות מערכת (תוכנה, מערכת הפעלה, וכ"ו) שטרם ידועים. אלה למעשה עושים:
1. את רוב הנזק האמיתי בעולם
2. מתקינים את עצמם בצורה נסתרת, root kit ועוד דרכים.
(2) מוביל לכך שגם אם האנטי-וירוס התותח שלך לא גילה אותו, אבל דקות אח"כ יצא עדכון לאנטי-וירוס שלך והוא כעת יזהה אותו, יש סבירות גבוהה שהוא כבר לא יזהה שנבדקת, וגם אם כן, לא יצליח לנקות אותו בצורה מלאה ותאלץ לפרמט את המחשב ולהתחיל מההתחלה.

ופה בדיוק ההבדל בין האנטי-וירוס של מיקרוסופט (ועוד כמה בודדים), לבין האחרים. שפה, בדיוק בתרשים השוואה שהבאת, עושים עבודה מדהימה של Repair. כלומר, בהנחה שאין לך מחשב צבאי שעצם הפרצה לדקות/שעות/ימים למחשב שלך גרמה נזק עצום, זה שהאנטי-וירוס מייד תיקן לך את המחשב והעיף לחלוטין את הוירוס, מאפשר לך, כמשתמש ביתי מן השורה, נחת וחסכון זמן אדיר.

אתה גם יכול לישון בשקט ש"אם האנטי-וירוס אומר לי שאין לי וירוס, ככל הנראה בסבירות של 99.99% אין לי וירוס", בניגוד לאנטי-וירוסים רבים אחרים.

אגב, לאנטי-וירוס של מיקרוסופט יש גם יכולת להיות מותקן על USB (או DVD לזקנים שבינינו) עם יכולת BOOT והוא יכול לסרוק לך את המחשב כולו "DEEP SCAN", כשאין מערכת הפעלה פעילה על המחשב כדי לתת עוד יותר יכולת זיהוי/תיקון לדברים שאנטי-וירוס שרץ על מערכת מודבקת לא תמיד יכול.

Immigrant

New member
אל תגע בנורטון ומקאפי וכל אלה, המחשב שלך לא

יזוז. החינמים עושים עבודה מספיק טובה.

AVG, AVAST. וודא שאתה מוריד את הגירסה החינמית (לאחר שתקליק על החינמית הם יינסו לשכנע אותך "אולי בכל זאת תוריד את ה - PRO ל-30 יום נסיון?!". לא צריך, חינמי מספיק טוב.

billc

New member
אני עשית AVAST לא חינמי,

60 דולר לשנתיים, ל3 מחשבים
אני לא אפשוט את הרגל בגלל זה.

John the Savage

New member
מצטרף להמלצה על Avast

יש לי אותו (בגרסה החינמית) על כל המחשבים שלנו, והוא עובד מצויין, יש לו כיסוי טוב מבחינת הגנה על וירוסים ולא מכביד מידי על המחשב.

בדרך כלל מחשבים חדשים מגיעים עם מקאפי עליהם ל-3 חודשים ניסיון, ביחד עם שאר ה-crapware שיצרניות המחשבים דוחפות. בכל מחשב שקניתי, כבר ביום הראשון שהמחשב היה אצלי הסרתי את מקאפי והתקנתי במקומו Avast.

droren

New member
כסף

הם עושים כסף מכמה דברים:
1. אתה משלם עכשיו ומקבל כסף עוד חודשיים - בזמן הזה כמוך כפול מיליונים עושים אותו דבר. אפשר לגלגל את הכסף ולהרוויח ממנו
2. הרישיון לתקופה מוקבלת. רוצה להאריך? רוצה עידכון לוירוסים מסוימים? תשלם
3. תקנה מק ויפתרו לך כל הצרות בחיים (רובם!
)

Woking

New member
ויש גם

את Microsoft Security Essentials שאפילו לא מציק לך לשדרג. אני מריץ גם אותו וגם את AVG. כמו כבר אמרו לך Norton ודומיו זה מקרה קלאסי של the cure is worst than the disease. הבעיה עם כל האנטיוירוסים היא שבסופו של דבר כולם הגיעו לרמת יעילות זהה, ולכן הם דוחפים כל מיני פיצ'רים לא נחוצים בנסיון להיות יותר טובים מהאחרים.

לפני מספר ימים היה לי נקע במוח והורדתי משהו against my better judgement. מיד קפץ עליו ה-Avg וגם ה-MSE. משמע שניהם יעילים באותה מידה. ההבדל הוא שה-Avg מציק לפחות פעם בשנה בהצעות שדרוג, ואז אתה צריך לבחור "לא תודה" ואחר כך "כן אני בטוח" ואחר כך, רק ליתר בטחון , "לא תודה, וכן אני יודע מה אני עושה". ה-MSE יושב ברקע, לא מציק ומסתבר שעושה את העבודה.

למעלה