שאלת אנדו

שאלת אנדו

שלום, חברתי סובלת מאנדו שנים רבות. למעשה גם אני, אך מעולם לא עברתי לפרוסקופיה, ולכן לא יכולה לעזור לה. בכל אופן, יש לה אנדו ברמה גבוהה בשתי השחלות (ציסטות בגודל 7 ס"מ על כל אחת מהשחלות). עברה לפרוסקופיה בגיל 26 וחצי שנה לאחר מכן הכל חזר לקדמותו. כיום, בגיל 35, מתחילה לחשוב על הריון. בדיקת CA125 היתה מעל 100 והרופא הורה לה לעבור לפרוסקופיה לבדיקת האנדו ולניקיונו בהקדם האפשרי. מכיוון שעברה את הפרוצדורה בעבר, ומכיוון שהאנדו חזר, כאמור, אחרי חצי שנה, וכמובן בגלל הטראומה שנותרה מההליך, היא מעדיפה לעשות ולנסות כל דבר לפני שהיא מגיע להליך ניתוחי. האם מישהי מכירה שיטה / דרך / רופא / מטפל וכיו"ב - שיכול לעזור לה להיפטר מהאנדו ובכך להגדיל את סיכוייה להכנס להריון? האם אנדו מוביל היישר ל IVF (אצלי זה הוביל, אך היו לי עוד כמה מתנות...). המון תודה, שמש שתמיד מאירה.

שלום לך

ברוכות הבאות אז ככה שאלה שאני מסוקרנת זה היכן היא עברה ניתוח? ההמלצות שלנו - לגשת לתה"ש שם נמצאת המרפאה לאנדומטריוזיס ובה מיטב הרופאים שמבינים ויודעים לטפל באנדו'. (במקרה שלה רצוי לפנות לדר' סוריאנו) אין שיטה או דרך להיפטר מהאנדו אלא מלהיות בדיכוי קבוע..... אסביר מהו התהליך הרצוי (שבדרך כלל לא קורה אלא אחרי שהאישה כבר נפגעה) סובלת מכאבי מחזור.....מגיעה לגניקולוג והוא חושד באנדו' שולח למרפאה בתה"ש.....מגיעה למרפאה בתה"ש ושם את מקבל את הבדיקות והאבחנה ....משם אם המצב קשה מעדיפים לשלוח ללפרסקופיה....ואם לא אז משאירים על דיכוי......ישנם שני סוגי דיכוי - 1. הכבד - זריקות דקאפפטיל או לוקרין...2. הקל - גלולות ברצף. אם עברת ניתוח לאחריו את נכנסת ישר למשטר של דיכוי קל....קבוע עד לרצונך להרות ואז נגשים לאחד המומלצים שלנו לפיריון (משיח האב, זיידמן, שולמן).......בדר"כ אנדו מוביל ישר ל- IVF למרות שהיו מקרים של הריון ספונטני. אבל בגלל שהרצוי לא מצוי המצב של מרבית הבנות הוא להגיע לטיפול הנכון בדרך העקומה ואחרי סבל רב.... מה שנראה לי זה שחברתך לא קיבלה דיכוי לאחר הניתוח ולכן הכל חזר....האם נכון?.. אז שוב - לפנות לדר' סוריאנו בתה"ש....ומשם הדרך תהייה יותר ברורה. אני כאן לשאלות

זואילי

New member
הי שמש

להיפטר מהאנדו? אם הייתה לזה תשובה לא היינו ב
הזה.. ושלא בדרך הניתוחית? אין דבר כזה... צר לי, אך ידוע שלעיתים ניתוח אחד לא מספיק. לא חסרים פה סיפורים של ארבעה, שבעה ניתוחים. אולי קצת פחות ואולי קצת יותר. גם ניתוח אחד זה יותר מדי, אבל לפעמים זה סוג הטיפול שיכול להקל. אין תרופה. עדיין. גם הדיכוי ההורמונלי לא מטפל חד משמעית באנדו אלא בעיקר מקל (ולא על כולן...). גם הריון יכול לעזור. לא בהכרח (יש נשים שהאנדו התגלה אחרי הריונות, יש מצבים שאחרי ההריון המצב המשיך במגמת שיפור ויש מצבים שלא). מי הרופא שלה, היכן נותחה, אצל מי היא במעקב? יש שפע אינפורמציה על אנדו באינטרנט וכדאי ורצוי לקרוא. ממליצים לנו הרוצות להרות, לעבור ישר ל IVF וזו החלטה שכל אחת לוקחת עם עצמה. הפרייה חוץ גופית עוקפת את כל התהליך הסטנדרטי אבל יש לזה מחיר. גם טיפולי ההפריות לא מועילים לאנדו ועל זה יש פה הרבה אינפורמציה וכדאי לכן לקרוא בנבכי הפורום. ולגבי הרמה, זה תלוי במה גילו בניתוח ואיזו פגיעה יש באיברים ובכלל. לצערי אין לי מילות עידוד על פתרונות כי אין כאלה. היא צריכה להתייעץ עם מומחה פריון שמבין גם באנדו, כי כל רופא פריון "רגיל" לא רואה את האנדו והבריאות שלנו ממטר והם רואים רק את ההריון בכל מחיר. כולנו באותה סירה

שלום שמש ../images/Emo24.gif

זוכרת אותך מכאן עוד מתקופת האבן ..ואת הגורה שלך
מצטרפת לדברי קודמותיי, להיפטר מהאנדו' זה די קשה.. אנחנו כאן חיות איתו,יש ימים שבשלום ויש ימים שממש לא. לפרסקופיה קודמת עם כל הטראומה שנשארה לא בטוח שתמנע לפרסקופיה נוספת..את מדברת על מימצאים מאד משמעותיים שאני בספק גדול מאד אם יוכלו להיות מוסרים בהליך שאינו כירורגי.. ממליצה לחברתך לפנות בהקדם למומחה לנושא. חג שמח ואני מאחלת לך שתמשיכי להאיר תמיד

הגורה שלך מופלאה ../images/Emo24.gif

זוכרת את לידתה ואת הדברים הלא פשוטים שעברתן ביחד
רק בריאות

שלום,../images/Emo20.gif

אצלי עקב גילוי האנדו (בגלל אי כניסה להריון) הוביל אותי ישירות ל- IVF, לפני הגילוי עברתי "טיפולייט" (הזרעות) חוץ מזה קיבלת עוד הרבה תשובות (ואני חייבת לחזור לעבודה
) אבל אולי תציעי לה גם להגיע לכאן לפורום?

המון תודות לכל העונות

חידדתן לי את המצב ואת דרכי הטיפול. זה מחזיר אותי כמה שנים לאחור שטיפולים ולהתמודדיות. ודרך-אגב, היום קיבלתי סוף סוף מחזור אחרי שנתיים (!!!) בלי מחזור (הריון והנקה. עדיין מניקה אבל הפסקתי הנקת לילה לפני חודש, וראו זה פלא, המחזור חזר). דרך-אגב, האם יתכן הריון טבעי אצלי עכשיו? ולגבי החברה, היא עברה את הלפרוסקופיה הקודמת אצל ד"ר פנסקי מאסף הרופא, ולפי מיטב ידיעתי לא היה טיפול בהמשך. שוב תודה, שמש.

למעלה