שאלת אירוסים

r o i 1 9

New member
שאלת אירוסים

אני נמצא כרגע בבסיס קרוב לבית,בצריפין (רק לאיזה חודש). שישי -שבת נשארתי שם לשמירות ואיפה שנמצאים מגורי השומרים יש המון המון אירוסים. היום כשחזרתי הבייתה הסתכלתי באנצי' החי והצומח וזה נראה או כמו אירוס ארצישראלי או אירוס טוביה. לא ידעתי שיש בכלל פרחים שווים באיזור המרכז. כדאי לקחת אחד הבייתה? צירפתי תמונה ש"חיים" העלה לפורום.אני מקווה שאין אם זה בעיה.

r o i 1 9

New member
אבל הוא כלוא בתוך בסיס צבאי...

אף אחד לא נהנה ממנו.

shlumbergera

New member
השם הרישמי כיום הוא 'איריס'-כך בלעז

וגם בשפת הקודש, אחרי שאפילו האקדמיה התרצתה. ובקשר ללקיחה: גיסי טוען שאם אני "לוקחת" צמח בר על קרביו ומעיו, ע"מ לשתול אותו בגינתי, אינני עוברת על החוק. היה לנו דיון בנושא חצבים והוא טען שכך לגבי כל צמחי הבר שכיום יש מהם המונים בכל מקומות גידולם. האם הוא צודק? ומה בקשר למקומות שמעלים עליהם רכבים כבדים, מיישרים, חורשים ובקיצור משמידים? האם הם לא עוברים על החוק? (ע"ע סיפור 'בל' וצמחי הבר). כך עשו בישוב בו גרתי בעבר: בשעתיים השמידו גבעה ובה כל צמחי הפקעת והבצל הנפוצים עם הנדירים. וזה מה שעשו לאחרונה ממש לידי, במגרש פורח. כואב הלב. כל מה שנשאר שם הוא עלים מרוסקים ומעוכים של צמחי בצל ופקעת.

רוּפֵן

New member
הרעיון של "אסור לקטוף את פרחי הבר"

נועד כמובן לטובתנו.. ולטובת הדורות הבאים. רשות שמורות הטבע והחברה להגנת הטבע ועוד כל מיני גופים ירוקים, מתארגנים מדי פעם, במקומות שונים, למבצע "הצלה והעברה מבית גידול לבית גידול".. והצלה לפני מיתקפת בינוי ו"שלמת בטון ומלט, נלבישך".. טוב, את כל זה את יודעת, לא פחות ממני.. אז מה שעשיתי, ואעשה בעתיד, עם מצפון שקט ונקי, זה רגע לפני ש"יוצקים" או שהטרקטורים עולים, לחפור ולאסוף כמה שיותר פקעות ולחלק לאנשים שאוהבים אותם. מבחינתי, שיקראו לזה גם - "העברה מבית גידול לבית גידול", העיקר שיישארו בחיים. אספתי גם כמות של פקעות שנחפרו בהתלהבות רבה ע"י חזירי בר, ונשארו בשטח, נגוסים למחצה.. כמה מהם הצלחתי להציל ועוד מעט יפרחו. לפני כחודשיים, "פיספסתי בגדול".. חלקה של חצבים שעליה נוצק בסיס לאנטנה ענקית...
אבל "סתם כזה".. להעביר מהטבע לבית.., לא כל כך מתאים לי..

r o i 1 9

New member
נכון! בבסיס צבאי

הרס"ר יכול לקבל ג'ננה של עבודות ניכוש עשבים ובא נגיד שלחיילים שבוזים לא אכפת אם הם עוקרים חמציץ או אירוס...

shlumbergera

New member
אוקיי,אז שהבחור "יוציא" את הפקעת

עם מספיק אדמה ושורשים בעדינות ובזהירות ולא כעת, אלא יחכה עד לסוף השהות שלו בבסיס - בעוד חודש כאמור - ועד אז גם הפריחה תיגמר. ובמפגש הבא, שיביא אי אלו פקעות וחלקי פקעות לחברות/ים החביבים מהפורום שעוזרים לו ברעיון

shlumbergera

New member
מאמי,אין בעייה.יום או יומיים לפני ש

אתה חוזר תכין עיתונים ספוגים במים + מיכלי עציצים ריקים. העיתונים לקמט ולדחוס לתוך המיכלים כך שיהוו מצע/בסיס. הפקעות להוציא עד כמה שאפשר יותר עמוק + אדמה + שורשים. להניח פקעות או שתיים - לפי הגודל - בעציץ. לדחוס עוד קרעי עיתונים ספוגי מים סביב - אבל בעדינות! לשים הכל בצ'ימידן והיידה צפונה
סביר שהפרחים לא יחזיקו מעמד הרבה זמן אח"כ. לא נורא. גננים - כמו אופנאים - תמיד חושבים היום שתי עונות קדימה. אם יש אצלך אדמה מתאימה - לשתול ומיד. אם אין, אפשר לשתול זמנית במיכלים + אדמת גן. לשמור על רטיבות מתמדת. לרסס על העלים.(אם אני טועה שמישהו יתקן ומהר.) בעוד כחודש תוכל להכין אזור לשתילה ואז, לא לשכוח, חמוד, להניח בצד X פקעות לחברותיך מהפורום.
נ.ב. עקב אילוצי מעבר, הוצאתי פקעות ובצלים מהאדמה בחודש מרץ. עטפתי אותם בסדינים, הינחתי בצל מלא ושמרתי על רטיבות מתמדת מבחוץ ומבפנים. הינחתי לעלים ולגבעולי פרחים לנבול ורק אז קיצצתי. במשך חודשי הקיץ שתלתי מדי פעם, השקיתי לרוויה ואח"כ שמרתי על רטיבות לעומק. כולם נקלטו ושיגשגו.

סאקרה

New member
רוי. גם בבסיס צבאי יש זכויות לטבע

במיוחד בצריפין,שם יש שטחי בור די גדולים. עובדה שאתה זכית לראות את האיריס תאר לך שחיילים ממחזורים קודמים היו עוקרים את הפרחים שהם אהבו, מה היה נשאר לך? רק לעשות טיול אצלם בגינות. מצטרפת להמלצה של רופן-חפש אתר בניה והצל משם את צמחי הבר.

גבי 26

New member
אבל אם הרס"ר ../images/Emo150.gif

יחליט לצבוע הכל בלבן...לא חבל?

גבי 26

New member
אני? Moi ?../images/Emo68.gif

פווו, כבר שכחתי מתי השתחררתי מהצבא....שרועי יסביר לו!

r o i 1 9

New member
אני רק מסופח לשם

עוד שבועיים חוזר לבסיס שלי בצפון . חוץ מזה יש תכנונים להעביר את כל צריפין לדרום. במידה וכן, נארגן פה מבצע ואני אכווין אתכם בתוככי הבסיס לשעבר (למרות שכנראה זה הולך לקחת המון זמן).

עדנה מ

New member
פעם, לפני מיליון שנים, שרתתי ב-542

שהיה במקומו הקודם בצריפין. בשטח הבסיס, היו צבעונים למכביר, שפרחו בעונתם. לא היו כל הוראות של אסור לקטוף, או מישהו שאיכפת היה לו... מעניין אם נשאר משהו מהיופי הזה שם, עדיין...

יש עוד דרך לגדל צמחי בר.

אני מטייל לעיתים במושבים בגליל או בכלל באיזור הצפון והמרכז. לא המושבים העשירים עם הגינות הענקיות המוחזקות ע"י גדוד תאילנדים אלא כאלה שבהם בעל הבית מגדל את נענע, שיבה וגת. לעיתים קרובות אני רואה שבגינה גדל צמח בר אותו אסף בעל הבית לפני שנים רבות. במקרה כזה אני מבקש לקנות ממנו חתיכה או זרעים- וברוב המקרים בעל הבית מסרב למכור. הוא פשוט נותן בחינם.

למעלה