שאלת איסוף זרעים

שאלת איסוף זרעים

במפגש שומרי הזרעים בהרצאה של אלישבע העלו שאלה של השפעת קטיף על איכות הזרעים. דיברו שם על האפשרות לקטוף כרוב ומאותו גזע יצמחו אחר כך 4-5 כרובים נוספים. אלישבע אמרה שאינה יודעת האם תהיה לכך השפעה על איכות הזרעים וזו שאלה שכדאי לבדוק. יש כאן אנשים שמספרים על הקרבת צמח אחד לטובת ייצור זרעים ופתאום שוב עלתה לי השאלה האם קטיף חוזר של פרחים על מנת לעודד ייצור פרחים נוספים יפגע באיכות הזרעים של הצמח. האם באמת כדאי להקריב צמח אחד לזרעים או שאפשר לקטוף פרחים ולהנות ולהשאיר רק את הפרחים האחרונים לייצור זרעים? אשמח לשמוע דעותיכם בנושא

כמה סיבות נחמדות לקטוף פרחים

מהגינה: כי הזר מהגינה אקולוגי יותר כי הזר מהגינה מספק יותר כי הזר מהגינה נראה טבעי יותר ופחות מעוצב כי הזר מהגינה עוזר לנו להכניס קצת מהגינה אלינו הביתה כי הזר מהגינה גורם לצמחים שלנו לייצר עוד פרחים אחרי שקטפנו מהם כי הזר מהגינה מריח נפלא

zmzmgm

New member
איזה טעם יש לכובע הנזיר?

באמת שמעתי שאוכלים את הפרחים שלו, אבל בינתיים אין לי ועם כל הצילומים בפורום אני מתפתה לשתול...

טעם קצת חריף

מן צנוני כזה שמשתלב מעניין עם המרקם העדין של הפרח. בעיני זה מאד מוסיף לסלט , גם חריפות עדינה וגם צבע יפה. אגב בעונה זו נחמד להוסיף לסלט פרחים של כליל החורש . יש להם טעם חמוץ מתוק מאד מעניין. אפשר גם להוסיף פרחי חרדל בר צהובים שהם גם חריפים . הם קצת יותר חריפים ויותר נגיסים מפרחי כובע הנזיר העדינים.

רשימת צמחים מתאימים לקטיף

בעונה זו: אפונה ריחנית כובע נזיר פישתנית גרמית גיארדיה חרציות כלניות נוריות ציפורני חתול הרדנברגיה פלרגוניום לוונדר רשימת עלים יפים לשילוב עם הפרחים: רוזמרין פלרגון רגיל פלרגון לימוני פותוס קולאוס זית פסיפלורה

Rebeccan

New member
תשובה חלקית

בזמן שערכתי מחקר על מלונים - אחד הדברים שנבדקו (במחקר מקביל, לא שלי) היה איכות הפרי הפרי הראשון הוא Crown - כלומר "כתר" - הפרי האיכותי ביותר, הטעים ביותר וכו' לגבי זרעים בפרי - זה כבר היה תלוי התפתחות כללי של הצמח אבל נשמע הגיוני - שהצמח "משקיע" הכי הרבה בפרי הראשון, ולכן איכות הזרעים תהיה טובה יותר - בפרי הראשון, בגל הפריחה הראשון וכו' פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

תודה רבקה

תשובה מעניינת. אז בעצם לפי התשובה שלך הגיוני יותר להייעד צמח אחד ליצירת זרעים. השאלה היא כמה האיכות יורדת בגלל הקטיף. בטח גם יש הבדל בסוגי צמחים שונים. אולי לעוד מישהו יהיה מה לומר בנושא.

למעלה