שאלת אילוסטריטור

Nir Tober

New member
שאלת אילוסטריטור

שלום לכולם! התחלתי ללמוד איור ווקטורי ועשיתי החלטה ללכת רק על אילוסטרייטור. אני בטוח ששאלו את השאלה כאן הרבה פעמיים, אבל האם יש טעם ללמוד פריהאנד? אני מבין שגירסאות חדשות לא יהיו לה יותר (מאז שאדובי קנו אותם), ושאילוס' הרבה יותר מוצלחת. אני לא שואל בתור שאלה על מצב התוכנות הנמצאות בשוק כרגע, אלא יותר שאלה כללית לטווח הארוך. ושאלת אילוס' נוספת: כאשר יש לי שני מסלולים שונים, אני מסמן את שניהם, ופותח את תפריט ה- Pathfinder. שם ישנם שתי קבוצות: Shape modes ו- Pathfinders. מה ההבדל בניהם? כאשר אני לוחץ על Add או Subtract בקבוצת ה- Shape modes, זה עושה את אותה הפעולה כמו ללחוץ על Merge או Minus Back בקבוצת ה- Pathfinders. מאחד את שני המסלולים השונים, או מחסיר מסלול אחד מהמסלול השני. אילוס' CS. תודה על העזרה.

SCaToPHaG

New member
תשובות:

1) אין צורך ללמוד פריהנד. הסיבה היחידה לדעת אותה זה אם אתה מתכוון לעבוד במקום עבודה שעדיין לא עבר לאדובי סוויט, ומעדיף להשאר עם פריהנד. 2) תשובה לא רשמית - כמו ששמת לב השייפ מודס משאיר את האובייקטים עליהם הפעלת את הפעולה "חיים", ואתה עדיין יכול לטפל בהם בנפרד, למרות שחל עליהם אפקט. כשאתה רוצה לסיים עם הטיפול בצורה אתה מבצע expand בשביל להפוך אותה לצורה "רגילה". למיטב הבנתי השימוש בpathfinder פשוט חוסך את הפעולה של השייפ מוד+אקספנד, ופשוט מבצע את הפעולה מיד, ויוצר צורה מורכבת חדשה. אתה יכול לנסות לשאול את השאלה גם בפורום 81, שם יש כמה נציגים רשמיים שיכולים לענות על השאלה בדיוק.

למעלה