שאלת אייל

שאלת אייל

שלום חברות השנה אני גוררת פציעה שלא נותנת לי להעלות נפחים בריצה . כבר ויתרתי על מירוץ אייל, ששנה שעברה נהניתי לעשות בו את ה15, אבל המאמן הציע שאעשה הפעם 5K באייל "בשביל החוויה" ולא בשביל להביא תוצאה. אשמח להתייעץ אתכן- האם מישהי מכירה את המסלול של ה5? איך בכלל רצים 5 במירוץ? איך מתכננים ריצה כזו? אני עולה על קצב קבוע (ולא מהיר, בדרכ של 6) ושומרת עליו אבל תמיד קשה לי להגביר. אני מציינת את זה, כי בכל מקרה אני חייבת להציב איזושהי מטרה (נניח לרדת מ28 ד? זו מטרה הגיונית?) בשביל עצמי.. אשמח לאינפוטים תודות מייפלית

תשובה לא מקצועית

איך רצים 5 ק"מ? הכי מהר שאפשר... וברצינות- לא ממש היה לי מושג, רצתי 10 ק"מ וחצי מרתון ומרתון אבל לא ידעתי איך רצים 5 ק"מ במירוץ. אז השתתפתי במירוץ טירת הכרמל ל-5 ק"מ, רצתי הכי מהר שיכולתי ובסיום הקאתי את נשמתי... שווה גביע של מקום שלישי נשים כללי? ברור
תכלס גם היום אין לי מושג איך לרוץ 5 ק"מ... אבל- אם את פצועה- לא נראה לי בכלל שיש לך מה לחפש בתחרות. אין דבר כזה "בשביל החוויה" אם כבר השתתפת במירוצים. את מכירה את החוויה. מה הסיכויים שתתאפקי ותרוצי בקצב איטי? את בתחרות, האדרנלין משתולל, תרצי או לא- את תתני יותר ממה שהתכוונת. ואם את פצועה- לא שווה להחמיר את זה בשביל 5 ק"מ... חלק מהחוויה זה להתאמץ, לתת כל מה שיש לך לתת בתחרות, גם כשאת יודעת שהפודיום לא מחכה לך. דוקא בריצה של 5 ק"מ את דוחפת הרבה יותר חזק את הגוף לעומת ריצה של 15 ק"מ שבה הקצב בהכרח איטי יותר. צ'טערת שלא עזרתי...

לא מקצועית ../images/Emo2.gif?

הצחקת אותי. צר לי, תופסת ממך מקצועית לגמרי- שיערותי סומרות מהשתאות והערצה כשאני קוראת את הקילומטרז' והחוויות שלך, המעוררות קנאה- ובעיקר השראה. עזרת מאוד. ואת צודקת. מאמינה שאמשיך להתלבט עד הרגע האחרון אם וכיצד. חוצמזה עוד שבועיים בדיוק אני מקבלת זריקת פלזמה לעקב, שאני תולה בה תקוות, ואינשאלללה תעזור לי. ועד אז נראה לי שכבר אין יותר מדי למה להיזהר, אחריה אני בהשבתה של שבועיים
.

LihiTad

New member
מרוץ אייל

מרוץ אייל 5K הוא ברובו מרוץ שטח או חול. כך שמראש הוא פחות מתאים לקביעת מטרה, זה שונה מריצה על כביש. אם את גוררת פציעה והמאמן הציע לרוץ לשם החוויה הרי זה מה שכדאי לעשות. גם מהירות יכולה לגרות פציעה. ליהי

למעלה