שאלת איבר מקדים...

maytalb

New member
שאלת איבר מקדים...

שבוע 38+3, פתיחה 1, מחיקה 70-80%. כבר מעל שבוע שהראש מבוסס באגן. (אני בליווי של מיילדת, היא בודקת אותי אחת לכמה ימים, בראשון הייתי במיון והראש היה למטה, הפתיחה הייתה 1ץ5, עכשיו 2)
אתמול בבדיקה אמרה לי המיילדת שהיא לא בטוחה איך הוא עשה את זה, אבל האקרובט הצליח להשחיל את היד שלו מעל הראש( כך שכרגע החלק המוביל הוא הזרוע)
שאלתי אותה על משמעויות, היא אמרה לי שאם לא יזיז אותה זה יכול גם להיגמר בקיסרי (אצלי בעיקר - יש לי בעיה של טסיות נמוכות, הם לא ירצו שאקרע מחשש לדימום לא נשלט..)
היא ניסתה קצת להזיז לו את היד בבדיקה (רבאק זה כואב!) והיא מקווה שעד מחר הוא יזיז משם את היד...

תובנות?

savvysunflower

New member
מה קיסרי?!

תינוקות רבים וטובים נולדים עם יד הסופרמן הזה... גיסתי למשל. (בלידה קלה מאד.) זה יכול להקשות קצת על הלידה, במיוחד כי הלחץ על צוואר הרחם הוא לא אחיד ולכן הצירים פחות אפקטיביים. אבל לא תמיד.

אני ממש לא אוהבת שזורקים את המילה קיסרי באוויר על דבר כזה. ואני מקווה שהיא לא ניסתה להזיז לו את היד בבדיקה פנימית. זה נשמע לי תמרון אגרסיבי למדי שיכול להסתיים בפקיעת מים מוקדמת, וזה נראה לי מיותר לחלוטין.

אני חושבת שכדאי לעשות תנוחות שעוזרות לשחרר אותו קצת מהאגן ולתת לה הזדמנות להוציא את היד. זחילה על שש, תנוחת downward facing dog, מוסלמי מתפלל וכו'. לדבר עם העובר, דמיון מודרך וכו'.

mitmit11

New member
הצפרדעון שלי נולד בתנוחת "סופרמן" כזו

לידה וגינלית טבעית ופעילה. אציין רק שלא ראו את זה קודם והוא הפתיע, לא ממש ברור באיזה שלב היד שלו הובילה את הדרך החוצה. זה גם מה שגרם לקרע קטנטן (אבל ממש קטנטן).

שלי נולדה עם יד קדימה....

זו לא סיבה לקיסרי... (ואצלי גם ידעו את זה לפני הלידה כשבדקו לפני הזירוז)

maytalb

New member
אתן נהדרות! הרגעתן אותי!

היא טיפה הזיזה אותו (מאוד בעדינות בדיוק בשביל לא לגרום לפקיעת מים)
היא אמרה שזה יכול להגיע לקיסרי (לא בוודאות) אני פשוט בסיכון גם ככה בגלל הטסיות, בביה"ח מתים מפחד הרי...

יאללה היום בדיקה - נקווה שהזיז את היד.

לגבי התנוחות - אחרי השיעור פילאטיס שהיה לי אתמול, חבל לו על הזמן אם הוא לא הזיז אותה...

תודה!

IcNיה

New member
יש הבדל גדול

בין יד שצמודה ללחי לבין יד שמונחת לפני הראש. במקרה הראשון בד"כ לא יודעים על היד, כי אי אפשר למשש אותה בבדיקה וגינלית, ואין מניעה מלידה וגינלית, למרות שהיד ליד הלחי (ולפעמים אפילו שתי ידיים) מגדילה את קוטר החלק המקדים, ולכן יציאת הראש יכולה להיות קשה יותר ויכולים להיות יותר קרעים. במקרה השני, בו היד נמצאת ממש לפני הראש ואפשר למשש אותה בעת בדיקה פנימית, יכול להיות מצב, בו צוואר הרחם ייסגר חזרה אחרי שהיד יוצאת, ומדובר במקרה חירום מיילדותי, מכאן אם מתרשמים שהחלק המקדים אינו רחב מספיק על מנת לשמור על צוואר הרחם פתוח מספיק זמן כדי שהראש ייצא בבטחה - ימליצו על ניתוח קיסרי.

savvysunflower

New member
זה נשמע לי לא הגיוני...

לצוואר הרחם לקח כמה שעות טובות להיפתח. מה פתאום שייסגור אחרי שהאיבר המוביל יצא...? האם הוא נסגר אחרי שהתאום הראשון יוצא כשיש עוד תאום בפנים? האם הוא נסגר אחרי שהגוף יוצא וחוסם את השילייה? להיפך--לוקח שבועיים מהלידה עד שצוואר הרחם נסגר חזרה...

הבנתי שבמצג רגליים יש בעיה כזאת שאולי צוואר הרחם לא יגיע לפתיחה מלאה לפני שהתינוק יתחיל לצאת, אבל במצג רגליים, כל הגוף יוכל לצאת לפני בפתיחה מלאה כי קוטר הגוף הוא קטן מקוטר הראש. ברגע שהטבור עובר דרך צוואר הרחם והראש חוסם את החבל ולא יכול לצאת--זאת בעיה. כאן אין בעיה כזאת, כי הראש מגיע בדיוק אחרי היד, ועד שהטבור עובר דרך צוואר הרחם, הראש כבר עבר.

לפחות במקרה של תאומים - כן

צואר הרחם עשוי להיסגר, ואם לא מתערבים בהחלט עשויות לחלוף שעות בין לידת תאום א' ללידת תאום ב'.

savvysunflower

New member
עדיין, זו סיטואציה אחרת לגמרי

מבחינת הפידבק ההורמונלי מהיציאה של התינוק. אחרי שתאום א' נולד והשילייה שלו יוצאת, הגוף יכול "להבין" מזה שהלידה נגמרה. לעומת זאת, אם היד מציצה מעל לראש, אין שום אינדיקציה לגוף שהלידה נגמרה. אנטומית, ממלא היד של התינוק לא יכולה לקדם עד כדי כך את הראש, כי הזרועות של תינוק בן יומו לא ארוכות מספיק.

maytalb

New member
נשמע הגיוני, בכל מקרה הוא הזיז את היד

אמרתי שהפילאטיס אתמול היה חייב לעזור (כמי שמנועה מעמידה על 6 בגלל הברכיים, ביליתי כרגיל חצי שיעור בכלב מביט לאחור...)
עכשיו שרק יצא!

לזה, סליחה מכולנו, קוראים מיינד פאק

אם לא היית יודעת לא היית נלחצת מזה והכל היה ממשיך כרגיל..
אנחנו מציצים יותר מדי אל מה שאמור להיות נסתר, ולא סתם הוא אמור להיות ככה....
ראיתי תינוקות נולדים עם היד, עם הראש באלכסון, מצח, עורף לאחור, עכוז, חבל טבור מלופף כך או אחרת, לדעתי חבל להלחיץ אישה בהריון רק בגלל שהיד של התינוק על הראש. מילא עכוז אבל זה.. זה באמת לא משהו ששווה להלחץ ממנו,
הנה היד הוסרה ממקומה והכל כרגיל..
חיבוקים לך ולתינוקי השובב!

maytalb

New member
לגמרי! האמת שבהריו ןהקודם

היה משהו מאוד רגוע - לא ידעתי כלום! בשבוע 39 היו צירים אז בדקו אותי (לא הייתה פתיחה לא מחיקה כלום) וזהו, הבדיקה הבאה הייתה בלידה.
עכשיו מצד אחד יש משהו נורא מרגיע בלשמוע שהדברים מתק'דמים, מצד שני זה מפתח ציפיות מיותרות...

למעלה