שאלת אטלנטיס

שאלת אטלנטיס

*************************** ספויילר *************************** *************************** ג'אנט *************************** מישהו כבר ראה את הפרק התשיעי במקרה? ובמקרה גם עקב אחרי פארסקייפ, ובעיקר העונה הראשונה? לעזאזל, הסדרה כ"כ חביבה, בשביל מה להשתמש באותו הרעיון שוב? לפי שלא עוקב אחרי פארסקייפ, בפרק המדובר (19 בעונה הראשונה, כמדומני, A Human reaction), גיבור הסדרה, ג'ון קרייטון, מגיע דרך אחד מחורי התולעת שהוא כ"כ אוהב אל עולם שנראה כמו כדוה"א, אבל מתישהו הוא מגלה שהכל בעצם נשאב מהזיכרון שלו. התואנה שם לשטות הייתה להראות שהקדמונים (שלפחות אותם מראים מדי פעם בסידרה) רוצים לדעת האם כדוה"א יתאים להם, בתור מוצא אחרון לפני היכחדותם (לא זוכר הכל, היה מזמן, הייתי צעיר). עוד מישהו שם לב להעתקה המרגיזה הזאת, או שזה רק אני?
 

Chakotay

New member
כן שמתי לב...בפארסקייפ זה נעשה טוב

יותר בהרבה... אבל גם באטלנטיס זה היה פרק נחמד.
 
פארסקייפ vs. סטארגייט

באופן כללי, פארסקייפ היה עשוי טוב יותר. הידעת ש-SG-1 הייתה אחת מהסיבות לירידתה של של פארסקייפ?
 

Hakarpad

New member
חבל רק ש../images/Emo58.gif

שהרעיון מוכר מאוד ועבר כל כך הרבה עיבודים קודמים עוד בספרות לפני הגעתו לטלוויזיה ולסרטים... אז אני לא יודע... אבל להשתמש ברעיון קיים 2 הסדרות השתמשו. ובכלל אין היום הרבה רעיונות שלא חוזרים על עצמם בין סדרות המד"ב השונות - וחשוב לראות את הרעיון שהרעיון הכללי בכלל לא אותו דבר מכיוון שבסטארגייט הדבר לא נועד לשם בדיקת האם כדור הארץ מתאים לישוב בשביל גזע אחר אלא לשם הגנה על הגזע הנ"ל.
 

deathcaster

New member
מעבר לכך

גם במס"ב הדור החדש , גם בחלל עמוק 9 וגם בVOYAGER היו פרקים שהתבססו על קונספציה דומה , ואני אומר מדוע לא ? אם אפשר לפתח את הרעיון בצורה שרוב הצופים לא רואים ומבחינים בנסיון המיחזור , אז הכל בסדר .
 
למעלה