שאלת אחריות

אריאל m

New member
שאלת אחריות

שלום לכולם
לפני חודשיים קניתי אופניים חדשות מחנות
ולפני כחודש הגעתי אליה כי הברקס האחורי עשה בעיות
עשו לי בלידינג ובסוף הטיפול דרשו תשלום
לי משום מה היה נראה שזה אמור להיות במסגרת אחריות
שילמתי אבל נראה לי שיש לי בעיה בתיאום ציפיות על מה נכנס תחת ההגדרה של טיפול לגיטימי תחת אחריות ובין טיפול שדורש תשלום
אשמח לשמוע מה דעתכם
(בעיקר שאחרי רכיבה שבוע שעבר בבארי המיסב בפדל לא מסתובב חלק ואני מתלבט אם ללכת לחנות הנל בכלל או לא..)

steiff

New member
נשמע מוזר אבל...

יש לך מסמך שמפרט את תנאי האחריות ומה נכלל בהם?
על פי רוב אחריות היא לתקלות שנובעות מליקוי בתכנון וביצור, לא לתקלות כתוצאה מבלאי.

The Pinky P

New member
לא הגיוני בעליל, איזו חנות זאת?

אם אחרי חודש ברקס חדש נדרש לבלידינג אז כנראה שישנה כאן בעיה
שהיא מעבר לבלאי.
לא יכול להיות שהברקס יצא תקין מהחנות ונדרש לבלידינג אחרי כמה רכיבות.

בופן כללי - כל טיפול שלא דורש שימוש בחלקי חילוף שעלותם מעל לכמה שקלים צריך להיות בחינם.
כיוון הילוכים,כיוון מעצורים,חיזוק ברגים,תיקון שמיניות בגלגל וכו וכו...

אם הייתי קונה אופניים חדשים ואחרי חודש הברקס היה עושה בעיות - לא ממש מעניין אותי מה הבעיה,אם אני לא גרמי לה מעצם רכיבתי - על אחריות החנות.

tal913

New member

אריאל m

New member
תודה על התשובות

אני נוטה לחשוב כמו פינקי אבל טוב לשמוע דברים אחרים
אין לי מסמך שמפרט את פרטי האחריות ומשום מה לא נראה לי שכל אחד שקונה אופניים מקבל מסמך
קניתי את האופניים ברוק אנד רוד לטרון
הבעסה האמיתית היא שיש לי למה להשוות - חבר קנה kona מבית חירות ושם נותנים שירות מעל ומעבר

shangu23

New member
בלידינג זו פעולה יותר מורכבת מכיוון הילוכים

גם אם האופניים יצאו מהחנות תקינים, ייתכן ונכנס אויר למערכת באשמת הרוכב (לחיצה ארוכה מדי על הידית כשהגלגלים מפורקים וכיו״ב). אני כמובן לא מכיר את העובדות וחלילה לא מאשים אבל לטעמי בלידינג לא נופל תחת ההגדרה של ״טיפולים באחריות״

The Pinky P

New member
ואת הסיבה לבעיה המכונאופן לא טרח לברר....

אם אני מכונאופן ואני מקבל לטיפול אופניים בני חודש עם בעיה שכזו בברקס אז ללא ספק צריכה להדלק לי נורה אדומה.
כי בעיה כזו לא צריכה לקרות אחרי חודש.

אז אני לכל הפחות צריך לשלול ליקוי מובנה בברקס ולאחר מכן לתשאל את הרוכב אודות השימוש בברקס,אם באמת היה שימוש לא נכון בברקס (סיכוי קלוש שיגיע עד לכדי בלידינג אחרי חודש אבל אני זורם איתך) אז אני צריך להסביר לו את זה ולהדריך אותו עד כמה שניתן.

כלומר - אם באמת היה שימוש לא נכון בברקס,הלקוח יחזור אליו בעוד חודש עוד פעם,הרי דרך רכיבתו והשימוש בברקס לא השתנה.

אבל ככה זה כשבמעמד קניית האופניים אתה מלך העולם ואתה מקבל הסבר מפורט על כל בורג ובורג אבל אחרי שרוקנת את הארנק - דבר איתנו עוד פעם כשריקון ארנקך יהיה פוטנציאלי.

כך או כך יש פה התנהלות לקויה של החנות.
נעזוב לרגע בצד את העובדה שבן אדם הוציא פאקינג אלפי שקלים על זוג אופניים
ואתם מתחשבנים על טיפול ראשון.

למעלה