שאלת אופנה + קופ"ח

לא זה ולא זה

לא רוצה לעשות אאוטינג לעצמי, אבל אם כבר אז זה יותר קרוב לשני מאשר לראשון מבחינת קוד לבוש (למרות שרחוק מאוד מאוד מתחום התיירות
)
בואי נאמר שרוב הבאים לכנס יהיו כנראה לבושים בג'ינס. המהדרין גם ילבשו חולצה מכופתרת בניגוד לטי-שירט שהם לובשים ביום-יום (אבל לא יכניסו אותה למכנסיים חלילה).

חצאית עד הברך יהיה אובר קיל מטורף לגמרי
אני אראה מוזר ולבושה בהידור רב מאוד ביחס לשאר

כנ"ל לגבי מכנסים מחוייטים (אבל אולי אפשר לחשוב על מכנסיים שחורים בקו ישר, לא משהו יותר מדי פנסי, אבל גם לא ג'ינס).
(לפעמים אני מתבאסת שקוד הלבוש הכללי במדינה הוא מאוד קז'ואל, ואם אני אלבש עכשיו חצאית עד הברך לעבודה אני אראה מאוד מאוד חריגה...)

אני אבדוק בדפנה לוינסון, מהאתר באמת נראה נחמד. תודה!

....

כי את עו"ד, נכון?

נראה לי שחליפות מחוייטות מגיעות יחד עם הרישיון, לא?
(האמת, נראה לי קצת סיוט בקיץ הארצישראלי...).
אני עובדת בתחום קצת יותר משוחרר מבחינת לבוש (ג'ינסים לגמרי מקובלים אצלנו, ויש גם יותר גרוע מג'ינסים אבל אני אחסוך מכן...).

שאלת אופנה + קופ"ח

1. יש לי איזשהו כנס מטעם העבודה, ואני לא יודעת מה ללבוש. בעבודה אני בדר"כ עם ג'ינס וחולצה כלשהי, אבל קצת מתקשה למצוא מה ללבוש לכנס הזה (באמת יותר כנס שכזה, אני לא מציגה משהו מול אלפי אנשים באודיטוריום, אלא יותר התכנסות קצת יותר אינטימית - יש מעין דוכנים ואנשים מסתובבים בהם, ואני מציגה מה החברה שלי עושה לאנשים שמגיעים לדוכן שלנו).
מצד שני, אני גם לא רוצה להיראות יותר מדי מוגזמת... חשבתי ללבוש ג'ינס (חדש ויפה, לא אחד שנחרש....) + נעלי עקב (מאלו שאני לא הולכת איתן לעבודה כי הן לא שיא הנוחות וגם נראות קצת מוגזמות סתם ליום-יום, אבל לכנס נשקיע
) + חולצה יפה. עד כאן מה אתן חושבות? נראה לכן לגיטימי להגיע עם ג'ינס (שוב - כהה וחדש לגמרי, לא משהו מרופט)?
העניין הוא שאני קצת תקועה בנושא החולצה. כל החולצות שלי נראות לי פתאום לא מתאימות (נגיד, בלי כתפיות (לא גופיות ספגטי כמובן, אלא סתם בלי כתפיות) או כתפיות מתחרה, או עם קצת מחשוף - לא בהיסטריה כמובן) ואני מחפשת משהו קצת סולידי. חשבתי על חולצה מכופתרת, אבל לא מצאתי. או שהן מהסוג שנרכס עד הצוואר (שאני פחות אוהבת באופן כללי) ואז או שפותחים כפתור וזה קצת חשוף מדי, או שסוגרים כפתור וזה נראה חונק מדי, או שזה אלו שהן עם מעין צווארון סיני ובעצם הכפתורים מתחילים רק מקו המחשוף, אבל אז שוב - חשוף מדי.
לא מצאתי שום דבר אחר שיכול להתאים. בדקתי ב: זארה, H&M, קסטרו, רנואר, מנגו ובטח עוד כמה. לא יודעת, כלום לא נראה לי. הכל מקושקש מדי או חשוף מדי או נראה מבד סמרטוטי ולא הולם.
אשמח לדעתכן על התכנית הנ"ל ובעיקר: רעיונות, דוגמאות, לינקים והמלצות איפה אפשר לקנות. עדיף רשת גדולה שאפשר למצוא בקניון ולא איזו חנות בוטיק קטנה ואפלולית

2. כמו שכתבתי כאן, עם כל יום שעובר מתחזקת אצלי המחשבה לעבור קופ"ח (מכללית, למקרה שהם קוראים כאן, למכבי). אני יודעת שאיכות השירות משתנה מאיזור לאיזור, אז אם יש כאן מישהי בקופ"ח מכבי באיזור חיפה אשמח לשמוע המלצות/השמצות.

תודה לכולן

yuliyuli1

New member
בקשר לקופת החולים

זה לא מה ששאלת אבל רק רציתי להגיד שאם יש לך ביטוח סיעודי בכללית כדאי לחשוב אם באמת יש סיבה לעבור.
אני עברתי למכבי ואחרי 3 שנים הבנתי שאני מעדיפה את הכללית, ואז הפסדתי את כל הותק של הביטוח של הביטוח הסיעודי.

numi70

New member
היות ובכנסים האלו מאוד קר

כי מפעילים את המזגנים על הכי חזק שיש (אלא אם זה בחוץ...)
אני חושבת שאת בשקט יכולה ללבוש ז'קט כלשהוא מעל עם גינס, ובכלל עם נעלי עקב זה יעשה לך את העבודה, ואם את לא בקטע של ז'קטים, חולצה עם שרוול 3/4 יכולה לעשות את העבודה יופי.
לי נראה שזקט פשוט יפתור את הבעיה בלי לחפש יותר מדי חולצות לשוא.

תודה + תשובות

ג'קט מעל באמת יכול להיות רעיון טוב, יש לי כמה נחמדים. תודה!

ולגבי קופ"ח: אז להפתעתי גיליתי שבאמת יש לי ביטוח סיעודי. האמת שלדעתי זה די מיותר, אני בכלל לא מבינה למה יש לי את זה מלכתחילה.
ממה שהבנתי מהמוקדנית, ככל שמצטרפים בגיל צעיר יותר כך הקצבה גדולה יותר, אבל התשלום החודשי לא קשור לזה.

numi70

New member
ביטוח סיעודי הוא לא מיותר ולא הייתי ממליצה לך לבטל אותו

כשאנחנו צעירים ויפים אנחנו לא חושבים על העתיד, אבל לא עלינו, יש מקרים לא מעטים של אנשים שבגיל צעיר יחסית נזקקו לסיעוד.
הסכום החודשי לביטוח הזה הוא זעום ועדיף שתשלמי ולא תזדקקי לו, ואגב, אני אפילו הייתי ממליצה על ביטוח סיעודי פרטי, כי הביטוח הסיעודי של קופת חולים בדר"כ טוב לחמש שנים ואחכ לא מכסה... אלא אם שינו משהו .
רק בריאות ושלא נזדקק!

כרגע זה באמת כמה שקלים

אבל אבא שלי, שהוא עוד לא בן 60 אפילו, משלם כמעט 80 ש"ח בחודש.
זה נראה לי המון כסף....

גם על ביטוח פרטי אני משלמת בנוסף, ויש לי אחד מצויין, אבל גם שם כל דבר זה עם מיליון הגבלות לא ריאליות. נגיד, על טיפולי רפואה משלימה מחיר טיפול שזכאי להחזר הוא עד 100 וקצת ש"ח, שזה ממש לא קרוב אפילו לעלות אמיתית שהיא פי 2 ויותר. אז אני מקבלת החזר מסויים על ה-100 ש"ח, אבל על כל שקל שמעבר למאה ש"ח האלו אני מקבלת 0% החזר.
אז גם אני עדיין משלמת את זה כדי שלא נצטרך וכדי שאם לא עלינו יקרה משהו חמור
(ולא סתם טיפולי רפואה משלימה שהם אופציונליים) אז נהיה מכוסים, אבל בעיקר מרגישה שאני אמנם משלמת כסף, אבל אם חלילה יקרה משהו כנראה שיעבירו אותי שבעה מדורי גיהנום עד שאני אקבל משהו בחזרה, אם בכלל....

יאוש כללי מביטוחים בכלל, וביטוחים רפואיים בפרט, אני מניחה...

ומדגישה - אבא שלי משלם כמעט 80 ש"ח רק על הסיעודי

זה לא כולל את ה-60 ש"ח בחודש שהוא משלם (בנוסף) לכללית מושלם.

rnavina

New member
יכול להיות שהפרמיה שלו גבוהה כי הוא הצטרף בגיל מאוחר.

תבדקי בפוליסה מה הביטוח הסיעודי שלך נותן. לצערי אני מכירה המון קשישים במצב סיעודי וההוצאות מאד כבדות.

רעיון לחולצה

אני את רוב החולצות שלי בשנה האחרונה קניתי ב"סטודיו פאשה"
מכירה?
חולצות מבד דמוי שיפון, מאד מחמיאות (אני מידה 38 אבל יש לי בטן קטנה, עוד טרם ההריונות, מבנה גוף..), יש כל הסוגים- כתפיות, חולצה ללא שרוולים, עם קשר דמוי עניבה וכו'. סוחטות הרבה מחמאות והשוס הוא שהן באמת זולות ( 80-120 ש"ח לחולצה).
עם ג'ינס כהה שיושבים יפה, נעלי עקב וצמיד נחמד- לחלוטין יתאים.

האמת שלא מכירה

ולצערי גם אין להם אתר נורמלי שאפשר להתרשם....
הסניף הכי קרוב אליי עדיין די רחוק ואני לא רואה איך אני מגיעה לשם בקרוב, אבל בפעם הבאה שאהיה שם בהחלט אקפוץ להציץ

תודה!

הארון שלי מתפקד כאתר שלהם

בטוחה שאין לך חנות קרובה?
האמת שרובן באמת במרכז, ויש באילת חנות...
אבל באמת שווה לנסוע. לא שזו כזו רשת איכות או משהו, אבל אתמול נכנסתי לשם שוב וקניתי גופיה מחוייטת קצת לערב, שחורה, והייתי מבסוטה

ExNewYorker

New member
לגבי הכנס: חד משמעית לא ג'ינס!

גם אם הוא נראה טוב. מצטערת... אני מאלה שזה צורם להם מאד. עמדתי בדוכנים בעשרות כנסים בארץ ובחו"ל. גי'נס זה לא לעניין.
מכנסיים שחורים כלשהם יעשו את העבודה עם חולצה שאינה טריקו "סתם".
חולצה מכופתרת בצבע חלק שאינו לבן (כי אחרת תראי כמו מלצרית אם את לובשת מכנסיים שחורים, אלא אם כן יש לך מכנסיים בצבע חום או חאקי) - תעשה את העבודה היטב.
ז'קט מעל זה תמיד טוב. זה לא חייב להיות אובר-מחוייט.

למעלה