שאלת אוכל

סו ורד

New member
שאלת אוכל

הילד בכיתה א', מחזיר קופסאות אוכל חצי מלאות. הוא אוהב את האוכל לדבריו, אבל לא מספיק לאכול זבמן הקצוב שניתן להם (בערך רבע שעה לדעתי). מישהי מכירה את התופעה? אני לא מעוניינת כרגע ליצור לחץ סביב הנושא אבל הבחנתי לאחרונה שהוא רזה -שילוב של האוכל הירוד בצהרון והעובדה שהוא אוכל חצי סנדביץ' במהלך היום...

נראה לי שאם באמת היה רעב אז היה אוכל מהר יותר

או מוותר על ההפסקה, הרי המורה מחייבת לשבת נגיד 15 דקות לאכול ואז הם יוצאים להפסקה האמיתית ולחצר, אם היה רעב היה מסיים את הביסים הנוספים בדרך לכדורגל.
אני לא מאמינה שאכילת סנדביץ צריכה לקחת יותר מ15 דקות, איך הוא אוכל בבית? גם בקצב של צב?

סו ורד

New member
הוא אכלן איטי ויסודי

ומותר להם לאכול רק בכיתה ואחרי רבע שעה מחייבים אותם לצאת. אני מאמינה לו שהוא לא מספיק. אני תוהה אם לבקש מהמחנכת שתאפשר לו זמן נוסף

תבקשי, מה אכפת לך?

מקסימום תתן תירוצים של למה לא או תתן לו לצאת עם האוכל.
אצלכם נועלים כיתות בהפסקות? אני לא אוהבת את זה...מצד אחד זה מונע אלימות או דברים שהמורות התורניות לא יכולות לראות אם מתרכשים בכיתה, מצד שני לפעמים ילד לא מרגיש טוב או סתם רוצה להשאר בכיתה וזה באסה שמחייבים לצאת.
הבן שלי לא אוהב חצר- צפוף לו ורועש לו והוא כמעט תמיד מעדיף להשאר בכיתה- לצייר, להשלים שיעורים או סתם לפטפט עם חבר.

בכל מקרה לפני שאת מדברת עם המחנכת תשאלי אותו אם הוא חושב שאם המחנכת תסכים לו לצאת עם האוכל או תתן לו הארכת זמן האם זה יעזור לו והוא ירצה בכלל?
אולי פתאום הוא יגיד לך שלא צריך כי הוא בכלל שבע אחרי שני ביסים או לא טעים לו או כל דבר אחר.

אצלנו בכיתה א המורה נתנה עוד 5 דקות על חשבון

השיעור לפני הפסקת האוכל לטובת הפסקת האוכל כי ילדים לא הספיקו - דברי איתה - אולי הוא לא לבד?

בחיי שחייבים להפגיש אותם!! גם אצלנו!!!

אבל אצלנו הפסקת האוכל לא צמודה להפסקה הגדולה (אחרת היה מוותר על האוכל לגמרי). ועדיין אם אני שמה לו גם פרי וגם ירק הוא אומר שלא הספיק לאכול הכל...
לפחות את הסנדוויץ הוא מסיים, אבל הלחמניה שלו קטנטנה.

סו ורד

New member
אצלי הוא אוכל את הירקות ומשאיר חצי סנדוויץ

יוצא ממש מעט, הסנדוויץ מפרוסות לחם חום קטנות יחסית. פרי אצלנו זה מחוץ לתחום...
אוף זה יושב לי על הפולניה שהילד גם ככה רזה אבל תמיד אכל יפה ועכשיו כשהוא אוכל מעט זה משגע אותי...

נוRית

New member
מוכר, גם אם לא "מגוף ראשון"

יכולה להגיד לך שאצלנו בכיתה א' נותנים הפסקה ארוכה יותר (נותנים להם להתחיל לאכול לפני הצלצול).
בכיתה ב' היתה לנו פגישת הורים והיו הורים שטענו את אותו הדבר - שהילדים לא מספיקים לסיים הכל.
אצלנו לא נועלים כיתות ולא מחייבים לצאת, אבל הילדים בעצמם רוצים לצאת להפסקה...

בכל אופן - א. אני מתחברת לזה שאם הוא באמת היה רעב - הוא היה אוכל יותר או יותר מהר, ב. יש גם הפסקות נוספות שניתן לאכול, אם באמת רעבים. ג. בהחלט לנסות לדבר עם המורה ולראות מה היא מציעה...

סו ורד

New member
הבעיה הגדולה של הבן שלי

הוא שהוא סבון לחוץ חוקים בטירוף. הוא לא יאכל בהפסקה אלא אם המורה תגיד לו מיוזמתה שזה בסדר, הוא לעולם לא ייגש אליה ביוזמתו. החשש שלי הוא שאם אדבר עם המורה היא תתחיל לנדנד לו לאכול -וזה גם ילחיץ אותו.

חמדת35

New member
הילדה שלי מתעקשת לאכול ביסודיות עד שהיא שבעה

אבל הורים אחרים ורבים התלוננו באסיפת ההורים והמורה הציעה שיתרגלו איתם בבית אכילה מהירה. שטות גמורה לדעתי, ופגיעה בריאותית עתידית. תציעי לו לאכול כמה ביסים גם בהפסקה השנייה ותנסי לשלוח את האוכל חתוך ככה שיהי לו נוח ומהר יחסית (אבל לא מאד) לאכול. תציעי לו גם, אם המזון בצהרון לא לרוחו, לגמור את הסנדביץ או פירות וירקות שתשלחי איתו.

פולספגן

New member
אצלי אותו סיפור

הוא אוכל מאוד לאט, כי כך חינכתי אותו לאכילה בריאה, בקושי מספיק לאכול ורץ לשחק עם החברים.

י ע ל י ש

New member
גם אצלינו אומר שלא מספיק

אבל שמתי לב שסנדוויצ'ים שהוא אוהב (כמו טוסט) הוא כן מסיים, ואחרים לא. הוא לא אומר שלא אוהב או לא טעים. פשוט שלא הספיק,
אני מקשרת זאת לאטרקטיביות של האוכל.

אגב, גם אצלי הוא פריק חוקים. השבוע שכחתי לשים לו בקבוק מים (פויה לי) והוא חזר הביתה צמא להחריד. שאלתי למה לא הלך לשתות מהברזיה אז טען שבהפסקות הלך וכשבשיעור היה צמא וביקש רשות המורה אמרה לחזור מהר, אז הוא הלך לברזייה והיה שם ילד ששתה והוא היה לחוץ לחזור מהר אז חזר בלי לשתות.

polegra

New member
נראה לי שרק אצלי חוזרות קופסאות ריקות....

הוא אוכל פיתה שלמה או לחמניה שלמה או 2 כריכים קטנים
השבוע גם בקש תוספת של ירקות והספיק רק חצי מלפפון

בהפסקה השנייה גם מאפשרים להם לאכול ...לא רק בהפסקת אוכל המוגדרת בלו"ז...

אין מצב שהוא היה מושך עד לצהרון על חצי פיתה

ואצלי הוא אוכל רגיל לא מהר כמו אבא שלו ולא לאט כמוני...באמצע

ברור

אצלנו בכתה ב' שולחת חצי פיתה ואני לא זוכרת מתי סיים אותה, או פרוסה (סנדוויץ' משתי פרוסות) או לחמניה קטנה או לחמניה מאורכת לא שלמה, וברור לי שהוא לא אוכל הכל, נו, התרגלתי מה לעשות
בצהרון כשהיה היה דווקא יחסית רעב והיום כשמגיע הביתה אוכל בערךב 2 ארוחה בשרית וגם זה לאט ובדר"כ לא מסיים
אולי את יכולה לשלוח לו גם פירות ושיאכל בהפסקה השניה, אולי פירותחתוכים או קטנים כמו ענבים ואז אפשר להכניס מהר לפה ולרוץ לחצר

למעלה