שאלת אוכל

yaeld1

New member
שאלת אוכל

שלום לכולם אני צריכה את עצתכם בקשר לאוכל. הכלבון שלנו כבר בן 8 חודשים ועדיין יש לו בעיות עם האוכל. הוא אמור לאכול כמות של 100 גר' ליום, וניסינו כבר את כל השיטות, כולל הרמה של האוכל 10,20 ו-30 דקות אחרי (כל תקופה הייתה בערך של שבועיים), ללא הצלחה. הוא משאיר חלק נכבד מהאוכל בצלחת, אם נשים לו עוף או גבינה הוא יטרוף אותה, אבל האוכל היבש שלו (שהוא אוכל מאז שהוא בן חודש), הוא לא אוכל כמו שצריך. הבעיה היא שהוא גם ירד במשקל כתוצאה מהמלחמות האלו. מה עושים?

yoyo80

New member
אנחנו לימדנו את דובה שאם הוא מרוקן את הצלחת

הוא מקבל חטיף. לא יודעת אם זה יעבוד אצלכם, אבל אצלנו זה פתר את מלחמות האוכל. הוא מכיר את הביטוי "רוצה חטיף?" והולך למקום שבו נמצאים החטיפים בתגובה. הרעיון היה כזה - בהתחלה נתנו לו אוכל מעורבב עם קצת תוספות טעימות ובכל פעם שהוא אכל את הכל לקחנו אותו לצלחת ושיבחנו אותו על כך שהוא גמר לאכול הכל. אח"כ הורדנו את הכמויות של "הטעים המעורבב" בהדרגה והמשכנו לשבח אם הוא גמר הכל. היום הוא קורא לנו לראות את הצלחת הריקה אם הוא גמר, או עומד מתחת לארון החטיפים ומקשקש בזנב. אני חששתי שזה יגרום לו לאכול גם כשהוא לא רעב, או בניגוד לצרכים של הגוף שלו, אבל זה לא קורה - יש פעמים שהוא לא גומר לאכול את כל המנה, ויש ימים שלא בא לאכול בכלל. בימים כאלו הוא לא מבקש חטיף כי הוא יודע שהוא לא יקבל. החטיף מחולק לשניים (סיגר או עוגייה), מה שעושה אותו עוד יותר שמח זו העובדה שאנחנו זורקים לו את זה לאורך המסדרון והוא צריך לרדוף ו"לצוד" את הפרס שלו. בהצלחה.

yaeld1

New member
תודה!

אני אנסה... למרות שנראה לי שיהיה לו קשה להבין. אבל אי אפשר לדעת...

yaeld1

New member
תשובה

עדין מאוד כשהוא ישן... הוא שד משחת רציני. הוא אוכל רויאל קנין, והבעיה היא שכל פעם שניסינו להחליף לו אוכל, הוא אהב את הדוגמיות וכשקנינו שק הוא סירב לאכול... (אמרתי כבר, שדון קטן ועקשן). אני קצת אובדת עצות, אני מקווה שהענין עם הצ'ופרים יעבוד.

למעלה