שאלתי היא.......

wind blow

New member
שאלתי היא........./images/Emo35.gif

קודם כל שלום לכולם.. ברצוני לשאול כמה שנים לומדים רפסולוגיה ואיזה נתונים צריך בשביל זה... ואם אתם יכולים לספר לי בקצרה על הנושא? מה זה בעצם רפסולוגיה?

avorly

New member
wind blow, ברוכה הבאה בצל פורומינו

רפלקסולוגיה היא תורה עתיקה מאוד, שמוצאים עדויות לשימושה עוד במצרים העתיקה. מצאו בפירמידות כתובות שמתארות טיפול רפלקסולוגי. הרפלקוסולוגיה היא למעשה צורת טיפול באזור הרפלקס (תגובה) של הגוף לפי מפה שמופיעה על כף הרגל. המפה כוללת את כל אזורי הגוף. מפות שונות ניתן למצוא גם בקישורי הפורום. כיום לימודי רפלקסולוגיה נפרשים על שנתיים, עד לקבלת תואר רפלקסולוג מוסמך. לימודי שנה אחת או קורס כלשהו אינם מקנים אפשרות לטפל באנשים. לימודי רפלקוסולגיה כוללים גם לימודי אנטומיה ופיזיולוגיה. לכל מכללה שמלמדת רפלקסולוגיה יש את הדרישות שלה. לפני שמתחילים ללמוד רצוי ללמוד אם המכללה מוכרת ואם התעודה שלה תוכר באיגוד הרפלקסולוגים, שהוא איגוד גדול ומכובד מאוד. אפשר לשאול רפלקסולוגים שונים, אך בבקשה רק במסרים; כדי שלא נחטא בטעות בפרסום, דבר שאסור בפורום
שנה טובה

wind blow

New member
לאורלי ../images/Emo13.gif

אורלי אני מודה לך על שהגבת להודעתי מאוד מעניין מה שכתבת לי מכך נוכחתי לדעת על הידע המורכב שלך בנושא וזה ממש שמח אותי

*g99

New member
היי

למודי רפלקסולוגיה הם שלוש שנים,ולכל שנה תעודה עם תואר משלה. בשביל רפלקסולוגיה לא צריך ממש נתונים..צריך לב רחב בשביל לתת (ובכל נתינה יש קבלה) ורצון לעזור. לספר בקצרה זה קשה..אבל אני אנסה: מרפלקסולוגיה אפשר ללמוד כ"כ הרבה על עצמנו ומי אנחנו.ניתן לקשר בין מחלות שונות ואופי.הרגליים שלנו הם תחתית לכל מה שעובר עלינו,הן נושאות את הכל..כל מה שצריך זה לנקות אותן טוב טוב
זה בקצרצרה,אבל צריך לחוות פיזית את התהליך ברדי להבין את הכוונה.

avorly

New member
*g99 , כמה חידודים-

שנה שלישית של רפלקסולוגיה אינה הכרח, והיא יותר התמחות והתמקצעות בכיוון ספציפי. נכון שכל שנה יש תעודה ותואר, אך מי שלמד שנה אחת בלבד לא יכול להתקבל לאיגוד הרפלקסולוגים ולא רשאי לעבוד במקצוע.

0 אור 0

New member
שינו את הכללים?

כי מה שאני מכירה זה ששנה ראשונה מקבלים מוסמך ואפשר כבר לעבוד כמטפלים בספא. שנה שניה זה בכיר ובאמת שנה שלישית - מומחה - היא לא ממש חובה תוספות עבור התעודות: בשנה ראשונה לומדים בנוסף אנטומיה ופיסיולוגיה וגם קורס החיאה בשנה שניה לומדים פתולוגיה

*g99

New member
וזה מה שגם אני מכירה,

ככה זה אצלי גם כן,אני סיימתי שנה ראשונה ויש לי תעודה של רפלקסולוגית מוסמכת ואני יכולה לפתוח לי קליניקה בבית. בקיצוק כל מה שכתבת (0 אור 0 ) גם אני מכירה.

avorly

New member
כן, שינו ../images/Emo70.gif

אלה הן הדרישות של איגוד הרפלקסולוגים. הדרישות שונו, כדי ליישר קו עם כל האיגודים ועם החוק שאמור להכנס לגבי הרפואה המשלימה.

*g99

New member
תודה על העדכון,

זה מה שקורה כשהלימודים מתחילים באוקטובר..לא מעדכנים אותנו
איזה מזל שיש אותך avorly

wind blow

New member
ל-g99*../images/Emo51.gif

אני מודה לך על תשובתך הספקתי להבין פחות או יותר את הרפלקסולוגיה וגם קראתי את רוב ההודעות של כולם ככה שהתחלתי מאוד להתעניין בנושא

*g99

New member
שמחה שעזרתי (נתניה את יודעת חחח)

הנושא הזה מעניין כ"כ והאמת שמאז שאני לומדת רפלקסולוגיה אני מוצאת את עצמי מסתכלת שעות ברגליים של אנשים שבמקרה עוברים לידי..מביך לפעמים,אבל לא ממש נשלט חחח. כל הלימודים האלו עשו לי רק טוב,גם פיזית וביחוד נפשית

wind blow

New member
את רוצה להגיד...

מה את רוצה להגיד בכך שהרפלקסולוגיה משנה את אורך החיים עד כדי כך שאת אפילו מסתכלת על רגליים של אחרים מצחיקולה.. איזה כייף לכם בטח לחוות חוויה זו של הרפלקסולוגיה. מה זה כמו שאנטי?

*g99

New member
הרפלקסולוגיה נתנה לי המון..

זו חוויה נפלאה,זה לא ממש שאנטי..הלימודים הם לא קשים והמורים לא באים בגישה של "מורה" אלא בגישה של "יש לי ידע לחלוק איתכם,קחו.." והם נותנים מצעמם המון. חוץ מזה אנחנו התלמידים באים מרצון לדעת. יש חובר באנטומיה פיזיולוגיה שצריך לשננן המון,מושגים חדשים וכ"ו שזה לא תמיד כייף,אבל מסתדרים.

למעלה