שאללה

alinush1991

New member
שאללה

נכנסתי לאיזה אתר שבו היה מחשבון לבדיקת אחוזי שומן בגוף היה צריך למלא נתונים כמו גובה, משקל, היקף מותניים, היקף יריכיים, גיל, מין... אז ככה הגובה שלי הוא 170 ס"מ משקל 56 ק"ג . מדדתי היקיפים, אולי לא מדדתי נכון אבל מה אני יעשה יצא לי היקף יריכיים 70 והיקף מותניים 95... יצא לי שיש לי 26 אחוזי שומן בגוף וממש הבהיל אותי מה שכתבו לי שם...שזה גבוה מהממוצע ושיש לי סיכויים גבוהים מאוד לחלום במחלות כמו סוכרת ועוד... תקשיבו, אולי לא מדדתי נכון את ההיקפים. (למרות שנראה לי שכן)...או שאולי האתר דפוק.. אני דווקא מאוד רזה אני פשוט רחבה. כשמדדתי היקפים זה הגיע לי לעצמות. העור שלי דבוק לעצמות. מה אני יעשה שאני רחבה ובגלל זה ההיקפים רחבים יחסית. אין לי כמעט שומן. האם בכל זאת עליי להסתמך על זה שיש לי 26 אחוזי שומן ??? זה ממש מוזר כי גם אם ארזה...עדין אשאר אותם היקפים כי אני רחבה טיפה...מה שמדדתי היה סוג של היקף העצמות ולא היו שם שומנים. קיצר לא הבנתי כלום

תשובה

אי אפשר לחשב אחוזי שומן בצורה כזו אז בכלל אין לך מה להתרגש למדידת אחוזי שומן צריך לעשות שקילה מתחת למים (כמעט לא נעשה בארץ) או להשקל במשקל שבודק אחוזי שומן או להבדק על ידי קליפר במדידה של איש מקצוע מיומן אין שום קשר להיקפים בברכה נטלי

למעלה