שאלו את זה קודם

illidan

New member
שאלו את זה קודם

אבל לא מצאתי תשובה חד משמעית... אם אני בונה תוכנה שעושה פאקינג HELLO WORLD אז אני אמור לבקש ממי שמוריד את התוכנה להתקין 23 מגה של framework???? יש אלטרנטיבות??

illidan

New member
מה אתם ממליצים?

להמיר פרוייקט מ C# ל C++ רגיל?? או למישהו יש פתרון יותר מקורי... אגב מצאתי איזה installer שנקרא thininstall שטוען שהוא יכול להריץ תוכנות .net ללא הצורך בהתקנת ה framework

IdleThought

New member
הממפ

מישהו הציג כאן כבר לינק להתקנה שמאפשרת לך להריץ קוד ללא ה FRAMEWORK המלא וזה קיים ואפשרי ולידעתך, גם תוכנות ב C++ אתה צריך להתקין חלונות כדי להפעיל אותן (300 מגה+ ) ולתוכנות ישנות בפסקל צריך להתקין דוס (100K) ולתוכנות באסמבלר אתה עדיין צריך את ה BIOS אם אתה יודע C++ ברמה כל כך טובה של MFC או מחלקות דומות אז סבבי (אה כן, צריך את הקבצים של MFC כדי שזה יעבוד)

illidan

New member
טוב... אז אתם החלטתם להיות ציניים

אבל כבר הורדתי הרבה תוכנות מהאינטרנט ששקלו פחות מ 3-4 MB, כמו סקייפ או מסנג'ר של מיקרוסופט ולא זכור לי שהם התקינו לי משהו אחר... אז כנראה שה .net לא כלכך פופולארי אם אין תוכנות שבנויות בעזרת הטכנולוגיה הזו... ואכן אני צריך להתקין וינדוז של 300 MB... אבל בשביל תוכנת .net צריך להתקין 323 MB... ובשביל תוכנה שאמורים להוריד מהאינטרנט זה משנה בין 1 מגה ל 24 מגה...

IdleThought

New member
חס וחלילה! לא ציניים !

אולי מרושעים וקטנוניים אבל לחלוטין לא ציניים .. התוכנות המסויימות הללו אכן לא דורשות התקנה של הפריימוורק אך הן לרוב רגישות מאוד לגרסה של חלונות שעליהן הם מורצות מכיוון שהן משתמשות בקבצים שמספקת מערכת ההפעלה (API) כדי לבצע את הפעולות הדרושות להן פופולארי זה מונח יחסי ולא משקף, האם מיינפריים הוא לא פופולארי? לדעתך אולי כן אבל בנקים ומוסדות גדולים יטענו אחרת בגדול- במערכות מידע מורכבות יש ל .NET דריסת רגל רצינית שהולכת וגודלת עם הזמן בשל יתרונות מסויימים אחד היתרונות הוא השימוש בשפות מתקדמות שמעניקות מבניות מאוד טובה לתוכנה שלך , אז בתמורה להתקנה של 20 מגה אנחנו נהנים מעבודה יותר נוחה... לא שווה?

illidan

New member
אכן עבודה יותר קלה

אבל האם זה נכון לתת למתכנת לעבוד יותר בנוח ולהעביד את הלקוח יותר... אם הלקוח שלך בנקים או עסקים גדולים זה באמת לא משנה התקנה של ה framework... אבל בשביל אנשים רגילים שרגילים להוריד את הICQ בקלות ולהתקין בשניות לא שווה לסבך אותם רק כדי שלמתכנת יהיה יותר קל... וזה נראה לי הסיבה שהתוכנות הפופלריות נמנעות מלהשתמש בטכנולוגיה... הבעיה שאני כבר בסוף התוכנה וכאשר סיפרתי לבוס שצריך להתקין את ה framework הוא ממש נרתע... כי התוכנה אמורה להיוץ מופצת דרך האינטרנט...

IdleThought

New member
אז הם יסבלו ...

אם זה כל הסבל שיהיה להם מהתוכנה ולא יהיה להם באגים וכאלה אז הם יקבלו את זה בהבנה וחוץ מזה, מתקינים את זה רק פעם אחת וזה נמצא ברשימה ההתקנות המומלצות ( ואם אני לא טועה הפופולאריות) של מיקרוסופט, יש מצב שזה כבר מותקן אצל הלקוחות שלך ואם יש להם סבלנות להמתין חצי שעה בשביל להוריד סרטים בלתי חוקיים בעליל באורך של 700 מגה.. יהיה להם 3 דקות להמתין בשביל התקנה של 20

EdotK

New member
אז זהו שלא

היות ואתה לא הראשון שנתקל בבעיה הנ"ל, יש אפשרות ליצירת התקנה שלך שכוללת את ההתקנה של הפריימוורק, וזה שקוף ללקוח (חוץ מזה שהוא מוריד יותר מ"ב). אז נכון שזה בכל זאת שוקל ממש הרבה, אבל זו עדיין טכנולוגיה שהפריצה שלה לשוק הפרטי/אפליקציות רגילות עדיין בחיתוליה. בויסטה המצב שונה וזה בא יחד עם מערכת ההפעלה, ובנתיים clickOnce והתוכנה שidleThought הזכיר הם פתרון חלקי.

ליאור ב

New member
שאלת נגד...

אם אני בונה תוכנה שעושה פאקינג Hello World אז אני אמור לבקש ממי שרוצה להשתמש בה לקנות מחשב? או שאפשר בלי מחשב???? יש אלטרנטיבות?? (נייר ועפרון?) ליאור.

גיאב9

New member
בלי ציניות, אבל...

זו השיטה (הלא עדינה במיוחד) של מיקרוסופט לנסות להעביר את כולם ל- NET fw. לפי הפילוסופיה של MS - תתקין פעם אחת ואח"כ "הכל" ירוץ יופי. (ואח"כ תשדרג מגרסת 1.1 ל- 2 ול- 3 ולמי יודע כמה?). זה חלק מהסיבה שהרבה בתי תוכנה (בעיקר בינוניים ומטה) שעובדים על VB6 לא עברו ל-fw, למרות לחץ מסיבי של MS. אפילו המצאת vb.NET ככלי לפיתוי למעבר של MS לא ממש עבדה - בינתיים הגרעין הקשה של קהילת VB לא משתכנע.

EdotK

New member
הסיבה שחברות לא עוברות ל.net

זה בעיקר עצלנות + העלויות של חינוך מחדש של כל המתכנתים שלהם ולא בגלל 20 מ"ב הנ"ל. עולם הJava שמשגשג כבר יותר מעשר שנים עובד על אותו עקרון בדיוק, ואיכשהו אז אף אחד לא האשים את סאן בהאשמה הלא ברורה שאתה מאשים עכשיו את מיקרוסופט. הגרעין הקשה של קהילת מתכנתי הVB שלא רוצים לעבור ל.net, אם בכלל קיים כזה, לא מבין מהחיים שלו. .net יותר טוב וחזק מVB בכל פרמטר אפשרי. מילא מתכנתי C++ , עוד אפשר להבין (ולהפריך %80 מהטענות שלהם).. אבל שמתכנת VB יתפוס עלי תחת?

מתכNET

New member
בכל בתי התוכנה האלה יש מנהלי פיתוח

שצריכים להיות מתכנתים במקרה הטוב....רוב אלה שלא עוברים עושים זאת בגלל שאינם רוצים או יכולים להתמודד עם טכנולוגיות חדשות.מי שנשאר ב VB 6/0 למרות ש MS אומרים חזור ושנה שבשנת 2008 יפסיקו לתמוך בזה עושה עוול ללקוחות שלו!! הגרעין הקשה של קהילת VB הם אנשים שהגיעו במקרה לפיתוח....באותה מידה היו יכולים לפתוח חוג קרמיקה...

מתכNET

New member
הסבר פשוט:

1.אם אתה עושה תוכנה שעושה פאקינג HELLO WORLD אף אחד לא ישתמש בה בין כה,אם לא אז עבור לסעיף הבא. 2.אם הלקוח שלך צריך את התוכנה אז הוא יוריד 23 מגה וכי כמה זמן לוקח להוריד 23 מגה באינטרנט של היום??!? 3.אין 3.....סתם הייתי בשוונג....

pun dog

New member
.....

1. החל משנת 03' כל מערכת הפעלה שיוצאת ממייקרוסופט מגיעה עם הפריימוורק 2. מי שמעדכן בצורה נורמלית מה win update ... כבר יש לו 3. אם יש לך sp2, סביר להניח שיש לך את הפריימוורק 4. כשתבין מה הייתרון של דוט נט על שפות אחרות, תבין למה צריך את הפריימוורק

למעלה