שאלות.

שאלות.

בס"ד - יהודיה שלא שומרת תורה ומצוות שאלה אותי למה יש צורך בכשרות לפסח באקונומיקה? עניתי לה משהו שצץ לי בראש..אבל לא נראה לי שזו הסיבה העיקרית.. - איך אני יכולה לדעת באילו מוצרים שאינם מזון לאדם (משחת שיניים ,חומרי ניקוי,דאודורנטים וכד') הם חמץ ? תוכלו להאיר את עיניי בנושא? נאמר לי שיש עיניין של 'תערובת חמץ' שאינה למאכל בהמה אפילו - לכן אין צורך להכשיר אותם..משהו כזה,כבר שכחתי. אז מה עושים איתם ? גם מוכרים לגוי? תודה רבה.

תגובה

לגבי שאלותייך אני יודע חלק אז אני יענה על מה שאני יודע לגבי משחת שיניים- צריך הכשר לפסח לגבי דאודורנטים, בשמים תמרוקים : דיברנו על הנושא הזה
אז אני מקווה שתימצאי תשובה בשרשור הבא שבקישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=681&msgid=96002442 ואם את עדין לא קיבלת תשובה נחכה לתשובות מאחרים בפורום משפט מהשרשור שקיבלת.שנאמר ע"י אופירA:
"והוא אמר שהספרדים מתירים את התמרוקים והקוסמטיקה, מלבד שפתון ומשחת ווזלין לשפתיים, שצריך הכשר לפסח. לכן זה מה שהיה כתוב לך בשולחן ערוך. מרבנים אשכנזים הבנתי שהחמירו בתמרוקים כי נספג בעור, ולכן מוכרים קרם גוף, שמפו, סבון וכל כלי האיפור - בכשרות מיוחדת לפסח. את התמרוקים שאינם כשרים הם מורים לסגור או למכור. לא חובה למכור, כי באמת פסול למאכל כלב. אבל להשתמש על העור, כיוון שחודר לגוף - הם מחמירים." בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
עד כמה שידוע לי

אין צורך בכשרות לפסח באקונומיקה. אבל יש מחמירים שמעוניינים שכל חומר שנוגע בכלי ורהיטי האוכל, יהיה לו כשרות לפסח. הרבה יצרנים מבקשים כשרות מהודרת על מוצריהם על מנת לקדם את מכירתם, למרות שאין צורך בכשרות מוצרים שאינם מזון, אבל נמרחים על גופו של האדם אינם חמץ, כי גם אם יש בהם חמץ, הוא פסול למאכל כלב. אין צורך למכור אותם. על משחת שיניים - היות שנבלעת בפה - מקפידים בכל מקרה על כשרות לפסח. וכן על שפתון - מאותה הסיבה. יש שמקפידים להימנע מלמרוח על הגוף חומר שאינו כשר לפסח, ולכן מבקשים כשרות לפסח גם על סבון, דיאודורנט וכו'. וגם בחומרי ניקוי - מקפידים על סבון כלים וחומרי ניקוי שמיועדים לכלי האוכל. תערובת חמץ זה מושג אחר - זה מוצר מזון שיש בו חומרי חמץ, אבל אינו חמץ גמור. מוצר כזה יש לכלול במכירת החמץ.

תגובה

מוצרים שאינם מזון, אבל נמרחים על גופו של האדם אינם חמץ, כי גם אם יש בהם חמץ, הוא פסול למאכל כלב. אין צורך למכור אותם אז אפשר להשים אותם בחדר או להצניע אותם במרתף?

אופירA

New member
מנהל
לא צריך למכור

ברובם אפשר גם להשתמש - הספרדים לא החמירו בזה. (מוצר קוסמטי שעשוי מנבט חיטה - ראוי לא להשתמש וראוי גם למכור). אם אינך משתמש, אלא קונה סבון כשר לפסח, תסגור את זה בארון, שלא תשתמש בטעות.

למעלה