שאלות

shirly8881

New member
שאלות

לא מיזמן גיליתי שיש לי תסמונת טרנר ויש לי שאלות מקווה שתעזרו לי...:) מה הסיכויים להוליד ילד עם הפריה? מה הסיכויים להוליד ילד רגיל? איך הולך כל התהליך של תרומת ביצית?

elitp

New member
את פורום 926 את קוראת?

1. הסיכוי בתרומת ביצית,למיטב ידיעתי,הוא 25% לכל ניסיון עם עוברים מוקפאים,ו50% עם עוברים טריים. בד"כ צריך כמה וכמה ניסיונות. מה שהכי חשוב זה מצב הרחם,ובשביל לבדוק את זה עוברים פרוצדורות מאד לא נעימות כמו צילום רחם והיסטרוסקופיה. 2. אם את עדיין מקבלת מחזור טבעי בלי כדורים אז יש סיכוי מסויים להריון ספונטני (בנות יולדות ולא מולידות!). אם את ממש ממש רוצה ילד,אז אל תבזבזי זמן. תתכנני את ההורות בגיל צעיר לפני קריירה וטיולים. בשביל לדעת מה הסיכוי שלך במדויק לכי לרופא נשים ותבקשי בדיקות של תפקוד השחלה FSH ו LH 3. קודם כל,תדעי שהתהליך של תרומת ביצית הוא לא חוקי בארץ,וצריך לטוס לחו"ל בשביל לעבור אותו. אז הדבר הראשון שצריך זה להכין בוחטות של כסף ,לפחות 5000$ במזומן לכל ניסיון. אח"כ את מתחילה להכין את הרחם בעזרת זריקות וכדורים. במקביל,שואבים את הביציות מהתורמת,והרופא מסנכרן את המחזור שלך עם המחזור של התורמת. כשרירית הרחם מוכנה,את טסה לחו"ל עם בן זוגך או עם זרע של תורם. מפרים את הביציות במעבדה,ואחרי כמה ימים מחזירים לך את העוברים. אחרי ההחזרה את ממתינה במתח 12 ימים עד שאפשר לעשות בדיקת הריון,שנקראת גם ביטא. אם יש ביטא חיובית,מגיע לך מזל טוב. אם הביטא שלילית,את אוספת עוד כסף וכוחות נפש לניסיון הבא. כדאי לך מאד לעקוב אחרי פורום 926. יש שם הרבה סיפורי הצלחה של טרנריות שנכנסו להריון מתרומת ביצית. אולי חלק מההריוניות ו/או אימהות יגיעו לפה ויספרו לך על החוויה ממקור ראשון.

shirly8881

New member
ואוייי ממש ממש תודה...:)

אמממ אבל עוד שאלה למה זה עסק לא חוקי בארץ? תודה רבה את ממש עזרת לי.

shirly8881

New member
ואוויי.... איזה מסובך...

מדאיג לחשוב על מה שצריך לעבור כדי להיכנס להיריון דרך תרומת ביצית ): תודה רבה על העזרה.

batyasher

New member
זה פחות נורא ממה שזה נשמע

ה שירלי אמנם אני לא טרנרית אלא אמא לילדה מדהימה בת 2.5 שהיא טרנרית ובלי קשר אני עומדת היום לפני תהליך של IVF וזה אומר הפרייה חוץ גופית.(אגב, עם מאיה גם הייתי מועמדת להפרייה וברגע האחרון נקלטתי להריון בצורה ספונטנית) המון נשים בעידן של היום בלי קשר לטרנר עוברות את התהליך הזה. לפי מה שקראת כאן זה נשמע ממש נוראי אבל בינתיים מה שעברתי זה לא כ"כ היסטרי. עשו לי צילום רחם שמאד הפחידו אותי שזה כואב וכו'. רופא הנשים שלי נתן לי נר להחדיר כשעה לפני הבדיקה והאמת, זה ממש לא נורא, הרגשתי כמו בבדיקה גנקולוגית רגילה - זה ממש אבל ממש לא כואב (רק קצת לא נעים) יתר הבדיקות שסיפרו לך כאן הן למעשה בדיקות דם רגילות. אין לי מידע לגבי תרומת ביצית כי התהליך שאני עומדת לעבור הוא הפרייה מביצית שלי וזרע של בעלי. ממה שהבנתי עד כה אני אמורה עכשיו לקבל זריקות שמאפסות לי את המערכת כדי שהביוץ יהיה מלאכותי ולא ספונטני, אח"כ זריקות אחרות שגורמות לשחלות לייצר המון ביציות, אח"כ מבצעים שאיבה של הביציות בהרדמה מלאה כך שלא מרגישים כלום, ואחרי כמה ימים יש עוברים שהתפתחו וקוראים לי להכניס את העוברים. אם את צריכה עוד פרטים בעניין ה- IVF אני כאן. בהצלחה, בתיה

shirly8881

New member
לבתיה

אמממממממ ממש תודה על התגובה :) אבל מה זה IVF? זה ממש מפחיד לחשוב מה שצריך לעבור כדי להיכנס להיריון (למרות שאני עדיין לא מתכננת כלום) זה קשה לחשוב על מה שיקרה ):

batyasher

New member
IVF

IVF זו למעשה הפריית מבחנה. כשיש איזשהי סיבה שאי אפשר להכנס להריון בצורה הרגילה ויש המון המון סיבות לכך שב-50% מהמקרים זה קשור לאישה וביתר לגבר, אז צריך לבצע התערבות. מה שעושים בגדול מוציאים מהאישה את הביצית, לוקחים את הזרע של הגבר, מפרים בתנאי מעבדה את הביצית עם הזרע, וזה בעצם עובר, כשהעובר מתחיל להתפתח וזה אומר מכפיל את כמות התאים שלו, זה הזמן שמכניסים אותו בחזרה לרחם של האישה. הסיבה שהעלתי את הנושא היא כי שאלת על האפשרויות של נשים עם טרנר להיכנס להריון. מאחר ולרוב בנות הטרנר יש בעיות במערכת הרבייה, יש להן קושי להיכנס להריון ולעיתים הן מצליחות באמצעות IVF. מאחר והעלת את נושא תרומת הביצית הרי שכאן מדובר בוודאות ב-IVF. כלומר, לוקחים את הביצית שמקבלים בתרומה, מפרים עם זרע בן הזוג או זרע גם מתרומה, מחכים כמה ימים לראות שהעובר מתחיל להכפיל את התאים ואז מכניסים את העובר לרחם האישה. למעשה תהליך שעוברת בחורה שמקבלת תרומה ביצית או תהליך שאני אמורה לעבור הוא די דומה פשוט מאחר שבמקרה שלי לוקחים ביציות שלי אז אני אמורה לקבל את כל הזריקות ולעבור הרדמה מלאה כדי שישאבו את הביציות. מה שאני רוצה להגיד שבתרומת ביצית לא מכניסים את הביצית לרחם, ואז מנסים להיכנס להריון באופן הטבעי אלא הדרך היחידה היא IVF בכל אופן מאחר ואת רק בת 18 יש לך עוד קצת זמן עד שתחשבי על ילדים. השאלה היא האם כיום את מקבל מחזור סדיר? אם כן את צריכה להתחיל לבדוק אפשרויות כיצד אפשר להקפיא את הביציות שאת מייצרת כי ידוע שאצל הטרנריות שמקבלות מחזור הוא לטווח זמן קצר ויתכן שיפסיק בגיל צעיר מאד. ברגע שאת מקפיאה ביציות, אז אין לך מה להיות בלחץ זמן להביא ילדים. בעת שיהיה לך את בן הזוג, ותירצו להביא ילד אז יקחו את הביצית המוקפאת ויפרו אותה בתהליך ה-IVF. אם יש כאן מישהי בפורום שעברה תהליך כזה אשמח לקבל הערות כי עדין אין לי את כל הידע בנושא... ביום שלישי הקרוב אנו מגיעים לתל-השומר לפגישה הראשונה בנושא ושם בטח יפרטו לי יותר מה קורה... שבת שלום בתיה

shirly8881

New member
הבעיה אצלי היא...

שלפני כמה שנים היה לי מחזור פיתאומי (בגיל 15) ומאז לא קיבלתי מחזור הרופאה עכשיו עושה לי בדיקות שאותן אני צריכה לקבל רק בעוד חודשיים ביגלל זה אני רוצה לבוא אליה לבד ולישאול אותה שאלות כאשר אני יקבל את התשובות. בקיצור כולכן עזרתן לי מאוד לעשות סדר בבגלן :) תודה רבה

היי

כמו שאמרו לך אם מביאים ביציות מוקפאות מחו"ל הסיכוי פחות מאשר נוסעים לחו"ל ועושים את הטיפול שם. לשאלתך השניה אם את טרנר מוזאיקה אז יש מחזור טבעי ויש סיכוי ללדת טבעי אבל כל אחת לגופה צריך לבדוק

מקווה שקיבלת תשובות

אבל היום התהליך באמת נעשה יותר ויותר קל. ל א צריך להכנס ללחץ ומחשבות. אגב, בת כמה את .?. ?.. בכל מקרה המון הצלחה וכמובן תמשיכי לעדכן דרומית

shirly8881

New member
אני ממש ממש צעירה 18...

אבל אני רוצה להתחתן מוקדם אבל זה לא רק ביגלל זה אני פשוט רוצה לדעת על מה שאני יצרתך לעבור בעתיד כל הזמן שאני חושבת על זה אני בוכה ):

את ממש צעירה

גיל 18 זה באמת עדין מוקדם לחשוב על הריון . למה את רוצה להתחתן ? סיבה מסויימת ? היום גיל שאנשים מתחתנים מעל 28 . או שיש לך כבר חבר ואת רוצה כבר למסד את הקשר ? בכל מ קרה , את לא צריכה לקחת כזה קשה את העניין של ההריון כזה קשה. יש הרבה נשים שעוברות הפריות ונקלטות להריון . כרוך בכסף והמון כוח נפשי . אבל כנראה שזה שווה . אני בעתיד גם רוצה לחוות לידה להרגיש בהריון. בכל מקרה מה שתחליטי רק בהצלחה ונשמח לעידכונים דרומית

shirly8881

New member
אממממ....

זה לא קשור לחבר או משהו כזה ני דתיה ואני רוצה בעזרת השם להתחתן מוקדם (בגיל 20..) אני גיליתי שאני חולת טרנר רק לפני כמה חודשים וזה בא לי בבום... תודה על העזרה :)

barbushi

New member
היי וברוכה הבאה !

אני מקווה שההלם של הגליוי לא גדול מידי ואני מאוד שמחה שכתבת! לגבי ההפריות כמו שאמרו יש סיכויי הצלחה טובים, ואני מקווה שכשתתחתני ,תעברי גם את המכשול הזה.אני יודעת שהיום זו פחות בעיה לעשות הפריה גם מבחינת הדת. אני מבינה את העצב וגם לי, מאוד עצוב שאני חושבת שגם שיהיה לי ילד הוא יהיה מתרומת ביצית ואפילו שזה יהיה ילד שלי בכל מובן,עדיין עצוב לי שזה לא יהיה לחלוטין ילד ביולוגי שלי. אבל בגילך הצעיר לא צריך להיות עצובים :) נשמור על קשר.

shirly8881

New member
הייתי די בהלם אבל לא נורא :)

יש לי הורים ברוך השם שמאוד תומכים בי לאורך כל הדרך אז ככה שעכשיו אני יתרגלתי לזה... נקווה שבעזרת השם לכולנו יהיה ילד (או שניים) קטן שנוכל להחזיק ולגדל ושלא יפריע לנו שהוא בא מתרומת ביצית :)

yaelluu

New member
כולי תקווה

שעוד כמה שנים נוכל להפגש כולנו ,כל אחת עם הילד\ים שלה. צריך רק לקוות לטוב ולראות את הדברים באופטימיות (עד כמה שאפשר) המשך שבוע מקסים נשיקות יעל

למעלה