שאלות

ירדן2

New member
שאלות

אנשי פורום יקרים התחלנו בהליכי גירושין יש לנו שני ילדים קטנים ביית פרטי באזור השרון ומעט רכוש. שמענו הרבה אנשים שממליצים על גישור. אשמח לשמוע היש לגישור תוקף משפטי, איפה אפשר למצוא מגשרים האם המגשר חייב להיות עורך דין , ובכלל למישהוא יש ניסיון בכיוון שכזה {[ויכול להמליץ עליו – באזור ת"א }}. ועוד שאלה היתכן שמגשר יביא אותנו לשלום ביית . התודה לכל תשובה .

adam33

New member
מגשר

כל הסכם אשר נוצר על ידי שני הצדדים בין אם מגשר ובין בלעדיו יהא בתוקף רק אם הוגש לאישורו של בית המשפט לאחר כריתתו. ישנם מגשרים אשר תפקידם לגשר בין הצדדים בדרך לפירוד ולגרושין וישנם מגשרים אשר הם גם יועצי נישואיןורצוי לגשת אליהם קודם לשם הייעוץ ואחר כך אם זה לא הולך אזיי להמשיך אבל בדרך של גישור והסכמה. מגשר טוב הוא זה אשר לעיתים את שואלת את עצמך אם בכלל היה צריך אותו כי אתם כבר מסתדרים ומחלקים הכל בהסכמה. מגשר אינו חייב להיות עורך דין אלא צריך להיות עם תעודת מגשר מוסמך. באם המגשר הינו גם עורך דין אזיי תרומתו לגישור הינה בכך שהוא גם יכול להסביר לכם את המשמעות של אי הסכמה על נושא זה או אחר בדרך לגרושין. קראתי כמה עצות ואני זוכר את העיצה הראשונה במדריך למתגרש 1. אל תתגרש אני שולח לך ספר גרושין? זה לא בשבילי! את יכולה להוריד תקציר או את כל הספר במלואו אני ממליץ לקרא את הכל. אז שיהיה לך בהצלחה בכל אשר תפני.

האלי

New member
בגדול ההבדל בין גישור לעו"ד

(לדעתי) מתמצה בשני אספקטים. הראשון הוא שבטיפולו של עו"ד ככל שתריבו יותר כך הוא ירוויח יותר. למגשר אין עניין שתריבו. השני שנגזר מהראשון הוא שאחרי גישור יהיה לכם יותר קל להמשיך לדבר אחד עם השני. ולא יעזור אתם נשארים הורים של הילדים ותצטרכו לדבר, ככל שתוכלו לעשות את זה טוב יותר הרווחתם שניכם, והילדים הרוויחו הכי הרבה. גרושתי פנתה לנעמת ומגשרת מטעמם עשתה את מלאכת הגישור. לטעמי היא נטתה קצת יותר מדי לכוון האישה. אבל גם כך הצלחנו בסופו של דבר להגיע להסכמה. גם בבית הדין לענייני משפחה יש יחידה לגישור (יש כאן משתתפים שמכירים אותה יותר טוב ממני) שאת יכולה לפנות ולבקש מביהמ"ש שיפנה אותכם אליה. אני לא בטוח שאני מצטרף באופן גורף להמלצה לא להתגרש אבל תעשו טובה גדולה לעצמכם ויותר מזה לילדים היו הוגנים ואל תריבו! רק איך אמרה לי רק אתמול מישהי (היום היא בוגרת כבר) שהוריה התגרשו, ולא בנעימות: עד היום הגב שלי מלא בחבורות מהמכות שהם הנחיתו אחד על השניה. שיהיה לכם רק טוב, שלך, האלי.

גישור

ציינת שאתם נמצאים בהליכי גירושין, אין לי מושג היכן זה מציב אתכם ביחס למגשר. מכל מקום ניתן לפנות לביה"מש בבקשה ליישוב סכסוך, שמשמעותו להתגרש בצורה הוגנת. במקרה כזה בית המשפט מעמיד לרשותכם מגשר/ת אשר אמור/ה לגשר ביניכם ולהביא אתכם להסכמות. הליך גישור כזה יכול להביא אתכם מצד אחד לזוגיות מחודשת הבנה וכבוד הדדי. ומצד שני אתם יכולים להגיע להסכמות בצורה יפה ללא התערבות "מכוערת" של עו"ד שרק מתעשרים על חשבון הסבל שלכם. כל הסכם אשר תגיעו אליו עם המגשר מטעם בית המשפט חייב לעבור אישור של בית המשפט לתת לו תוקף. בכל שלב של הגישור אתם יכולים להתחרט ולומר שזה לא מתאים לכם. יודעת ששכחתי פרט נוסף...אנסה להיזכר בו... ומקווה שהדברים נכתבו בצורה ברורה. ב ה צ ל ח ה.

למעלה