שאלות!!!!!!

itsikX

New member
שאלות!!!!!!

שלום לכולם... אני צריך את עזרתכם... אני מועמד לתפקיד ביטחוני במשרד הבטחון....כחלק מהליך הגיוס ביצעתי בדיקות ולחץ הדם שלי היה גבוהה 145/85 (לדעתי כי לא ישנתי מספיק בלילה והתרגשתי). בקיצור הופניתי לקרדיולוג בכדי להנפיק אישור שאני בריא ויכול לעבוד בעבודה הנדרשת. הקרדיולוג הפנה אותי לשתי בדיקות: 1.הולטר לחץ דם. 2. בדיקת מאמץ. את שתי הבדיקות עשיתי והתוצאות בידיי, יש לי תור בעודכשבוע לרופא שיראה את התוצאות, ואני מעוניין לדעת מה התוצאות, אך אין לי מושג בשפה רפואית...... אני ייעלה כאן בתור קובץ את תוצאות הבדיקות ומי שיוכל לתרגם לי אני אשמח ואודה לו מקרב לב.... העבודה מאוד חשובה לי ואני מתוסכל מהעובדה שייתכן שאפסיד אותה בגלל שהאישור שאני צריך ע"י הקרדיולוג ייתעכב....

EK55

New member
איציק אני לא רופא,אבל הדופק גבוהה

יכול להיות ,או שהתרגשת חזק,או שאין לך כושר גופני טוב. גם לי במקרה הסתקלתי על הבדיקות שלי היום והבדיקות שלך פחות או יותר כמוני. הכושר הגופני שלי גרוע מאד ואני בן 60 שנה. הם לא הפעילו לך בשיא את ההליכון במהירות מעל 6.5 קמ"ש.

itsikX

New member
עד כמה שאני יודע

הדופק לא גבוהה... זהו דופק מסויים שבמהלך הבדיקה אתה אמור להגיע אליו... וזה דופק המטרה, ויריצו אותך דקה, או אפילו שעה, עד שתגיע למטרה בבדיקה (דופק 180). הכושר הגופני שלי דווקא מצויין, ואני רץ בערך חצי שעה כל יום, ומתאמן בחדר כושר (משקולות)כל יום. איני מבין גדול בתחום, ולכן פניתי אליכם, אך נדמה לי שלחץ הדם הוא לא כל כך נורא.... יותר מדאיג אותי החלק האחרון בבדיקת המאמץ... ואני מצטט: " סיכום ומסקנות: בשיא המאמץ נצפו צניחות ST אופקיות עד 2 מ"מ. בחיבורים: V4-6 שחלפו בדקה ראשונה של התאוששות. הבדיקה יכולה להתאים ל SILENT ISCHEMIA או ייתכן שינויים דמוי חיוביים. תגובה נורמוטנסיבית למאמץ. תגובה קלינית שלילית למאמץ. הופעת APB`S בהתאוששות. כושר טוב. המשך בירור ע"י קרדיולוג. "

EK55

New member
איציק .השלבים שעברת הם שלבים של קצב

הליכה ולא ריצה. בהתחלה היה קצב איטי מאד של 2.7 קמ"ש והאחרון היה קצב הליכה מהירה של 6.5 קמ"ש. עדיין זה לא קצב של ריצה. הריצה הקלה מתחילה מקצב של 7 קמ"ש. ובקצב הליכה בזמן קצר כזה הדופק שלך היה גבוה . תשאל את הרופא אם בכלל מותר לך לרוץ לפי הבדיקה הזו. מאותה סיבה אני גם הפסקתי לרוץ לפני 9 שנים.עד שגיליתי שאסור לי לרוץ בגלל הדופק המהיר. כיוון שאתה צעיר, מותר לך לרוץ בדופק מהיר יותר ממני. ובכל זאת דופק כזה כמו שלך מראה על כושר גופני או בעיה אחרת לא טובים. לספורטאים טובים יש דופק של 40 לדקה במנוחה.הם מגיעים לדופק שלך רק לאחר ריצה של 10 ק"מ בסיומת מהירה . אתה הגעת לדופק המטרה בזמן קצר.

שאלות!!!!!!

לגבי הל"ד המדידה הראשונית בתחילת הבדיקה עדין בגבול העליון של התקין כך שמומלץ המשך מעקב ל"ד . מומלץ גם לבדוק ל"ד לא בנוכחות צוות רפואי ע"מ לשלול "לחץ מנוכחות גורם רפואי" כגורם ליתר ל"ד. לגבי הממצא של צניחות ST היות ובוצע מאמץ ניכר ללא סימפטומים יתכן ומדובר ב- false positive אך יש לפנות לקרדיולוג לשקילת המשך בירור (מיפוי לב?)

למעלה