שאלות ?

TheCool88

New member
שאלות ?

ישנם אנשים בעלי כוחות מיוחדים (כמו כיפוף כפיות וכו.. ) השאלה שלי איך אנשים כאלה מוגדרים ביהדות ? ההאם היהדות מציינת בהם ? והאם שימוש בכוחות אלה יכולים להיות לטובה ולרע ? *מאחר ויש תוכנית בטלויזיה אני קצת מושפע . תודה לירון .

ben zion

New member
תגובה

בס"ד יש כמה סוגים של אנשים בעלי כוחות: 1.אוחזי עיניים, או מה שמכונה כיום "קוסמים". אלו אנשים שבאמצעות טריקים שכל אחד יכול ללמוד ובאמצעות זריזות ידיים ומיומנות עושים דברים שנראים פלא למי שלא מכיר את הטריק. וזה כולל כיפוף כפיות והזזת חפצים וכו' וכו'. לפני מספר שנים הייתי בקורס קוסמים כזה וראיתי איך שכל טריק כזה ניתן ללמוד. אם היה לי כסף הייתי קונה גם את הטריק של כיפוף כפיות רק שהוא עלה קצת יקר אז קניתי טריקים אחרים 2.יתכן שיש אנשים שבאמת בכח המחשבה יכולים לעשות דברים על טבעיים כגון להזיז חפצים או לכופף כפיות. תופעה זאת מכונה בעולם בשם "טלקינזיס" והמדע עוד לא הצליח לעלות עליה. אבל יתכן שהיא אכן תופעה מדעית שתתגלה בעתיד. 3.מעוננים ומכשפים ר"ל - זה דבר שאסור בתכלית האיסור על פי תורה!

asaf2000

New member
תגובה

יש כוחות טומאה וכישוף בעולם ואולי יש אנשים שבקיאים בזה, הדברים האלה אסורים על פי התורה אבל בימינו זה כמעט ולא מצוי. אגב, רוב מה שרואים בטלויזיה עם אורי גלר והכפיות זה יכול להיות אחיזת עיניים או דברים מבוימים שתוכננו מראש עם המשתתפים למרות שלא מן הנמנע שגלר משתמש עם כוחות כישוף אבל אישית אני לא מאמין לו.

gdisrael

New member
אני גם אישית לא מאמין לפעולות

אורי גלר (אך לפי שהבנתי, ניסו לחקור את פעולותיו, אפילו תחת תנאים-מדעיים, ונווכחו שיש דברים שהוא עושה שלא ניתנים להסבר) אני נטרלי בכל אופן. עם זאת, איני בטוח שפארא-פסיכולוגיה, טלקניזס, טלפורטינה וכהנה, נקראים "כישוף", מפני שכישוף זה שאיבת כוחות מהסטרא-אחרא להבדיל מכוחות התורה, כוחות הקדושה, ואילו כל המוזכרים לעיל, הם כוחות פנימיים שטמונים בגוף האדם, לפחות למי שעוסק בכך, במידה והוא דובר אמת ולא שרלטן. מעניין מה דעת-היהודית בנושא.

ב נ י ה ו

New member
כל פעולה

שאדם עושה בחייו נבחנת כטובה או רעה, אין משהו באמצע. אם הדברים נעשים ע"מ להביא תועלת, במקום בו הורו הרבנים לאותו אדם היתר במעשיו (למשל אנשים שמשתמשים בכוחותיהם ע"מ לרפא וקבלו אישור) אז הדבר מותר. אך כל זה כשלא מדובר בשימוש בכוחות טומאה, אלא בכוח החשיבה הרגילה בלבד. (יש למחשבה כוח לפעול דברים מעל הטבע, צירפתי קטע מליקוטי מוהר"ן בנושא)

למעלה