שאלות

שאלות

מישהו יכול בבקשה להסביר לי על הבלשים במשטרה? כמובן שכל אחד יודע את משמעות המילה בלש אך חצי מהם חושבים שבלש במציאות זה כמו שרלוק הולמס. וגם על התפקידים של היס"מ, משטרת התנועה, וגם על השיטור הימי והאווירי (ששיך לאגף שיטור וביטחון), ואם בא לכם תסבירו גם על החבלנים. האם במשטרה (לכל התפקידים ששאלתי עליהם למעלה) יש לפעמים אקשן כמו בסרטים? הרי במשטרה לא מקבלים את השכר הכי גבוה אבל אומרים שיש בעבודה הזאת את הסיפוק ואת הכיף, האם זה נכון? סליחה על כל השאלות אבל בבקשה תענו לי, תודה מראש, אמיר.

תשובות

א. התפקידים של בילוש רבים ומגוונים. התפקיד כולל בעיקר תצפיות, מעקבים ומארבים. הרעיון שמאחורי הבלש הוא שוטר שפועל בצורה סמויה - על בגדים אזרחיים, וכך לא ניתן לזהות אותו. במקרה שהוא רוצה להזדהות הוא מראה תעודה (עכשיו מוציאים להם תג מתכת - כמו ל-FBI). ב. יס"מ - יחידת סיור מיוחדת. כשמה כן היא: נועדה לתפקידים מיוחדים כמו פיזור הפגנות וגיבוי מבצעי לשוטרי הסיור הרגילים. ג. משטרת התנועה - שוטרים שתפקידם אכיפת חוקי התעבורה. מבצעים סיורים על כבישים בין עירוניים ועירוניים. מתנדבים יש בית"מ (יחידת תנועה מיוחדת - בתוך הערים) ובמתנ"א (משטרת תנועה ארצית - על כבישים בין-עירוניים). ד. שיטור אווירי - כולל את מסוקי המשטרה. מסייעים באיתור, מעקב וחיפוש מהאוויר אחר רכבים ואנשים. ה. שיטור ימי - שוטרים ומתנדבים המסיירים בקרבת החופים של מדינת ישראל (בעיקר בתחומי הנמלים) ותפקידם אכיפת חוקי השייט (ממש כמו שיש חוקי תנועה, כך יש גם חוקי שייט) וסיוע באיתור מבריחים שונים. ו. חבלנים - יחידת החבלנים מתעסקת במתן מענה לאירועי חפץ/רכב חשוד. תפקידם להגיע למקום ולבדוק אם העצם ממולכד. במידה וכן או שלא ניתן לזהות - מפוצצים אותו בביטחה (לפעמים לוקחים אותו למקום פתוח ואז מפוצצים אותו). במשטרה, כמו ברוב העבודות יש ימים עם יותר "אקשן" ויש ימים עם פחות "אקשן". במשטרה עיקר העבודה היא בשטח ולכן יש כאלה שיותר מעניין להם. אני לא שוטר, אבל אני יכול להגיד לך שבתור מתנדב, הסיפוק מהמשמרות גדול.

למעלה